Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 30, 2019

Over een dag met gemengde gevoelens

"Op de hoek van de straat staat iemand met evenveel ogen als dagen in het jaar", zei mijn opa altijd bij het opstaan op de eennalaatste dag van het jaar. Op Oudejaarsavond was het dan iemand met net zoveel neuzen. Als kind waren we altijd helemaal onder de indruk daarvan en ik vind het nog steeds een leuke gewoonte.

Als we tegen achten opstaan is het mistig en miezerig buiten, jakkes. Na mijn ontbijt van een ei en wat groentes ga ik aan mijn cardio op de elliptische machine. Voor een heel uur heb ik geen tijd, maar ik sloof me goed uit en heb na 40 minuten 7000 stappen bijeen. De rest komt later vandaag wel.

Om tien uur heb ik personal training dus door de miezerregen baan ik me een weg naar Anytime Fitness. Daar heeft Sharon een goed half uur met gewichten voor mij klaar. De tijd vliegt en ik moet zeggen dat ik eigenlijk alleen aan Justin en Saskia denk. Sharon en ik nemen afscheid tot het nieuwe jaar en ik haast me naar huis. 

Het is idioot warm voor de tijd van het jaar. De eekhoorn heeft ons vogelvoer gevonden en is zelfs niet meer bang van Orion. Alles lijkt zo normaal maar intussen is Saskia in het ziekenhuis en wacht zij op Justin, die afscheid van zijn moeder aan het nemen is. Ik heb zijn moeder nooit ontmoet maar voel me gek genoeg wel verbonden met het hele gezin.

Gisteravond belde Rick United Airlines om Saskia's vlucht te veranderen. Saskia en Justin wilden samen de vlucht van half vijf op 9 januari terug naar Washington nemen. Rick boekte Saskia op de vlucht van half vijf, maar om de een of andere reden plaatste de United agent Justin tijdens zijn gesprek op de vlucht van kwart over twaalf. Saskia en Justin waren daar duidelijk niet blij mee.

Rick belde United nog terug om te proberen Saskia's vlucht te veranderen, maar dat ging niet meer. Het zat me gewoon niet lekker en gisteravond besloot ik al om het nog eens te proberen met mijn reisagenten kennis. Ik krijg een heel vriendelijke agent aan de lijn en een kwartier later is Justin ook op Saskia's vlucht geboekt en hebben ze zitplaatsen naast elkaar. Ik ben zo blij dat ik zoiets kleins voor ze kon doen en niets dan goeds over United's hulp en empathie!

Saskia laat ons weten dat Justins moeder tegen het middaguur is overleden en dat Justin het vrij goed op lijkt te nemen. Het naar haar dood toeleven moet slopend geweest zijn.  Intussen probeer ik Saskia's medicijnen naar Texas te krijgen en ook dat lijkt uiteindelijk te gaan lukken.

Met een zwaar hart gaan Rick en ik naar Wegmans voor onze Oud en Nieuw inkopen. We beginnen met de champagne en proeven een rose en witte mousserende wijn uit de Bordeaux regio. Die smaakt heerlijk en er gaan drie flessen mee.
Dan gaan we lunchen en bestellen beiden de salade, die je zelf samen kunt stellen. Ik vind die ontzettend lekker, maar Rick vindt hem saai. Hij kan nog steeds een salade niet waarderen als maaltijd. Hij zegt dat hij altijd wel genoeg gegeten heeft, maar hij voelt zich nooit voldaan. Gelukkig heb ik daar geen last van.

Daarna is onze lijst voor het buffet morgen snel afgewerkt. Het is een stuk minder druk dan voor Kerst want Amerikanen vieren Oud en Nieuw over het algemeen niet uitgebreid. Wij wel, met oliebollen en vuurwerk en al.

We brengen de boodschappen thuis en rijden dan naar de AMC in Tysons Corner. We hebben kaartjes voor de tekenfilm "Spies in Disguise". Ik verwachtte er niets van, alleen even leuke afleiding. Dat is het ook, maar tegelijkertijd een ontzettend leuk verhaal en ik heb zelden zoveel kinderen en volwassenen hardop horen lachen! Een aanrader is dit!

Als we naar buiten lopen gaat de zon al onder en Rick en ik zijn heel blij dat de regen weer vertrokken is. We zien een prachtige zonsondergang als we het centrum van Vienna binnenrijden. Daar moet ik natuurlijk een foto van maken!

 Op tijd voor hun happy hour lopen we Zenola binnen. We zijn de enige klanten. Ik hoop zo dat dit restaurant blijft want het eten is heerlijk, maar iedere keer dat wij er zijn is er bijna niemand. We genieten van een cocktail en drie dips met verse groenten. Alles smaakt voortreffelijk en Sarah is een gezellige bar tender.

