Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 27, 2019

Over ons klaarmaken voor Katja en Kevins bezoek

Mijn dromen zijn zo bizar dat ik maar niet wakker wil worden. Rick kennelijk ook niet want hij staat pas om half negen op. Ik volg ook maar meteen. Eigenlijk vind ik het niet fijn de dag zo "laat" te beginnen, maar ik heb wel heerlijk geslapen. 

We halen ontbijt van de drive thru bij Starbucks en maken dan een lijstje van lekkernijen, die we morgen voor ons tweede Kerstbuffet willen hebben. Katja en Kevin komen vanavond en morgen vieren we dus nog eens Kerst met hen. 

We beginnen bij de Giant waar we alles op ons lijstje vlot vinden. Het valt ons op dat Kerst meteen plaats heeft gemaakt voor Valentijnsdag. Wie gaat er nu zo ver van tevoren al aan die feestdag denken??


Na een paar dingen bij Whole Foods hebben we alles in huis. Thuis gaat de Roomba aan en die doet het heel goed. Inderdaad zuigt hij de honden- en kattenharen goed op. Fijn, want vooral Orion en Flapjack haren op het moment flink uit.

We maken het bed van Katja en Kevin op en ik hang een nieuwe "dennen" slinger met lichtjes langs de trap. De oude hield er opeens mee op. Gelukkig had ik er nog een want die zijn nu niet meer in de winkels te krijgen.

Voor de lunch halen we salades van Panera. Het zou volgens het verhaal bewolkt zijn, maar de zon schijnt volop en we eten het buiten voor het huis op. Dan gaat Rick een camera aanbrengen in de garage en ik blijf nog van het zonnetje genieten.
Het is maar goed dat we nep sneeuwpoppen hebben staan want van winter is niets te merken. Ik klaag absoluut niet!

Tegen vieren moet Rick een propaan tank terugbrengen en ik ga even mee. In een hoekje zien we daar een heel klein Koptisch kerkje. Het heeft niet eens een apart gebouw. Ik weet weinig over de Kopten en lees dat ze een van de oudste Christelijke religies zijn en voornamelijk in Egypte wonen. In de hele VS wonen maar zo'n 200.000 Kopten dus dat ze hier een kerkje hebben getuigd wel van de diversiteit van dit gebied.
De rest van de middag computeren we wat en Rick probeert zijn nieuw vergaarde "speeltjes" uit. Tegen zessen beginnen onze magen weer te rommelen en rijden we naar het Mosaic District. Hier is het gezellig druk en ook bij BarTaco, maar we hoeven maar een paar minuten op krukken aan de bar te wachten. Het stel naast ons vertrekt net.

We doen ons weer tegoed aan de taco's in slabladeren. Mijn favoriet is de kabeljauw in miso saus, maar de anderen gaan er ook goed in. Het is altijd weer gezellig aan deze bar. We krijgen ook een tip voor een nieuw Frans restaurant dat net geopend is. De man naast ons was er zeer over te spreken.

Na het eten lopen we nog wat door het mooi versierde Mosaic District en op weg naar huis maken we een omweg om meer verlichte huizen te zien. We verzuchten allebei dat die binnenkort weer weg zullen zijn. Van mij mogen ze de hele winter blijven, zo vrolijk altijd.
En nu is het wachten op Katja en Kevin. We weten niet hoe laat te gaan komen dus misschien zullen we al in bed liggen. In ieder geval kijken we uit naar een gezellig weekend met hen.

3 reacties:

Tineke zei

gezellig dat Katja en Kevin ook weekend komen. Hoever is Katja met haar verpleegsters opleiding?
Wij zijn gisteren naar het theatervoorstelling Doornroosje geweest met dochters en kleindochters.
We krijgen dit weekend mijn zus en een oud collega op bezoek; gezellig.

Petr@ zei

Jammer dat de kerstversieringen gelijk weg zijn na Kerst. Mag van mij tot oud en nieuw wel blijven. Hier is het er nog wel allemaal, voor zover ik gezien heb.

Geniet van het samen zijn met Katja en Kevin.

Petra zei

@Tineke - Katja gaat volgende maand aan die opleiding voor Nurse Practitioner beginnen. Ze is nu al weer twee jaar verpleegkundige.

@Petra - Gelukkig wachten de meesten inderdaad tot later, maar een van onze buren heeft alweer opgeruimd :(.