Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, december 11, 2019

Over sneeuw, Saskia's verjaardag en stocking stuffers

Het is net na zevenen als ik wakker word. Een blik naar buiten laat witte daken zien. Er is dus inderdaad wat sneeuw gevallen. De zon probeert inmiddels door te breken dus ik neem snel een foto van de cul de sac. Dit vind ik de fijnste sneeuw, mooi, maar niet belemmerend.

Het is twee weken voor Kerst en dat betekent dat onze "Kerstbaby" Saskia jarig is. Ze is alweer vierentwintig! Vandaag heeft ze het heel druk, maar vrijdag en zaterdag gaan wij niet alleen haar verjaardag maar ook haar dubbele bul vieren. Vrijdag krijgt ze die voor scheikunde en zaterdag voor biologie. Trotser kunnen we natuurlijk niet zijn!

Bij Starbucks haal ik een venti koffie met melk en suikervrije vanille siroop. Daarbij heb ik de egg bites egg whites, allemaal lekker warm met deze kou opeens. Thuis maak ik ook een foto van onze besneeuwde sneeuwpop en Fairyville lijkt ook of er een witte poederbus overheen is geschud.


Na het ontbijt doe ik mijn uur op de elliptische machine. Gelukkig voel ik mijn voeten daarop nauwelijks. Als ik mijn stappen bijeen heb doe ik nog wat online winkelen voor kerstcadeaus. Orion ligt naast me op zijn bed. Dat ligt nu vanwege de kerstboom vlak naast mij en het is voor het eerst dat hij erop ligt. Het was dus niet dicht genoeg bij mij. Zo lief!
Na mijn douche ga ik op pad. Eerst ga ik pho eten bij Roll Play. Hier ben ik alweer een tijdje niet geweest maar ik ben zeer blij met mijn keuze! Ik kies de gehaktbal en shirataki noedels, die van paddenstoelen zijn gemaakt en daardoor vrijwel geen koolhydraten hebben. Het is super lekker!
Dan ga ik naar Tysons Corner Center. Daar is het drukker dan ik dacht en ik moet even zoeken naar een parkeerplek. Als ik de mall binnenloop is daar de Kerstwinkel. Ik loop er doorheen en zie weer de Jim Shore "Dutch" Kerstman. Die staat al jaren op mijn verlanglijstje, maar hij is zo duur!
De mall is gezellig in deze tijd. Niet alleen zijn er mall versieringen, de winkels hebben hun eigen decoraties ook. Ik wil altijd even kijken waar Santa zit, maar jammer genoeg heeft hij net lunchpauze. Er zijn hele huizen voor de elven en hem gebouwd!
Als ik de hele mall doorgelopen heb ga ik naar de Disney Store. Hier ga ik mijn jaarlijkse Toys for Tots inkopen doen. Het is dit jaar heel makkelijk. Ik kies een Belle en een Elsa barbie-achtige pop en een Anna knuffelpop. Een paar spelletjes en een Minnie en Mickey knuffel maken het af.

Bij het afrekenen vertelt de verkoopster dat Disney ook nog $1 per gedoneerd Toys for Tots cadeau bijdraagt. Dat maakt het nog meer waard om hier te winkelen. Ik vind dit altijd een leuk deel van mijn kersttradities.

Als ik mijn Disney inkopen in de Toys for Tots doos heb gedaan loop ik naar Bath and Body Works. Zo'n heerlijke winkel is dit altijd! Ik koop er stocking stuffers voor de meisjes maar ook nieuwe geurtjes voor in huis en lekker ruikend ontsmettingsspul voor handen. Er is er zelfs een specifiek voor verpleegkundigen, perfect voor Katja.
Dan ben ik klaar met de mall en ga een heel lijstje afwerken in het centrum van Vienna. Ik koop nog een pakje stroopwafels bij Bed, Bath and Beyond nu onze naaste buren hier nog langer zijn dan ik dacht. Bij de historische Freeman Store kies ik ook een Vienna, Virginia kerstboomversiering voor ze uit. Dat lijkt me een leuke herinnering aan onze plaatsje.
Church Street is het gezellige winkelstraatje van Vienna. Ik loop het af en koop heerlijke chocolaatjes voor de stockings bij Cocoa Vienna. Pure Pasty heeft wat Engelse repen maar niet Ricks favoriet, Cadbury Fruit and Nut. Ik hoor dat de Indiase winkels ze soms hebben. Ik kijk daar, maar helaas.

Als laatste ga ik naar Whole Foods voor meer chocola en nu heb ik genoeg voor de stockings. De schoonmakers zijn net klaar met ons huis dus perfecte timing. De chocola gaat achter slot en grendel want Orions neus doet zich meteen te goed aan de geuren.

De stockings zullen weer goed gevuld zijn en ik ben op een paar cadeaus na klaar met iedereen. Dan komt natuurlijk het inpakken maar veel daarvan ga ik ook aan Rick overlaten want ik heb er een hekel aan. Ik heb in ieder geval een voldaan gevoel over vandaag.

Na even ontspannen is het alweer etenstijd. Ik roep een Lyft en dit keer krijg ik de gepensioneerde James. Hij vertelt over zijn wonen in China met zijn Chinese vrouw. Allemaal erg interessant dus we zijn zo bij Zenola.

Daar ga ik aan de bar zitten en bestel hun lekkere dirty martini met met blauwe kaas gevulde olijven. Heerlijk en goedkoper voor happy hour, dat is ook het geval voor de salade met tomaat en geitenkaas. Als hoofdgerecht bestel ik de lamslever en die is werkelijk een delicatesse zo goed bereid!

Een andere Lyft chauffeur brengt me weer thuis. Daar ga ik op Rick wachten, die rond negen uur moet landen. Ik ga kijken of ik wakker kan blijven tot hij thuiskomt.

6 reacties:

Sally zei

Nogmaals gefeliciteerd met Saskia en geweldig twee bullen. Met recht trotse ouders.
Fijn ook dat je bijna alle kerst kadootjes nu in huis hebt. Worden die trouwens niet gelijk in de winkels ingepakt ?

Petr@ zei

Driedubbel gefeliciteerd met Saskia! Met recht dat jullie trots op haar zijn. Is ze nu klaar met haar opleiding en weet ze ook wat ze nu gaat doen?

Bij ons kun je cadeaus gratis in laten pakken door scholieren van de middelbare school, in elk geval voor Sinterklaas maar Kerst misschien ook wel. Ik denk door leerlingen die iets in de verkoop richting hebben gekozen.

Tineke zei

Van harte gefeliciteerd met Saskia s verjaardag en haar 2 propedeuse (heet het zo bij ons?) diploma s . In welk vak wil ze haar master gaan volgen.
Fijn dat je alle kerstcadeau's binnen hebt, kan het genieten helemaal beginnen.
Ik heb eergisteren met kleindochters de meeste kerstversiering gedaan en morgen zetten we de boom binnen

Sonja zei

Gefeliciteerd met Saskia, wat knap 2 bullen en haar verjaardag!

Angela zei

Owww ik ben ook dol op Bath and Body works! Heerlijk om daar rond te snuffelen.

Petra zei

@Sally - Nee, die service wordt maar zelden geboden en bij Amazon moet je ervoor betalen

@Petra - Ze is klaar met haar bachelor maar wil door voor een master en PhD. Ze weet nog niet waar.

@Tineke - Volgens mij heet het in Nederland tegenwoordig ook een bachelor. Ze is dus klaar met haar vierjarige studies en wil nu door voor een master en PhD.

@Angela - Ja, een gevaarlijke winkel ;)