Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, december 04, 2019

Over goed en minder goed medisch nieuws

Tot mijn verbazing heb ik heerlijk geslapen en word om half acht uitgeslapen wakker. Ik moet vasten dus ik kijk maar wat tv en drink water voor ik om half negen naar mijn nurse practitioner vertrek. Ik hoef niet lang te wachten voor ik naar achteren word geroepen. 

Mijn vrees dat mijn bloeddruk wel hoog zal zijn is de eerste, die niet bewaarheid wordt. Dat is mooi want dat laat zien dat mijn dieet zelfs daarop invloed heeft. Mijn eerste vraag aan Beth, de NP, is over de uitslag van de DEXA scan. Tot mijn opluchting was die bijna normaal, maar milde osteopenia, ik moet alleen de calcium en vitamine D tabletten nu serieus gaan slikken zodat het niet verder gaat. 

Verder is alles goed en met een recept voor fysiotherapie vertrek ik weer. Beneden laat ik bloed prikken en dan is het eindelijk tijd voor mijn ontbijt. Starbucks to the rescue! Ik laat me de nitro brew en egg bites goed smaken. 
De volgende afspraak bij de voetdokter stemt me minder blij. Ik heb inderdaad de ziekte van Ledderhose, plantar fibromatosis. Dat had ik toen ik de bultjes voelde al online gevonden en dat is het dus. Misschien omdat ik dat toch al verwachtte hoor ik het nieuws gelaten aan. Er is geen behandeling mogelijk, de hoop is dat de bultjes niet snel groeien. Anders zijn alleen steroiden en in een uiterst geval een operatie mogelijk. 

Ook heb ik een scheurtje in een pees aan de zijkant van mijn voet. Daar heb ik geen last van en Dr. Smith geeft aan dat ik het aan kan kijken. Als het erger wordt zal hij een injectie moeten geven, die vreemd genoeg niet door de verzekering wordt vergoed en daardoor heel duur is. Ik hoop dus maar dat het vanzelf heelt. Mogelijk helpen de nieuwe inlegzooltjes, die ik ook vandaag kreeg, daarbij. 

Eigenlijk ben ik blij dat ik de resultaten van de MRI van tevoren kon lezen. Daardoor wist ik waar hij het over had en voel ik me ook vreemd rustig. Ik ben een meester in pijn negeren dus zolang het geen kwaad kan loop ik gewoon door. Een vervolgbezoek is alleen nodig als ik meer klachten krijg. 

Als ik weer buitensta vind ik dat ik een poke bowl meer dan verdiend heb. Lei'd Poke is vlakbij en ik bestel er een via de app. Thuis eet ik in gezelschap van Orion en bedenk wat ik vanmiddag wil gaan doen. Het is lekker weer met een graad of tien dus ik wil iets buiten doen. 

Eerst ga ik naar Walgreens om de medicijnen, die mijn nurse practitioner voorschreef, op te halen. Orion is weer mee in de van. Vervolgens rijd ik naar Home Depot. Daar had Rick leuke mini kerstboompjes voor voor het huis gezien en ik koop er twee. Ook neem ik een van hun kerststerren mee. 

Thuis zet ik de boompjes neer en het ziet er leuk uit. Fairyville zit helemaal onder de afgewaaide bladeren dus ik "graaf" het eerst uit. Dan haal ik de kerstspullen tevoorschijn en een half uurtje later is Fairyville weer helemaal in kerstsfeer. Dit feeentuintje blijft een vrolijke hobby. 



De zon verdwijnt achter de huizen en meteen is het kil. Om de een of andere reden bevangt het opruim- en schoonmaakvirus me opeens. Ik maak de ijskast schoon, die vies is na alle Thanksgiving kokerijen. Dan haal ik eindelijk alle gloeilampjes in alle soorten en maten uit het kastje in de wc. Ik doe ze allemaal in een grote tas zodat Rick kan kijken welke we nog nodig hebben.

Volgens mij hebben we voor de meesten de lampen al niet meer! Maar goed, de tas gaat in de basement en eindelijk zijn er alleen nog wc gerelateerde dingen in het kastje, zoals handdoeken, papieren zakdoekjes, zeep en wc papier. Daar is het tenslotte voor bedoeld.

Nu heb ik mijn energie wel opgebruikt en ga op Disney Plus wat kerst tekenfilmpjes kijken. Voor ik het weet is het daarmee etenstijd en ik bedenk waar ik heen wil. Dat wordt Viet Aroma.

Een Uber brengt me erheen en ik besluit mezelf te trakteren op hun super lekkere loempiaatjes, die ik gewoonlijk vanwege mijn dieet niet eet. Verder bestel ik natuurlijk mijn favoriet hier, de verschillende soorten gegrilde spiesjes met groentes in rijstpapier gewikkeld.

Het smaakt zoals altijd weer prima en een andere Uber chauffeur brengt me weer thuis. Ik heb inmiddels een flinke hoofdpijn ontwikkeld dus met mijn warme, zachte deken ga ik op mijn luie stoel liggen lezen. Hopelijk blijf ik wakker tot Rick thuiskomt want dat zal na tienen zijn. Einde dag waar ik zo tegenop zag en ondanks de nare voet diagnose ben ik vastbesloten te "keep on trucking".

6 reacties:

AntoinetteU zei

Enerzijds fijn dat je Dexa-scan (bijna) goed was. Anderzijds verdrietig om te horen dat je een probleem hebt dat blijvend is.
Sterkte !

Petr@ zei

Wat vervelend dat er niets aan gedaan kan worden. Hopelijk wordt het niet erger dan dit.
Goed van je dat je niet bij de pakken neer gaat zitten.

Je feeën tuintje ziet er weer gezellig uit!

Jeanine zei

He bah, Petra, wat vind ik dat naar voor je. Dikke knuffel vanuit Richmond.

Sophie zei

Sterkte Petra, hoop dat het niet erger wordt inderdaad. Hugs for you! Je bent een trooper. Dit zinnetje 'Ik ben een meester in pijn negeren dus zolang het geen kwaad kan loop ik gewoon door' zegt zoveel over jouw wilskracht en waar je dagelijks mee te maken hebt.
Sterkte maar je positieve attitude helpt je!

Reny zei

Fijn dat de dexa scan wel (redelijk) goed was, ik denk dat veel mensen boven de 50 Osteopenia hebben zonder dat ze het weten.
Vervelend van jouw voet, hopelijk helpen de zooltjes!

Mooi, die boompjes! Zo'n heerlijke tijd nu, met alle Kerstversieringen.

Wij hebben eerst nog Pakjesavond maar morgen ga ik helemaal los met versieren :).

Groetjes,

Petra zei

@Antionette - Dank je!

@Petra - Dat tuintje blijft leuk om gezellig te maken

@Jeanine - Dank je!

@Sophie - Hopelijk wel :)

@Reny - Een beetje laat maar ik hoop dat het een leuke pakjesavond was!