Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 02, 2019

Over een ochtend New York en weer naar huis

Bij het wakker worden krijg ik een WhatsApp van Kai dat hij met 3 uur vertraging is vertrokken. Het vliegtuig was beschadigd door een vogel. Door dat late vertrek zal hij zijn bus naar Lyon missen en dan tot na middernacht moeten wachten op de volgende. Dat is natuurlijk waanzin! 

Met mijn en Raquels hulp vinden we een goede, niet te dure, trein. Zo komt hij na een ellenlange reis om 21 uur in Lyon aan. Dankbaar doet Kai dat en voelt zich duidelijk opgelucht. Lang leve het internet maar weer eens!

Rick en ik maken ons klaar en checken uit. We geven de bagage af en gaan nog een ochtend van New York genieten. Er valt buiten een ijsregen, die niet veel later overgaat in sneeuw. We zijn weer blij dat we de juiste kledij mee hebben genomen. 

Gisteravond bespraken we dat we graag een Iers ontbijt willen eten. Ik vond Sean's Bar en daar lopen we heen. Het is gezellig en het eten is perfect op zo'n koude dag. Ook hun koffie is erg lekker, altijd fijn.


Na het eten gaan we onze stappen bijeen krijgen in de stad. Dat is in New York nooit moeilijk. Als eerste lopen we naar de Macy's op 34th Street waar donderdag de grote Thanksgiving parade nog langskwam.



Macy's staat bekend om zijn mooie etalages tijdens de kersttijd. Dit keer zijn ze interactief. De hoofdrolspeelster is altijd Virginia, het meisje uit A Miracle on 34th Street. Die film speelt gedeeltelijk in deze Macy's.

Rick en ik laten onszelf als "Santa" fotograferen en lopen dan langs de andere etalages. We hebben het inmiddels ook weer flink koud en gaan de winkel binnen om op te warmen. Ook binnen zijn de versieringen prachtig.

Rond Kerst vind ik het altijd leuk om te kijken of ik een feestelijk topje kan vinden. We lopen dus door de damesafdeling maar het is allemaal niet mijn smaak. Op de mannenafdeling kijken we even naar truien voor Rick maar dat is het ook niet. Met lege handen vertrekken we weer.






Langs Seventh Avenue lopen we weer richting Times Square. Bij een Starbucks halen we een warm drankje en het valt ons op dat er vrijwel alleen maar toeristen op de been zijn. New Yorkers gaan in dit weer duidelijk niet door de straten banjeren.
Op Times Square gaan we de grote Disney winkel in. Het is altijd weer leuk er rond te kijken. Hier vind ik Ricks pyjamabroek voor Kerstavond. Er staan allemaal vrolijke Donald Duck koppen op.

De tijd gaat snel en het wordt zaak een lunchrestaurant te vinden. Dat valt niet mee in het gedeelte waar we zijn want er zijn bijna alleen maar Ierse restaurants en daar hebben we nu wel genoeg van. Dan herinner ik me een leuk Frans tentje op 55th Street en inderdaad is daar nog La Bonne Soupe.

Het is klein, gezellig en behaaglijk warm. We bestellen beiden een potje thee. Ik neem de uiensoep zonder brood en de slakken en Rick een crepe met gerookte zalm. Het is heel lekker maar duurt wel eeuwen voor we ons eten krijgen.

We zijn dan ook een stuk later klaar dan we gedacht hadden en haasten ons terug naar het hotel. Onderweg neem ik nog een paar foto's van kerstbomen in hotels en van de mooie Frozen etalages van Saks Fifth Avenue.
De rechtse is in ons hotel

In het hotel hebben we onze bagage al gauw weer en is het even wachten op de van. Dan vertrekken we en rijden door zware sneeuw naar de Lincoln Tunnel om de stad te verlaten. Die sneeuw maakt het zicht slecht en het duurt een uurtje voor we zuidelijk genoeg zijn en het overgaat in regen.

Niet veel later wordt het droog, al zien we nog af en toe regenspatten. Met uitzondering van een file bij Baltimore en wat oponthoud in ons gebied gaat de rit vlot. Dichter bij Vienna bestellen we eten. Voor mij sashimi en voor Rick mediterrane spiesjes met salade.

En dan zijn we weer thuis. Orion is natuurlijk heel blij. Toch wel grappig om zo "even" naar wereldstad New York te kunnen rijden om weg te brengen naar het vliegveld. Ik vind het een heerlijke stad om een paar dagen te zijn, zeker met de kerstversieringen.

6 reacties:

Sonja zei

Fijn dat je Kai hebt kunnen helpen met een andere trein. Mooi NYC in kerstsfeer. Niets kopen bij Macy's, heel knap 😉

Petr@ zei

Vervelend voor Kai, die vertraging. Gelukkig hebben jullie het goed opgelost.
Eigenlijk is New York helemaal niet zo ver rijden van jullie. Maar waarschijnlijk net iets te ver op heel regelmatig een weekendje te pakken daar.

Anja L. zei

Heerlijk toch dat New York relatief dicht bij is.
Wat een pech voor Kai dat hij zo'n vertraging had, gelukkig kon hij nog met een trein mee naar Lyon. Inderdaad, lang leve internet!
Wat zijn de etalages mooi! Hier is het toch altijd minder.
Fijne dinsdag!

Marion2 zei

A Miracle on 34th Street is een van mijn zeer favoriete kerstfilms. Erg leuk om je stukje over Macy's daarover te lezen.

En o, wat een prachtige kerstversieringen!

Anja zei

Wat naar die vertraging van Kai, gelukkig goed opgelost. New York is zo leuk rond de kerst.

Petra zei

@Sonja - Ik kan er natuurlijk iedere dag heen als ik zou willen ;).

@Petra - Ja, het verkeer kan heel slecht zijn tussen de twee steden, maar met de trein zou het wel makkelijk kunnen bijvoorbeeld.

@Anja - Die etalages zijn iedere keer weer een openbaring. Ieder jaar anders.

@Marion - New York is volgens mij de leukste stad qua versieringen.

@Anja - Ja, was een bonus dat alles al versierd was.