Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 06, 2019

Over allerlei kerstvoorbereidingen

Rick en ik staan weer rond half acht op. Ik heb vandaag zin in een nitro brew en egg bites als ontbijt. Of eigenlijk komt het omdat ik gisteren te lui was om spullen voor mijn ontbijt in te slaan. Hoe dan ook smaakt het me weer prima.

Rick vertrekt naar zijn werk en ik naar boven om mijn uur cardio op de elliptische machine te doen. Vandaag gaat dat sneller dan gewoonlijk om de een of andere reden en om kwart voor tien ben ik klaar.

Beneden wijd ik me weer aan de fotokalender. Dit keer gaat alles goed met Facebook en na wat passen en meten en besluiten welke foto's wel en niet te gebruiken is er weer een leuke kalender uitgekomen. Ieder jaar is het weer een verrassing dat het lukt want we doen niet meer zoveel als gezin.

Als ik de kalender heb verstuurd ga ik Katja's bed opmaken. Zij vond haar oude dekbed niet groot genoeg om met Kevin te delen en dus hebben we een nieuwe set voor haar bed gekocht. Ik moet zeggen dat ik het er ook veel leuker en vrolijker uit vind zien zo.

In de badkamer, die door de kinderen wordt gebruikt, vind ik zoveel baddoeken dat het lijkt of ze weken op bezoek zijn geweest! Ik had nog wel baddoeken uitgekozen en op hun kamers gelegd, maar die liggen er allemaal nog! De wasmachine werkt weer hard.
Voor mijn lunch ga ik naar Noodles & Company. Daar ben ik alweer een tijdje niet geweest en ik bestel hun Griekse salade zonder pasta en met biefstuk in plaats van kip. Het gaat er goed in en deze salade gaat weer op mijn lunchlijstje.

Orion wacht me lief op in de van en ik bedenk dat mijn volgende stop eigenlijk gevaarlijk is als ik hem later weer alleen laat. Ik koop bij Petco namelijk de stocking stuffers voor de huisdieren. Een leuk speeltje voor Orion en Django en de drie katten en ieder een zakje met lekkers. Ik doe de tas zo dicht dat Orion het hopelijk niet ruikt.

Inderdaad taalt hij er niet naar en ik kan veilig de Michaels in om te kijken of ze een nieuwe set sneeuwvloklichtjes voor het deck hebben. De oude heeft er helaas de brui aan gegeven. De Michaels in Vienna heeft ze niet, maar die in Fairfax gelukkig wel.

Thuis hang ik de lichtjes op het deck zodat dat er ook weer kerstachtig uitziet 's avonds. Verder vervang ik de vlag met een vrolijke kerstvlag. Dit weekend nog even wat spullen voor in de tuin zetten en de boom optuigen en dan zijn de versieringen klaar.

Opeens voel ik me heel moe en ik besluit naar mijn lichaam te luisteren. Het is de perfecte gelegenheid om online kerstcadeautjes uit te zoeken voor mijn zus en broer en hun gezinnen. Het is niet makkelijk voor de tieners van mijn zus, maar uiteindelijk denk ik dat ik precies de juiste cadeautjes heb gevonden.
Het is genieten van de vrolijke versieringen in de woonkamer


Rick komt vroeg thuis want de baas van het barbedrijf komt om de dingen, die nog niet helemaal goed zijn, te bekijken. Rick heeft er een aantal gevonden en die komen ze maandagmiddag afmaken.

Daarna gaat Rick nog een uurtje in de basement studeren. Hij is bijna klaar om zijn grote examen te doen. Als hij klaar is stelt Rick voor om naar California Shabu Shabu te gaan. Ik zei (heel onschuldig, hoor) toen hij in Atlanta was dat ik het eigenlijk zo saai vind om daar alleen te zitten fonduen.

Kennelijk heeft Rick dat ter harte genomen en zo genieten we met zijn tweeen van een van mijn favoriete maaltijden. Ik neem weer biefstuk en zalm en Rick biefstuk en garnalen. Nu denk ik dat ik de volgende keer ook eens garnalen ga bestellen. Rick laat me er een proeven en dat is ook erg lekker.

We hebben een vol weekend en willen vroeg opstaan morgenochtend dus even tv kijken en dan is het alweer bedtijd. Iedereen een heel fijn weekend gewenst!

4 reacties:

Marion2 zei

De kamer van Katja ziet er gezellig uit zo, erg mooi dekbed.
Ook de woonkamer mag er wezen.
Ik moet nog helemaal beginnen met de kerstversieringen, omdat
het wachten was op het vertrek van Sinterklaas. Maar nu kan ik los:).

Anja L. zei

Wat een mooie set op het bed van Katja!
Veel succes voor Rick als hij zijn examen moet doen.
Fijn weekend!

Anja zei

Mooie set voor Katja haar bed, is het een comforterset? Wij hebben er enkele gekocht in onze Amerika-tijd, zo ideaal. Helaas zijn ze hier niet verkrijgbaar. Hier koop je een hoeslaken, zo'n gedoe met verschonen. Succes voor Rick met zijn examen.

Petra zei

@Marion - Geniet van het versieren!

@Anja - Gelukkig mag Rick het examen herhalen als hij niet slaagt.

@Anja - Ja, inderdaad een comforter set. Ik vind dat ook veel handiger, die vorige op haar bed was wel een dekbed en heel zwaar.