Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 09, 2019

Over een koude miserabele regendag

Als ik ietsje later dan Rick beneden kom zit hij in het donker. Het regent buiten en is zo ook zo somber in huis. Rick heeft altijd even tijd nodig om wakker te worden dus ik durf de lichten nog niet aan te doen.

Dat moet wel in de keuken om mijn ontbijt klaar te maken. Ik schenk een kop koffie in en pocheer een ei waarbij ik ook wat mini komkommertjes eet. Dan ga ik met tegenzin naar boven om mijn uur op de elliptische machine te doen. 

Zonder die beweging zou ik me de hele dag vreselijk voelen, maar ik maak me ook wat zorgen dat ik wel nog steeds een gescheurde pees in mijn voet heb. Gek genoeg heb ik er nauwelijks pijn aan terwijl ik dat volgens de voetdokter wel zou moeten hebben. Op de elliptische machine beweeg ik mijn voeten niet dus hopelijk maakt dat het niet erger. 

Maandag is personal training dag en Sharon wacht me al op bij Anytime Fitness. Ook zij heeft een hekel aan dit weer. We zijn het er beiden over eens dat dit zo'n dag is waarop je geen zin hebt ook maar ergens heen te gaan. 

Op de terugweg rijd ik langs een paar huizen in de buurt, die altijd ook gedurende de dag mooi versierd zijn. Het ene huis is nog niet helemaal klaar, maar het onderstaande vind ik altijd zo smaakvol. Rick en ik weten waar deze mensen die ballen en notenkrakers hebben gekocht en ook dat ze voor zo'n $3000 aan versieringen in de tuin hebben staan! Dan mag het ook wel heel sfeervol zijn. 
Thuis neem ik een warme douche en neem Orion dan mee Vienna in. Voor de lunch eet ik een bloemkoolrijstbowl bij Zoe's Kitchen. Dan ga ik naar de Exxon waar ik rillend de van weer van benzine voorzie.

Als laatste ga ik bij Whole Foods de zalm voor vanavond kopen. Rick gaat morgen weer op reis maar vanavond kunnen we thuis eten. Intussen voel ik me steeds slechter en vermoeider dus ik besluit daaraan toe te geven.
Op mijn luie stoel met een kop thee ga ik online kerstinkopen doen. De meisjes hebben een lekker lange en gevarieerde wenslijst en ik ben voor beiden bijna klaar. Rick is een ander verhaal. Hij is duidelijk de man, die alles heeft. Ook aan Kevin heb ik me nog niet gewaagd. Daar kan Rick me beter bij helpen. Toch heb ik een voldaan gevoel als ik klaar ben.
Als Rick thuiskomt maken we het avondeten. De zalm uit de airfryer, de bloemkool tots en spinazie smaken ons goed. Dan gaan we de kerstboomversieringen in de boom hangen. Altijd zoveel herinneringen van zo ver terug als onze eerste Kerst samen. Het is met dit donkere weer extra gezellig om de kerstboom te hebben staan. 

Tijdens het optuigen kijken we naar de kerstshows waar Rick mee opgegroeid is, Rudolph the Red Nosed Reindeer en Frosty the Snowman. Altijd wel leuk, die kindershows en uit klei gemaakte figuren.

5 reacties:

Petr@ zei

Prachtige boom hebben jullie gekocht! Mooi vol.

Jee, 3000 dollar voor kerskerstversiering....maar het is zeker prachtig vooral die enorme kerstballen voor de deur.
Ik vind jullie stoepje bij de voordeur ook erg gezellig.

Gelijk heb je om met dat koude weer heerlijk in je luie warme stoel te zitten.

Anja L. zei

Aangezien ik altijd de fiets pak heb ik ook een hekel aan dat miezerige weer.
Ik ben geen echte fan van kerst, ik vind het gezellig om bij anderen te zien maar ik heb er een hekel aan om mijn huis te veranderen. Ik doe wel kaarsjes aan en misschien knutsel ik nog een soort kerstboom in elkaar, ik zie wel. Dit jaar heb ik toch geen kerstgevoel.
Zo hé, 3000 dollar voor de kerstversiering! Maar het ziet er wel mooi uit. Het is maar waar je je geld aan uit wilt geven hè.
Fijne dinsdag.

Marion2 zei

Dat huis is zeker prachtig versierd! Ik weet niet of het door een stylist is gedaan,
maar anders hebben ze behalve geld ook een goede smaak.

Fijn dat de kerstboom nu ook versierd is. Ja, dan komen altijd de herinneringen.
Sommige kerstballen, zoals de 'Baby's Eerste Kerst 19..' van de kinderen, zijn me zo
dierbaar dat ik ze niet eens meer durf op te hangen.

Klinkt niet goed van je voet, wees maar voorzichtig.

Anoniem zei

Mooie boom van vorm en goed in zijn takken. We hebben tegenwoordig 3 kunstbomen, het was altijd zo'n gedoe om de juiste boom te vinden, vandaar . In de voorkamer staat de grootste van 3.60 meter hoog. Het plafond heeft een hoogte van ruim 6 meter, een kleinere boom zou in het niet verdwijnen. Wel een hele klus die boom op te tuigen ,een ladder is gewoon onmisbaar . Gezellig hoor als alle lichtjes aan zijn !!
Ook hier is het een probleem wat voor cadeautjes voor een man te kopen. Een speurtocht door Macy's afgelopen zondag leverde in ieder geval iets op.Het was trouwens ongelooflijk rustig om 11.00 uur toen wij er waren. .Verder moeten we online gaan zoeken. .En aangezien ik al een paar ideeen heb zal ik beslist slagen.
Kerstkaarten zijn bij het postkantoor afgegeven en nu heb ik nog een leuk klusje te doen n.l. een kerststukje maken . Kan ik mijn creativiteit weer in kwijt .
Groetjes Will

Petra zei

@Petra - Dit is een van de mooiste bomen, die we ooit gehad hebben.

@Anja - Ik kan me voorstellen dat je dit jaar niet in de kerststemming bent, sterkte!

@Marion - Ik probeer hem te ontlasten maar dat is moeilijk!

@Wil - Wow, dat is nogal een boom! Maar inderdaad met zulke hoge plafonds kun je geen boompje van een meter neerzetten.