Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, december 19, 2019

Over een dagje met mijn zus en de kinderen

Ricks wekker gaat al om zes uur en wekt mij ook. Hij wil vroeg naar zijn werk waar hij vanochtend zijn Cyber Security examen moet doen. Ik blijf nog een half uurtje liggen tot Alexa mij om half zeven het bed uit speelt. Ik douche en als ik beneden kom is iedereen behalve Saskia op.

De kinderen eten cereal als ontbijt en voor mijn zus en mezelf pocheer ik een paar eieren en snijd wat mini paprikaatjes en mini komkommertjes. Dan laden zij alles weer in de van en om kwart voor acht vertrekken we naar de Nederlandse ambassade.

Het is goed dat we er flink de tijd voor hebben genomen want het Washingtonian verkeer is weer vreselijk. We komen maar net op tijd voor hun afspraak aan. We zijn hier om de paspoorten van de kinderen te laten vernieuwen. 

Zij hebben de eerste afspraak van de dag dus we zijn meteen aan de beurt. Gelukkig worden de in Boston gemaakte foto's geaccepteerd want het gebeurt nogal eens dat die door de Amerikaanse fotografen niet volgens de regels worden gemaakt. 

Na een uurtje staan we weer buiten en ik sms Saskia dat ze naar de stad kan komen. Zij gaat de metro nemen en ons bij het museum ontmoeten. Op weg naar het Natural History Museum rijden we langs de Washington International School waar mijn zus haar middelbare school deed. De kinderen vinden het leuk te zien waar hun moeder naar school ging. 
Daarna baan ik me een weg naar het Reagan gebouw waar we onder in de garage parkeren. We vinden nog net een plek want het is voller dan ik het ooit heb gezien. We lopen naar het Natural History museum waar het juist weer veel rustiger is dan ik had verwacht. De drukte komt waarschijnlijk pas volgende week.




We bekijken de Zoogdieren, Oceaan en Evolutie van de Mens en dan is Saskia er ook. Met haar lopen we door de heel interessante Edelstenen en Mineralen tentoonstelling. Saskia vertelt S van alles over de mineralen en hun structuur en heeft in haar kleine nichtje een aandachtige leerling. 
In het gedeelte met informatie over epidemieen zijn Saskia, N en S "wetenschappers". Leuk en leerzaam zo'n interactief filmpje. We lopen toch maar snel door dit gedeelte want van al die enge virussen worden we niet vrolijk. 

Vanuit sommige ramen van het museum heb je mooi uitzicht op de Mall. Hieronder het Capitool in de verte. S wil nog naar de insectentuin en als laatste lopen we door de hal met de dinosaurussen. Dan is het lunchtijd en is iedereen ook een beetje museum moe.

Eerst wilden we bij de Old Ebbitt Grill gaan eten maar besloten dat we daar eigenlijk geen tijd voor hebben. Het museum blijkt een heel goed cafetaria te hebben. We kunnen er bowls met salade en granen en allerlei andere ingredienten kopen. De mijne neem ik ook met zalm. Dit ga ik onthouden want de meeste musea hebben geen lekker eten (m.u.v. het American Indian Museum). 

We lopen terug naar de van en rijden via de achterkant van het Witte Huis dat iedereen wilde zien richting het vliegveld. Ook daar is het helemaal niet druk en we nemen uitgebreid afscheid. Dit was zeker een kort maar krachtig bezoek. We nemen alles aan wat we kunnen krijgen met elkaar.

Dan rijden Saskia en ik naar huis. Ik kom nog even in langzaam rijdend verkeer terecht, maar dat geeft me juist de gelegenheid om naar Saskia's verhalen te luisteren. Grappig toch dat in de auto vaak de beste gesprekken worden gevoerd.

Saskia heeft haar auto bij de metro geparkeerd dus ik breng haar naar de ingang van de garage. Dan wachten me thuis weer allerlei pakjes. Nu is alles wat ik voor Rick heb gekocht aangekomen, tot mijn opluchting want je weet maar nooit.

Helaas heeft Rick zijn examen niet gehaald en gaat hij 9 januari in de herkansing. Hij is teleurgesteld want hij had er een goed gevoel bij. Hopelijk gaat het over een paar weken dan wel lukken om het te halen. Wel jammer dat Rick nu niet helemaal ontspannen met vakantie kan want hij zal nog moeten studeren.

Voor het avondeten nemen we een Uber naar City Works. Saskia wil niet mee en eet thuis. Rick en ik vinden nog net twee stoelen aan de bar. We delen het lekkere bloemkool voorafje en dan neem ik de tonijnsalade, die altijd heerlijk is. Rick heeft een flatbread, een heel dunne pizza.

Het is lekker en ontspannend, want we nemen de tijd. We hebben veel te bespreken en voor we het weten is het twee uur later! Dit keer nemen we een Lyft terug want ik heb daar 25% korting voor. Thuis gaan de voeten omhoog en de tv aan. Morgen nog een werkdag voor Rick en dan bijna twee weken vakantie!

5 reacties:

Petr@ zei

Dat was zeker een bliksembezoek maar wel een hele leuke! Maar jee, dat ze helemaal vanuit Canada moeten komen om het NL paspoort te verlengen.

Jammer dat Rick zijn examen opnieuw moet doen maar het gaat hem in januari vast lukken.

Marion2 zei

Gezellig om je zusje en de kinderen even gezien te hebben.
Jullie lijken erg op elkaar.

Frustrerend voor Rick, zeg. Hopelijk kan hij het snel achter
zich laten en genieten van de gezelligheid thuis.

Anja zei

Leuk zo'n dag met je zus, jullie lijken op elkaar.
Jammer voor Rick :-(

Petra zei

@Petra - Oh, mijn zus woont ten noorden van Boston, dus in de VS. Mijn broer woont in Canada.

@Marion - Dit is eigenlijk de eerste foto waar ik de gelijkenis tussen mij en Ayesha op zie.

@Anja - Ja, Rick baalt maar zoals altijd kijkt hij alweer vooruit met optimisme voor de volgende keer.

Petr@ zei

Oh ja, dat wist ik best. Even door elkaar gehaald.