Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, december 12, 2019

Over nagels en haar en een gezellige happy hour

Rick staat voor zevenen al op, maar ik vind het veel te koud. Het lukt mij pas om kwart voor acht om mijn warme bed te verlaten. De koffie staat zoals altijd klaar en Rick doet er wat suikervrije hazelnoot siroop in voor me. Dat smaakt helemaal heerlijk! 

Na een ei en komkommertjes als ontbijt te hebben gegeten doe ik mijn uur cardio. Ik doe het wat rustig aan vandaag. Ik beweeg een uur, maar niet zo intensief als andere dagen. De rest van mijn stappen krijg ik er gedurende de dag wel bij. 

Nadat ik klaar ben is het tijd voor personal training. Ik heb als kerstverrassing pakjes stroopwafels mee voor de personal trainers en die zijn er allemaal heel blij mee. Het halve uur met gewichten gaat weer snel voorbij. 

Op de terugweg rijd ik langs de huizen, die ik ook overdag mooi versierd vind. De eerste is niet mooi, maar er is zoveel te zien dat je wel moet glimlachen als je erlangs loopt. Het huis met de candy canes blijft uniek. Mijn favoriet is het huis met alles Grinch. Ieder jaar is er weer iets bij en ze versieren hun veranda ook zo leuk. 




Thuis vind ik dat onze eigen tuin er van het pleintje het leukst uitziet overdag. De meesten hebben alleen lichtjes of wat kerstballen in hun magnolia hangen. Wij zijn het huis met de sneeuwpoppen.

Voor ik het weet is het na twaalven en moet ik me haasten om te gaan lunchen voor mijn afspraken. Ik kies dit keer Sheesh en smul van hun zalm met spinazie. De eigenaar snapt niets van me want ik ben heel raar dat dat het enige is wat ik wil. Hij probeert me met alle macht rijst of salade aan te praten, maar ik wil gewoon alleen zalm en spinazie. Het is meer dan genoeg voor een lunch!
Ook voor Phuong bij Pro Nails 3 heb ik een doosje stroopwafels. Zij maakt mijn nagels weer keurig, dit keer goudkleurig. Het ziet er weer feestelijk uit.

Nu heb ik nog iets meer dan een half uur voor mijn kappersafspraak. Bij de Safeway koop ik Happy Birthday pakpapier want morgen zien we Saskia. Ik kan ook wel wat caffeine gebruiken en haal een koffie bij Starbucks.
Carmen wacht me al op bij Lofty Salon. Ook voor haar en Mona heb ik stroopwafels en verder hun kerstkaart met iets erin. Carmen kleurt mijn haar weer mooi bij zodat ik helemaal netjes ben voor de feestdagen.

Vanavond is het maandelijkse happy hour, maar jammer genoeg zeggen een heel aantal op het laatste moment af. Dat betekent dat eerst alleen Laura en ik er zijn, maar later komen Carolyn en Serena en Serena's dochter Aisling. De sashimi is lekker en vers en het is zo gezellig dat Serena mij pas om acht uur weer thuis afzet!

Daar wacht Rick met een verrassing, hij heeft mijn hints gekregen en daar is de leuke Nederlandse Kerstman, die ik al jaren zo graag wilde. Verder heeft hij de nieuwe projector op ons huis gezet, zo leuk! Ik zal er later een foto van maken.
We vinden het wel jammer dat er maar een huis aan ons pleintje niet verlicht is. Het is begrijpelijk want de buren verhuizen de twintigste, maar ik heb de neiging er gewoon een paar verlichte netten over hun struiken te gooien. Ach, sowieso ziet het er super uit, ik zal binnenkort weer eens een filmpje maken.

7 reacties:

Petr@ zei

Zo gezellig al die kerstversiering! Ik zou me zo voor kunnen stellen dat ik in Amerika veel meer het kerstgevoel zou hebben. Nu heb ik er eigenlijk niet zoveel mee. Ik weet dat ik het als kind al saai vond. Bijna de hele dag binnen zitten, vriendinnetjes hadden hun eigen familie dingen dus afspreken kon ook niet.

Dit jaar ga ik voor het eerst sinds jaren weer eens naar een kerstmarkt in Duitsland. Misschien komt dan het kerstgevoel;)

Wat ontzettend lief van Rick dat hij de Nederlandse kerstman voor je heeft gekocht!

Anja L. zei

Ik vind het zo leuk om al die versierde huizen te zien.
Hier in het Soesterkwartier zijn ook een aantal versierde huizen maar meestal blijft het hier bij wat lampjes.
Wat ontzettend lief van Rick!
Fijne vrijdag.

Tineke zei

Grappig de nederlandse kerstman, ik heb er 1 die er een beetje rusisch/koptisch uitziet ,ook heel sfeervol.
Veel plezier morgen bij Saskia

Sally zei

Vind dat er hier ook veel meer aan kerstversieringen wordt gedaan dan in Nederland. Zo gezellig al die lichtjes en aankleding overal. Mooie kleur die nagels. Ik had rood in gedachten maar dit vind ik ook wel vrolijk en feestelijk. Lief van Rick om dat beeldje voor je te kopen. En erg attent om als vaste klant zijnde voor iedereen een aardigheidje mee te nemen voor hun verleende diensten het afgelopen jaar.

Shirley zei

Hoi Petra,

Ik heb je leuke schrijfsels pas vorig jaar ontdekt. En lees nu elke dag je recente blog. Maar ben ook begonnen met lezen vanaf waar je begonnen bent, ik geniet er zo van.

Ik had gigantische slaapproblemen maar door het lezen van jouw blogs-val ik helemaal zen in slaap.

Veel plezier bij Saskia dit weekend.

Groetjes,
Shirley uit

Petra zei

@Petra - Die kerstmarkten zijn altijd zo leuk! Veel plezier!

@Anja - Vroeger waren er alleen maar huizen met een kerstster als verlichting dus meer is al heel wat.

@Tineke - Dank je wel, het was weer heel bijzonder

@Sally - Rood had ik al dus goud was de beste keuze

@Shirley - Hoi!! Wat leuk om te lezen. Bijna zou ik denkend dat mijn blogs slaapverwekkend zijn ;), maar ik begrijp dat ze gewoon de stress weghalen. Echt super dat ik dat voor je kan doen!

Shirley zei

@ Petra, hahaha absoluut niet! Ik geniet er zo van en door het lezen word ik zo ontspannen. Je hebt een enorm leuke schrijfstijl, heel visueel.

Het klinkt heel vreemd maar vanaf dat ik jouw blog ontdekt hebt. Behoren mijn slaap problemen tot de verleden tijd. Dus wij kennen elkaar helemaal niet maar toch heb je enorm geholpen, zo apart hihi. maar ben je enorm dankbaar, dat je elke dag zo leuk en onderhoudend schrijft. En ik geniet ook echt van de verhalen uit het verleden. Ben nu bij oktober 2010 dus heb gelukkig nog heel wat jaren te gaan.

En ondanks al je pijnen, neem ik mijn petje voor je af. Ik vind je een top moeder!