Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, november 01, 2019

Over een gure vrijdag

Het heeft vannacht enorm huisgehouden! De wind huilde om het huis en het regende zo hard dat het water op de straten stond. Het was me het koufront wel en de 24 graden van gisteren worden maar 12 gure graden vandaag.

Na mijn kleurrijke ontbijt begin ik aan mijn hardlopen op de plaats. Sharon vroeg gisteren hoe ik dat dan doe en ik deed het voor. Zij kon zich niet voorstellen dat ik een uur lang dat tempo vol kan houden. Ik ook soms niet, maar ik doe het toch maar. 

Als ik klaar ben heb ik nog genoeg tijd om de kostuums weer op zolder te leggen en alvast wat in te pakken voor morgen. Dan neem ik gauw mijn douche en rijd naar Pro Nails 3. Daar wacht Phuong me al op en ik weet precies welke kleur ik dit keer wil, de felblauwe glitters. Ik vind dat een goede kleur voor Disney World.

Het is al na twaalven als ik met keurige handen en voeten, want het zal tegen de 30 graden zijn in Florida dus teenslippers weer, weer buiten sta. Ik bestel een bloemkoolrijst bowl via de Zoe's Kitchen app en onderweg tank ik even zodat we lang door kunnen rijden voor we moeten stoppen morgen. 

De bowl gaat mee naar huis en onderweg neem ik wat foto's van herfstkleuren die eens niet esdoornbladeren zijn. De rode bladeren zijn dogwood en de gele bladeren misschien kastanje, maar dat weet ik niet zeker.

Thuis laat ik me mijn lunch weer goed smaken. En dan is het tijd om de Halloween versieringen op te ruimen. Het is vandaag natuurlijk Allerheiligen en dan moet al dat heidense spul zo snel mogelijk weg. 




Na nog een laatste foto van de spooktuin gemaakt te hebben ga ik aan de slag. Door de wind is veel omgewaaid en weggeblazen en door de regen zijn sommige spullen kleddernat. Die laatsten doe ik in de garage om op te drogen en de rest gaat naar boven om later op zolder gezet te worden. Het gaat allemaal vlot en als Rick om twee uur thuiskomt is alles weer netjes.

Rick gaat op de elektricien wachten en verder studeren en ik ga op zoek naar een A voor het nieuwe maandthema Letters. Ik vind er al snel een onder de brievenbus van mensen aan de overkant. Dit vind ik altijd een leuk thema want het is een uitdaging om iedere dag weer de letter in dagelijkse dingen te vinden. 

Tegen vieren komen de elektricien en timmerman eindelijk. Gelukkig voor Rick want die wilde erbij zijn om alles in goede banen te leiden. Vandaag is alles besproken en dinsdag en donderdag komen ze terug om het aan te brengen. Rick gaat buurvrouw Lorraine vertellen dat ze twee dagen de achterdeur open moet laten.

Voor ons avondeten gaan we naar Curry Mantra. Ik heb een coupon voor een gratis hoofdgerecht hier. Ze zijn een van de beste Indiase restaurants in de omgeving. Ik bestel een de zalm in een yoghurt kerriesaus en die is zo lekker! Altijd leuk als ik een nieuw gerecht probeer en er geen spijt van krijg. 

Thuis gaat Rick zijn spullen inpakken. De bedoeling is om om zes uur op te staan en dan hopelijk voor zevenen op pad te gaan. We hebben bijna 1400 kilometer voor de boeg!





4 reacties:

Petr@ zei

Ik was om 3.15 uur mijn bed al uit. Mijn vriend naar Schiphol gebracht. Nu net weer thuis dus nog even proberen te slapen.
Goede reis en geniet van de zon!

Reny zei

Prachtig......... die herfstkleuren.

Goede reis en veel plezier !

Marion2 zei

Dat is altijd zo jammer: heb je je best gedaan om het huis en tuin leuk te decoreren en dan mag je het binnen de kortste keren weer opruimen. Veel werk voor een korte tijd. Maar de sfeer is onbetaalbaar.

Ik heb eindelijk eens opgezocht wat dogwood is. Het is kornoelje. Vind ik dogwood toch leuker klinken.

Wat een heerlijk vooruitzicht om naar Florida te gaan. Een heel goede reis en veel plezier!

Anja L. zei

Die zalm met kerriesaus lijkt mij erg lekker!
Goede reis vandaag.