Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, december 01, 2019

Over Kai's laatste volle dag hier en hem wegbrengen naar New York

Zaterdag

Wanneer Rick opstaat herinner ik me niet want ik vind mijn bed veel te lekker. Pas tegen half negen word ik echt wakker en dan laat mijn Fitbit zien dat ik 9 uur heb geslapen en voor de eerste keer ooit een "excellent" slaap score krijg van 91. 

Gelukkig voel ik me dan ook vele malen beter dan gisterochtend. Rick en ik gaan koffies voor iedereen halen en ik bestel ook de egg bites. Dan gaan we op zoek naar eten voor Saskia's katten. Petco heeft niet genoeg, maar Pet Valu biedt uitkomst en zo hoeft Saskia zich tot haar graduation niet druk te maken over katteneten kopen. 

Thuis doe ik mijn uur cardio en dan werken de douches weer overtijd voor iedereen. Als de kinderen thuis zijn is het zaak vroeg te zijn om nog genoeg warm water te hebben. Saskia gaat met een vriend ergens eten dus het is aan Kai, Rick en mij om Kai's laatste lunch hier dit keer in te vullen.

Rick weet het al voor hem en Kai, ze gaan de nieuwe Chik-Fil-A uitproberen. Deze ligt in het meest besproken (niet positief vooral) nieuwe gebouw aan de ingang van Vienna. Duidelijk hebben ze geen problemen met die negativiteit want er staat een flinke rij. 

Rick en Kai vertrekken met een lekker kipbroodje. Ik heb inmiddels Thai Treasure gebeld voor een wonton soep en die staat al klaar als ik er binnenloop. Kip hoef ik nog steeds niet en ik vind deze soep erg lekker. 
Om de een of andere reden vliegt de tijd vandaag en we moeten ons na het eten al klaar maken om naar de bioscoop te gaan. De drukke kersttijd is begonnen en het duurt dus even voor we een parkeerplaats hebben gevonden. 

We gaan naar de IMAX van Frozen II. Wat een leuke film is dat! We hadden er hoge verwachtingen van en die komen zeker uit. We zijn het er na afloop over eens dat we het verhaal beter vinden dan de eerste film. De muziek is wel iets minder, maar er zijn weer een aantal mooie liedjes bij. 

Op de terugweg stoppen we nog even bij de Vienna Rexall. Hier hebben ze verschillende soorten Virginia pinda's. Kai gaat een groot blik daarvan terug naar Frankrijk nemen. De Virginiaanse pinda's zijn dan ook heerlijk en niet te vergelijken met de kleinere pinda's, die je gewoonlijk koopt.

Het is in deze tijd zo gezellig om thuis te komen met alle lichtjes. Dit weekend hebben ook veel meer mensen hun verlichting buiten aangebracht. Ik ben daar dol op met deze korte dagen. 


Kai en Saskia kiezen Space Bar voor het avondeten. Dit is een bar met een menu van allerlei ongewone tosti's. Veel ervan zijn veganistisch en Kai en Saskia weten al meteen wat ze willen. Ook bestellen ze tater tots met veganistische kaas. Ik proef er een van en het is best te eten.

Rick en ik nemen alles als een salade op een bed van baby spinazie. Het smaakt goed en Saskia bestelt een tosti om mee te nemen voor Justin, die zij van het vliegveld gaat halen. Ik zou Space Bar niet gauw zomaar opzoeken, maar ik vind het wel lekker en als ik nog brood zou eten zou ik er zeker tosti's bestellen!
Mijn wijn komt in een blikje en is verrassend lekker

Als iedereen er weer is spelen we Orijinz nog eens. Het is een leuk spel waar iedereen graag aan meedoet. Voor ik het weet is het mijn bedtijd. Morgen vroeg op om naar New York te rijden. Hopelijk zijn we het drukke Thanksgiving verkeer voor.

Zondag

De wekker gaat om zeven uur en we maken ons snel klaar om op pad te gaan. Orion krijgt zijn wandeling en ontbijt en dan laten we hem bij Saskia en Justin. Die liggen nog in diepe rust dus Orion wacht in zijn bench tot ze wakker worden.

Keurig on acht uur rijden we weg. We halen ontbijt van de Starbucks drive thru en beginnen dan aan de rit naar New York. Wij brengen Kai weg dit keer in plaats van hem naar New York te doen vliegen. Ons hotel kost minder dan die vlucht en zo hebben we ook meer tijd samen.

Het is koud en regenachtig. Vandaag zal ook de drukste reisdag ooit worden. Nu we vroeg vertrokken zijn hopen we dat slechte verkeer te missen. We schieten goed op, maar de I95 kan niet zonder problemen.

In Maryland is er een flink ongeluk gebeurd en Waze leidt ons om de file heen. Een geniale omweg vinden we het. De file is opgelost als we de I95 weer opgaan. De rit door Delaware gaat zonder oponthoud en bij de eerste plaza in New Jersey maken we een pit stop en tanken bij.

Het verkeer naar het zuiden staat telkens vast dus wij prijzen ons voorzichtig gelukkig. Het weer blijft vreselijk maar het verkeer blijft goed doorrijden. Ik had niet verwacht deze rit vandaag vrijwel zonder oponthoud te maken. Om 12 our zien we de skyline van New York al in de verte.

Via Spothero hebben we een parkeerplek op West 45th Street tussen 6th en 7th Avenues geboekt. We geven de van af en zien aan de overkant een paar Ierse bars. We vragen een tafel bij de Perfect Pint. De mannen bestellen bier en ik een wijntje.

