Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, november 15, 2019

Over een kapbeurt en nieuw tapijt in de basement

Rick heeft zijn wekker niet gezet want hij zal vandaag thuis werken. Toch is hij om half acht uit de veren. Ik volg niet veel later en de koffie staat al klaar. Ik pocheer een ei en heb er mijn groentes bij. 

Dan ga ik naar boven voor mijn uur op de elliptische machine. Als ik net begonnen ben belt mijn zus en voor we het weten is er een uur voorbij. Fijn, op die manier is het sporten niet saai. 

Sharon en ik hebben de personal training naar vandaag gezet dus ik ga gauw naar Anytime Fitness. Daar zie ik dat Church Street ook al voor Kerst versierd is. Ik vind deze straat altijd smaakvol met de ouderwetse bordjes. 

Het halve uur gaat weer snel voorbij en op de terugweg zie ik een heel aantal flamingo's in een tuin staan met "Happy 40th birthday, Alex". Die zag ik een paar weken geleden ook in een andere tuin. Misschien is het een nieuw ding voor veertigste verjaardagen. 

Nog steeds kleur al wordt het steeds minder

In onze basement wordt vandaag het tapijt gelegd. Hun van verspert onze oprit dus ik kan de mijne niet in de garage parkeren. Gelukkig is het lekker weer en niet zo koud als de afgelopen paar dagen. 

Rick en ik gaan samen Vienna in om onze lunches te halen. Hij wil een Subway salade, maar ik heb besloten in verband met de botontkalking meer calcium in mijn dieet te doen. Ik haal dus een grote boerenkoolsalade met wat andere dingen erdoorheen van Chopt. Het is maar goed dat ik van boerenkool houd!

Na de lunch rijd ik naar Target. Hier hebben ze weer allerlei lelijke kersttruien maar daar loop ik voorbij. Wij hopen dit weekend de lichtjes in de voortuin aan te brengen en ik koop een heel aantal dozen met LED blauwe lichtjes.

Verder vervangen we ook dit weekend Saskia's eenpersoonsbed met een queen matras. Voor nu nog alleen de matras, het bed komt later wel, maar zo kunnen zij en Justin in haar kamer slapen. Ik koop dus beddengoed ervoor. Wat een verrassing zal het voor Saskia zijn want ik had gezegd dat ze eerst haar kamer moest komen opruimen, maar daar is ze veel te druk voor. 

Precies op tijd voor mijn kappersafspraak ben ik terug. Bij Lofty Salon kleurt Carmen mijn haar mooi bij en Mona knipt er weer model in. Dat was hard nodig en er is best een stukje vanaf.
Onze koelkast met vriesvak in de basement heeft na 30 jaar de geest gegeven. Monteur Al komt nog wel even kijken maar er is geen maken aan. We bestellen dus gauw een nieuwe via Best Buy, die dinsdag bezorgd zal worden. We hebben hem nodig voor het grote feest volgende week.

Als het tapijt ligt en die mannen vertrokken zijn hebben we allebei flinke trek. Mona gaf me een 20% korting coupon voor Zenola dus we gaan daar weer eens eten.


We hebben een reservering maar we nemen plaats aan de bar. We beginnen met een bloemkool voorafje, heel lekker! Dan heb ik de lamslever met spinazie en paddenstoelen en Rick de lamsschouder. De lever is veel te droog als ik het krijg, maar het wordt meteen teruggenomen en dan is het perfect! De beste, die ik ooit gegeten heb.

Intussen praten we met een van de dochters van de chefs. Het is echt een familiezaak. Zij "kent" mij van de social media. Ik schrijf vaak recensies en over hun restaurant ben ik altijd lovend. Ik waarschuw haar wel dat ik zal schrijven dat mijn lever alweer te droog was. Dat begrijpt ze. Ik hoop echt dat ze het gaan halen want het is erg leeg voor een vrijdagavond.
Het lijkt hier thuis wel of we aan het verhuizen zijn. Dozen met stoelen en een kastje voor de bar, Saskia's nieuwe matras en feestbenodigdheden zoals borden en servetten en dergelijke. We verwachten volgende zaterdag bijna zestig mensen dus best een hele onderneming.


4 reacties:

Anja L. zei

Dat zal druk worden bij jullie volgende week.
Wat een pech dat net nu de koelkast er mee ophoudt, gelukkig is er nog tijd om een andere te installeren.
Heel fijn weekend.

Petr@ zei

Wat een verschil de basement voor en na. Veel rustiger nu. Heel mooi!
Gelukkig dat de koelkast het nu begaf en niet op het laatste moment. Dat zou een hoop stress opgeleverd hebben en jullie hebben het vast nog druk genoeg aankomende week.

Marion2 zei

Wow, er is echt veel gaande bij jullie!

Zo herkenbaar is dat. Je vraagt aan je volwassen kinderen of ze hun kamer
eens komen opruimen en uitzoeken wat bewaard moet blijven, maar ze hebben
eenvoudigweg geen tijd daar voor. Hier duurt het al jaren.

Fijn weekend!

Petra zei

@Anja - Ja, de angst is dan altijd dat we niet genoeg eten/drinken hebben!

@Petra - Aankomende week wordt inderdaad superdruk! Maar wel heel leuk.

@Marion - De kamers van de meisjes zijn nog vol met hun spullen. Kai niet zozeer.