Op de televisie speelt Forrest Gump, een film die we al jaren niet gezien hebben. Ik vertel tijdens mijn rondleidingen altijd dat Forrest en Jenny door de Reflecting Pool rennen als ze elkaar zien en die scene zien we vanavond ook weer.
Als hoofdgerecht neemt Rick de prime rib en ik dubbel het lamslever voorafje. Dat komt dit keer met zeer smakelijke gegrilde groentes. Al met al is het weer een genot om hier te eten. Iedereen is er altijd heel enthousiast over als ze het eenmaal proberen dus ik snap niet waarom het niet drukker is.

Thuis zetten we alle schalen klaar voor de hapjes voor ons middernacht buffet morgenavond. Er zullen ongeveer twintig mensen komen morgen, maar niet allemaal tot na middernacht. Het is altijd moeilijk in te schatten hoeveel men zal eten en al hebben we veel minder dan vorige jaren het zal nog teveel zijn.

De emoties en alles van deze dag hebben me moe gemaakt en ik zoek vroeg mijn bed op. Rick wilde juist dat ik later op zou blijven om te "wennen" aan morgenavond, maar in die filosofie geloof ik niet. Voor ik dit blog beeindig wens ik al mijn lezers en lezeressen alvast een heel fijne jaarwisseling en een gezond en gelukkig 2020!!


13 reacties:

Irene zei

Mijn oprecht medeleven voor Justin en Saskia.

Sylvia zei

Van harte gecondoleerd voor Justin en Saskia.

Petr@ zei

Logisch dat jullie je ook rot voelen om het overlijden van Justins moeder ondanks dat je haar zelf niet kende.
Fijn dat je hebt kunnen regelen dat Saskia en Justin samen kunnen reizen. Dat soort kleine dingen zijn heel waardevol!

Ik wens jullie een gezellige jaarwisseling en een mooi en gezondheid 2020!

Anoniem zei

Wat vreselijk om je moeder zo jong te verliezen. Sterkte voor hen en ook voor jullie.
Een heel gezond en gelukkig 2020 gewenst! Groet, Annebep

Anja L. zei

Ik moest gisteren steeds aan jullie denken. Ik hoop dat ze een hoop mensen om hun heen hebben, bij mij heeft dat echt geholpen. Wat fijn dat je toch hebt kunnen regelen dat Saskia en Justin tegelijk en ook nog naast elkaar kunnen reizen straks.

Ik wens jullie een fijne jaarwisseling en een gezond 2020!

Tineke zei

Goed geregeld dat Saskia en Justin samen kunnen reizen, ze hebben elkaar nu nodig.
Mijn kleindochter heeft ook een tekenbeet gehad, en aantal weken in het ziekenhuis gelegen, zij was na 2 maanden gelukkig helemaal genezen. Heel belangrijk is het om er op tijd bij te zijn.
Fijne oudjaarsavond toegewenst en een gezond en liefdevol 2020
Ik was gisteren naar het Notenkraker ballet; zo mooi in deze tijd.

Anja zei

Verdrietig om je moeder zo jong te verliezen, sterkte voor Justin en Saskia.
Ook voor jullie een fijne jaarwisseling en een mooi & gezond 2020.

Anoniem zei

Gecondoleerd voor Saskia en Justin, wat een nare situatie. Ik hoop dat ze veel lieve mensen om zich heen hebben om dit te kunnen verwerken. Groetje van Henny Breedijk.

Tineke zei

Gecondoleerd voor Justin en Saskia. Mijn vader overleed toen ik 21 was (40 jaar geleden). Ik denk nog heel vaak aan hem omdat hij zoveel niet meegemaakt heeft in mijn leven.
Gisteren mijn vriendin begraven na een slopende ziekte van 3,5 jaar.
Ik probeer volop te genieten van het leven samen met man, kinderen en kleinkinderen want het kan echt zomaar voorbij zijn.
Fijne jaarwisseling en een gezond 2020.

Nina zei

Wat verdrietig dat Justins moeder is overleden. Ook een moeilijke tijd voor Saskia - en natuurlijk voelen jullie dat met hen mee. Veel sterkte.
Ik vind het einde van het jaar altijd al een emotionele tijd, en zeker als dit soort dingen spelen.

Petra zei

@Allemaal - Dank jullie wel, Saskia en Justin zijn naar een film gegaan vanavond en verder blijven ze rustig thuis. Allemaal een heel Gelukkig Nieuwjaar want ik schrijf dit om 0:21 uur jullie tijd!

Angela zei

Wat verdrietig. Sterkte voor allemaal en hoop dat de liefde iedereen kracht en steun geeft❤️️🙏🏻

Sally zei

Wat een triest bericht. Mijn condoleances aan Justin en Saskia. Ik wens ze heel veel sterkte deze tijd. Naar begin van het nieuwe jaar voor allemaal