We delen de crabcakes als voorafje. Ik neem verder de cobbsalade, Rick de Guinness stew en Kai de kalkoenburger. Het is gezellig en lekker. Na het eten gaan we een wandeling door Times Square en Fifth Avenue maken.


De bal is er al voor Oud en Nieuw en is veel kleiner dan we verwachtten (ongeveer 3,5 meter diameter)

Het ijsregent buiten en Kai wil een hoodie dus we kijken bij de Gap, maar hij vindt niets van zijn gading. Hij heeft een hoodie met NASA erop gezien bij Urban Outfitters en wil dat graag. We lopen er langzaam heen overal kerstversieringen bekijkend.

We zijn op het weer gekleed maar af en toe schieten we een winkel binnen om op te warmen. Zo lopen we door FAO Schwartz en koopt Kai wat chocolaatjes van Teuscher. De versieringen langs Fifth Avenue zijn weer prachtig!


De FAO Schwartz is erg leuk








De etalages zijn ook zeer de moeite waard

Bij Urban Outfitters vindt Kai zijn NASA hoodie. Mission accomplished en we hebben genoeg van het weer want het plenst nog steeds. Bij een Joe and the Juice vinden we wen tafel om aan te zitten. De mannen nemen een cappuccino en ik een groene thee.

Als we weer opgewarmd zijn lopen we nog even over de kerstmarkt in Bryant Park. Kai's schoenen zijn echter doorweekt. We besluiten een restaurant te gaan zoeken voor het avondeten. BXL Cafe is altijd een favoriet en hier is het warm en gezellig.

De Belgische serveerster heeft al gauw door dat we Nederlands praten. Haar naam is Marjolein en dat is toevallig Saskia's tweede naam. We bestellen een portie bitterballen als voorafje en die gaan meteen op.

Kai en ik nemen allebei de met ham en kaas gebakken witlof. Dat heb ik al sinds mijn kindertijd niet meer gegeten! Zo ontzettend lekker! Ik bedenk me dat ik dit voor Rick en mij ook makkelijk kan maken. Rick heeft biefstuk en smult daar ook van.

Al te snel komt het punt waarop we de van terug moeten vragen en Kai naar Kennedy Airport moeten brengen. Het verkeer is slecht dus goed dat we ruim de tijd hebben genomen. Liever te vroeg dan te laat.

Het afscheid valt me zwaarder dan ik had verwacht. Ongewild komen de waterlanders toch weer. Vooral omdat we niet weten wanneer we Kai weer zullen zien, denk ik. Als ik de meisjes wil zien kan ik erheen rijden, maar met hem in Europa kost het toch een goede duit om te gaan. Maar hij is gelukkig met zijn Raquel en dat is het belangrijkste.

Rick en ik rijden terug naar Manhattan en checken in bij het Roosevelt Hotel. Dit is een historisch hotel uit 1924 en onze kamer is volgens ons sindsdien niet gerenoveerd. Maar goed, we hebben een goede prijs via Hotwire en alles ziet er schoon. Een vier sterren hotel zoals ze zichzelf noemen is het qua kamers in ieder geval niet.

Rick heeft nog zin om een biertje te gaan drinken bij het Hofbrauhaus dichtbij. Ik blijf op de kamer computeren en ga zo eens kijken waar we morgen een beetje leuk kunnen ontbijten.


5 reacties:

Karen Lanzetta from OurCarpeDiem zei

Altijd moeilijk om van kinderen afscheid te nemen. Ik heb vanmirgen om half zeven Jane afgezet bij ons bus station. Niet zo ver weg als Kai, maar toch altijd even slikken, zeker met die sneeuw storm.

Knuffeltje van Karen

Anja L. zei

Wat is de tijd weer snel gegaan hé! Ik kan me voorstellen dat het moeilijk is om weer afscheid te nemen, zeker als je niet weet wanneer je Kai weer ziet.
Verder is het wel leuk om foto´s van New York te zien hoor.
Nog een fijne dag vandaag!

Marion2 zei

Een mooie afsluiting van een fijne tijd. Ik kan me voorstellen dat je er moeite mee hebt. Maar hij is gelukkig en dat telt.

Leuk om de foto's van de kerstversieringen in New York te zien. Ik denk dat het mooist
versierde stad voor Kerst ter wereld is. In films vind ik het altijd zo sfeervol.

Petr@ zei

Jee de tijd met Kai is voorbij gevlogen! Lijkt me ook vreselijk om afscheid te moeten nemen maar de tijd samen is waarschijnlijk wel intensiever dan wanneer je bij elkaar om de hoek woont.
Heerlijk om nog samen in New York doorgebracht te hebben.
Bij mij kwamen weer allerlei herinneringen boven. FAO Schwartz was echt leuk, ook zonder de kinderen erbij. En Bryant Park was ons favoriete park(je).

Petra zei

@Karen - Sowieso had ik ze alle drie liever dichterbij maar bij de meisjes kan ik er tenminste heenrijden als ik ze heel graag wil zien. Dat gaat met Kai helaas niet.

@Anja - New York was eigenlijk een goede afleiding voor het "blah" gevoel.

@Marion - Zeker telt het dat hij gelukkig is. Hij is weer bij zijn Raquel.

@Petra - Inderdaad, tijd samen is natuurlijk van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat.