Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, november 28, 2019

Over Thanksgiving

Het heeft vannacht flink gestormd en op een gegeven moment hoorde ik een grote klap. Ik ben nog gaan kijken, maar gelukkig was het geen boom in onze tuin. Rick staat vroeg op maar ik blijf nog tot na achten liggen. 

Dan nemen we de bestellingen van iedereen op en gaan met Kai Vienna in. Kai heeft besloten donuts van Dunkin Donuts als ontbijt te willen. Rick en ik nemen egg bites van Starbucks en de rest gaat thuis ontbijt maken. Wel hebben we voor iedereen koffies mee, met soja, amandel, kokosnoot en gewone melk. 

De Macy's Thanksgiving Day parade gaat traditiegetrouw aan en gelukkig zijn de ballonnen er. Door de wind was er sprake van dat die niet mee zouden kunnen. Snoopy wuift ons vrolijk vanaf het scherm toe. Ik gebruik de muziek om mijn hardlopen op de plaats te doen en zo heb ik binnen het uur mijn stappen bijeen. 
Als Santa Claus aangekomen is begint het kerstseizoen hier officieel

Het is gezellig zo met zijn allen. De honden kunnen het zelfs goed met elkaar vinden. Rick doet de kalkoen in de oven en dan maken we ons klaar om erop uit te gaan. We zijn uitgenodigd bij Lois en Jim om een bloody Mary te komen drinken. 
Kai en Saskia gaan mee want Michael en Laura zijn al sinds de basisschool goede vrienden van hen. Katja en Kevin letten op de honden en de kalkoen. We lopen de paar blokken naar hun huis en worden bijna weggewaaid! De bloody Mary's zijn ontzettend lekker en ik moet toegeven dat ik extra happy weer naar huis loop! Erg leuk om zo even bij vrienden te zijn!

De rest van de middag kijken we naar de grote hondenshow waar nota bene de buldog wint. Waar dat op gebaseerd is is ons een raadsel. De andere honden waren ook prachtig en gedroegen zich voorbeeldig. 

Kai, Kevin en ik spelen een tijdje Orijinz, een kaartspel waarbij je woorden en uitdrukkingen moet raden naar aanleiding van hun origine. Het is een leuk spel waar je wel heel goed Engelse uitdrukkingen voor moet kennen. Gelukkig heb ik daar met de jaren heel wat kennis van opgedaan.

Tegen drieen wordt het tijd om de tafel te dekken en maken de anderen hun gerechten. Als voorafje hebben we garnalen met cocktailsaus, die als sneeuw voor de zon verdwijnen. De kalkoen komt om half vijf uit de oven en een half uurtje later zitten we aan tafel.

De kalkoen is heel lekker mals en Rick heeft de meeste gerechten veganistisch gemaakt. Kai en Saskia hebben daarbij een spruitjesgerecht en er is meer dan genoeg voor iedereen. Traditiegetrouw vertelt iedereen voor we aan het eten beginnen iets waarvoor we dankbaar zijn. Dat is duidelijk dit jaar niet moeilijk te bedenken want iedereen is gezond en gelukkig.

Er wordt goed gegeten en voor het eerst zijn er maar weinig overblijfselen. Alleen de kalkoen en daarvan nemen Katja en Kevin ook een deel van naar huis. Ik moet toegeven dat het nog steeds niet mijn favoriete maal is, maar Rick heeft er nu een mengeling van geroosterde groentes bij en dat maakt het geheel kleuriger en lekkerder. 

We blijven nog lang natafelen en van alles bepraten. Dan zet Rick de driepoot op met zijn fototoestel en maken we de foto voor onze kerstkaart. Hoe vaak we die nog met ons vijven en aanhang kunnen maken weten we niet dus iedere kans wordt aangegrepen.

De mannen gaan vervolgens aan het werk met het kalkoenvlees in zakjes doen en alles opruimen. Ook helpen Kai en Kevin Rick alle vuilnis van het feest naar buiten brengen. Er is heel wat voor de kringloop wat morgen apart wordt opgehaald. Saskia gaat weer naar Laura, die ze bijna nooit ziet, en Katja en ik praten gezellig bij. 

Dan gaat iedereen behalve Saskia en ik spelletjes spelen in de basement. Ik blijf bij de honden want dit weer en alle drukte hebben al mijn energie opgegeten. Het is pas tien over half acht en het voelt als midden in de nacht. Het was een super gezellige en speciale Thanksgiving want voor het eerst in vier jaar waren we op de dag zelf bij elkaar. Kai was hier de afgelopen vier jaar sowieso niet in deze tijd, alleen virtueel. 

4 reacties:

Irene zei

Met recht een Thanksgiving om dankbaar voor te zijn.

Petr@ zei

Wat een heerlijke dag samen met je gezin en vrienden! Dat alleen is al voldoende om dankbaar voor te zijn!

Marion2 zei

Het klinkt en ziet er reuzegezellig uit!
Was Saskia's vriend er ook?

Petra zei

@Irene - Zeker!

@Petra - Het blijft een mooie feestdag vind ik.

@Marion - Nee, Justin komt morgenavond weer. Hij was bij zijn familie in Houston.