Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 20, 2019

Over de vrijdag voor Kerst

Het is Ricks laatste werkdag van het jaar en daarom staat hij weer netjes om zeven uur op. Ik ben wel wakker maar heb enorme hoofdpijn dus wacht even met opstaan tot de pijnstillers dat iets verlichten. Het gaat nooit helemaal weg, maar ze helpen wel.

Beneden wacht me een verrassing want er zijn al pakjes bezorgd en daarbij zit onze 2019 familie kerstboomversiering. Ik vind hem erg leuk, alleen had ik verwacht dat ze het jaartal er ook op zouden zetten. Dit jaar staat Kevin er ook bij, wie weet volgend jaar Raquel en Justin ook. 

Na mijn ontbijt moet ik weer aan mijn cardio geloven. Ik weet dat dat me beter zal doen voelen en gelukkig gaat het vandaag ook best snel. Daarna maak ik me klaar om naar Anytime Fitness te gaan voor de personal training. Ik heb Sharons kerstcadeautje vast mee voor het geval er maandag iets tussen komt. 

Het halve uur gaat ook snel en na afloop ga ik naar de UPS winkel om S's kerstcadeautje door te sturen. Ik ben eigenlijk razend op de verkoper via Amazon. Ik weet namelijk zeker dat ik het adres van mijn zus heb ingevoerd en toch kwam het naar ons toe. 

Dat niet alleen maar er moest voor getekend worden en dat ging ook bijna mis want wij waren niet thuis. De bezorger probeerde gelukkig de buren dus die hebben ervoor getekend. Nu moet ik bij de UPS Store bijna $35 neertellen om het nog voor Kerst te laten aankomen. Dat is meer dan het cadeautje waard is, maar ja. 

Maandag komen de schoonmakers en dan geven wij hen hun kerstbonus. Ik zoek een Spaanstalige kerstkaart voor ze uit en daar zal ik het geld in doen. Verder heb ik overal naar een Cadbury Fruit and Nut reep gezocht voor in Ricks stocking.

De Britse winkel had ze niet, World Market ook niet en de Indiase winkels hadden wel de gewone reep maar niet die met vruchten en noten. En waar vind ik die dan nota bene wel? Juist, gewoon bij de Safeway supermarkt! Daar gaat er dus een van mee. 

Intussen loopt het al tegen lunchtijd. Ik ga bij Zoe's Kitchen van mijn bloemkoolrijst bowl genieten. Dan koop ik de traditionele Starbucks gift card voor in Ricks stocking en rijd dan naar Walgreens. Daar liggen een aantal recepten klaar voor mij. Als laatste koop ik de allerlaatste reuze "candy cane" voor Orions Kerst bij Petco. 


Op de terugweg kan ik het niet laten een foto te maken van een van de huizen met tig opblaasbare figuren. Deze mensen laten ze overdag tenminste staan. In veel tuinen liggen zielige hoopjes, die alleen 's avonds tot leven komen.
Thuis vervang ik een van de strengen met blauwe lichtjes buiten. Ondanks dat het LED lichtjes zijn gaan ze toch snel kapot wat ik niet zou verwachten. Ik zie dat de overburen thuis zijn dus breng de laatste twee doosjes stroopwafels en kerstkaboutertjes naar hen toe. Die worden weer enthousiast ontvangen.

Met een zucht van verlichting zijg ik daarna neer in mijn luie stoel. Saskia speelt boven gitaar, zo gezellig! Ik ga een Disney kerstfilm kijken, die weer erg leuk is. Ik was me er niet van bewust dat er zoveel films zijn. Het waren geen bioscoopfilms maar Disney Channel films dus misschien daarom.

Rick komt vroeg thuis en is helemaal blij dat hij nu bijna twee weken vakantie heeft. We gaan dat vieren bij Pazzo Pomodoro. Ik probeer eens een kalfsvleesgerecht en dat is heerlijk! Rick heeft calamari en een gerecht in tomatensaus. Zoals altijd is het er gezellig druk aan de bar.

Op de terugweg rijden we langs een aantal van de enorme huizen in de buurt. Veel daarvan zijn professioneel versierd, maar ik vind dat soms geen sfeer hebben. Ik vind het niet zo perfecte veel leuker.

2 reacties:

Anja L. zei

Wat een gedoe met zo’n pakketje zeg. Jammer van de kosten.
Bij ons in de buurt staat een opblaasbare Minion met een kerstmuts en dan heb je het qua versiering wel gehad, op de lichtjes na dan.
Fijn weekend.

Marion2 zei

Wat een mooie tekst staat er op de kerstversiering. Erg geslaagd.
Komen de namen van de schoonkinderen erop als ze getrouwd zijn?

Bij ons in de buurt zie je alleen lichtjes in de tuinen, maar niet bij iedereen.
Wij hebben het ook niet, omdat we geen elektriciteitspunt buiten hebben.
Jammer, want het staat zo gezellig.