Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, november 19, 2019

Over Kai weer thuis

De wekker gaat om zeven uur en we staan beiden meteen op. Als we beneden komen zie ik een prachtige vos in onze achtertuin. Dat komt niet vaak voor! Jammer genoeg is hij niet van plan te blijven en ben ik te laat met een foto nemen.

Na mijn ontbijt begin ik snel aan mijn op de plaats hardlopen. Delta zendt me sms-en over Kai's vlucht en zijn aankomsttijd wordt steeds vroeger. Natuurlijk wil ik op tijd zijn dus als ik 5000 stappen bijeen heb ga ik met Orion op pad naar National Airport.

Het is nog spitsuur dus de I-66 de stad in is een tolweg. Ik heb er de $45 wel voor over om niet uren in het verkeer te staan, maar ik kan me toch niet voorstellen dat mensen dit dagelijks betalen. In ieder geval ben ik zo ruim op tijd bij het viegveld.

Het verkeer niet meegerekend vind ik National Airport veel fijner dan Dulles. Hier kan ik gewoon parkeren, de terminal inlopen en bij de uitgang van de gates wachten. Natuurlijk is het ook een veel kleiner vliegveld want alleen binnenlandse en Canada en Mexico vluchten landen en vertrekken hiervandaan.

Delta sms-t dat Kai's vliegtuig geland is en niet veel later komt hij aanlopen. Zo fijn om hem weer even in mijn armen te kunnen sluiten! We lopen naar de baggage claim en daar staat zijn tas al klaar. Zo voorspoedig hebben we het zelden meegemaakt.

In de van wacht Orion en hij herkent Kai meteen. Die wordt met hondenzoenen begroet en Kai is ook zo blij Orion weer te zien. Hij vertelt dat hij Orion heel erg mist. Kai en Orion zijn dan ook echt maatjes.
Thuis gaat Kai zich opfrissen en uitpakken en dan is het wachten op de bezorgers van de nieuwe ijskast voor de basement. Die komen keurig op tijd en het is even passen en meten om de oude ijskast naar buiten te krijgen. 

Tot mijn schaamte moeten de mannen bijna kokhalzen als ze de ijskast optillen. Eronder ligt allerlei vieze kattentroep. Meike en Snickers sliepen altijd in dit kamertje en met de jaren (die ijskast was zeker zo oud als het huis) is kennelijk veel kattenbakspul en andere viezigheid onder die ijskast gaan aankoeken. Gelukkig heeft de nieuwe ijskast wieltjes, dus die hoeft nog niet op zijn plaats gezet te worden. 

Kai en ik maken lunch en dan ga ik aan die vloer werken. Ik ben vergeten voor ik begon een foto te maken dus de eerste hieronder was toen ik al halverwege was. Het verbaast me eerlijk gezegd dat ik het zo schoon heb gekregen. Alles zat heel erg aangekoekt. 

Nadat Kai nog even met Raquel heeft gesproken gaan we op pad. Eerst naar de Hallmark winkel waar Kai een kaart voor Rick koopt. We kijken ook even bij de leuke kerstboomversieringen en Kai ziet wat dingen, die hij misschien voor Raquels moeder mee wil nemen. 

Vervolgens lopen we naar de Giant waar we een kort boodschappenlijstje afwerken. Ik krijg het gevoel dat we deze week nog wel vaker hier zullen zijn. Iedere keer vallen er ons weer dingen in, die we wel kunnen gebruiken. 
Een paar dagen geleden schreef een Nederlander in een van de Facebook groepen dat hij een aantal flessen jonge jenever voor het ophalen had. Serina was zo aardig dat te doen en liet een van de flessen voor ons huis achter. Als Rick thuiskomt toasten we Kai's aanwezigheid met een glaasje jenever. Ik houd niet van gin, maar jenever vind ik altijd wel lekker.
Voor het avondeten kiest Kai de Lebanese Taverna. Een heel goede keuze want het eten is voortreffelijk. Kai en ik delen een pompoen met spinazie en pijnnoten gerechtje. Verder heb ik garnalen en gegrilde kaas met groentes. Allemaal even lekker!

Nu probeert Kai nog wat wakker te blijven anders komt hij niet in dit ritme. Het is weer zo gezellig hem hier te hebben! Behalve al het feesten willen we ook een aantal dingen ondernemen. 


10 reacties:

Anoniem zei

Wat heerlijk dat Kai er is. En natuurlijk mist hij Orion. Ze waren/zijn echt buddies.
Geniet van elkaar.
Groet, Bea

Jeanine zei

Heerlijk dat Kai er is! Hoe lang blijft hij?

Jort & Suus - On the road zei

Wat heerlijk dat hij er weer is! Fijn en samen lekker genieten. Hoe lang blijft hij?

Wij zijn ons nu ook klaar aan het maken. De koffer is gepakt, vandaag het laatste werkdagje en dan vrijdag vliegen we!

Geniet van de tijd met Kai, en ik begrijp dat de meisjes ook komen? Fijn, alles weer even thuis.

Petr@ zei

Zo fijn dat er Kai er is! Geniet er van.

De vloer onder huishoudelijke apparaten wordt nogal eens vergeten, herkenbaar. Je hebt het mooi schoon gekregen.

Mijn opa dronk altijd een jenevertje met suiker. Misschien trekt het me daarom niet aan, toch een associatie met oude mensen of zo. Gin daarentegen....

Anja L. zei

Wat lekker dat Kai thuis is.
Ik moest wel lachen om die troep onder de koelkast, wat zal dat vies zijn geweest.
Gelukkig dat je het goed schoon hebt gekregen!
Ik vind juist Gin lekker (wel met tonic) en Jenever niet.
Fijne woensdag!

Anja zei

Fijn om Kai weer thuis te hebben, geniet ervan.
Felicitaties voor Rick met zijn 60e verjaardag.

Tineke zei

Gezellig om Kai weer thuis te hebben, jammer dat Raquel niet mee is gekomen.
Zo hou je gelijk grote schoonmaak. Een hoop geregel is het altijd weer; een feestje.

Marc zei

Felicitaties aan Rick voor diens 60ste verjaardag!

Sandrah zei

Van harte gefeliciteerd met Rick! En fijn dat Kai weer even thuis is.

Sandra

Petra zei

@Allemaal - Hartelijk bedankt voor de felicitaties! Kai blijft tot 1 december.