Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, januari 20, 2020

Dag 2 Austin: De Lyndon B. Johnson presidentiele bibliotheek en het Travis Meer

Wat slaap ik hier lekker! Om tien over zeven ben ik helemaal uitgeslapen en sta op. Christine is ook net op en we drinken op ons gemak een kop koffie. Dan bel ik even met Rick, die op weg is naar Snowshoe Mountain, West Virginia, voor een paar dagen skien. Het is daar prachtig weer, maar de temperatuur is ver onder het vriespunt. Gelukkig wordt het hier lekker vandaag.

Verder houd ik de gebeurtenissen in Richmond, de hoofdstad van Virginia, in de gaten. Daar wordt een anti-wapenwetten demonstratie gehouden met allemaal zwaar bewapende mannen. Saskia is vandaag bij Justin, die verder buiten het centrum woont. Gelukkig gebeurt er niets ernstigs.

Na onze douches rijden we naar Starbucks. Daar eten we, alweer op ons gemak, ontbijt. Natuurlijk zijn dat de egg bites en een nitro brew voor mij. Het is vandaag Martin Luther King Jr.'s Birthday, een vrije dag voor veel mensen, inclusief Rick.

Wij gaan naar de presidentiele bibliotheek van Lyndon B. Johnson, die president werd na de moord op John F. Kennedy. We zijn geen van beiden ooit in een presidentiele bibliotheek geweest en zijn onder de indruk van deze. 

Lopend door de zalen leren we zoveel over deze man, die heel veel van de sociale wetten van dit land er door heeft gekregen. We hebben aan hem te danken dat segregatie illegaal werd (1964), Medicaid en Medicare, de medische verzekeringen voor de minder bedeelden en senioren, een aantal nationale parken en nog veel meer. 

Hij was een interessante man met passie voor het Amerikaanse volk van alle standen en kleuren. Hij besloot zelf zich niet beschikbaar te stellen voor een tweede termijn. Hij vond de oorlog in Vietnam vreselijk. Volgens zijn zeggen brak het zijn hart. Johnson werd niet oud en overleed op 64-jarige leeftijd. 













Een eindeloze rij pennen van vulpen tot balpoint pen waarmee LBJ wetten ondertekende

Als we de drie verdiepingen van het museum gedeelte van de bibliotheek hebben bekeken lopen we nog even door de tijdelijke tentoonstelling over Motown. Ook interessant, wij wisten niet dat Stevie Wonder de meeste nummer een hits voor dit genre muziek had, maar liefst 30.
Pakken van de Four Tops

Het is zulk mooi weer dat we wel zin hebben in een wandeling. Christine parkeert dichtbij de Colorado rivier. Daar loopt een heel wandelpad langs. We zien mooie uitzichten op de stad en watervogels in de rivier.


In de verte ook het staatscapitool van Texas

Daarna vragen we een tafel op het terras van North Italia. Daar delen we geroosterde artisjokken en nemen dan beiden de Italiaanse salades. Het smaakt allemaal heel goed in de zon met 17 graden. We hebben tot nu toe veel geluk met het weer.
Na het eten rijden we Texas Hill Country in. De natuur is hier prachtig en de huizen ook. We gaan naar The Oasis. Daar zijn een aantal restaurants met terrassen met uitzicht op het Travis Meer. Een vriendelijke Iraanse meneer biedt aan een foto van ons te maken met het meer op de achtergrond.

Daarna nemen we plaats op een van de terrassen en bestellen een drankje. Het is hier goed toeven en er is altijd voldoende gesprekstof. We genieten van het lekkere weer. Pas tegen vieren gaan we weer richting Leander waar Christine woont.


We stoppen nog even bij de Whole Foods 365, waar ze een goede salade bar hebben en we scheppen ieder een bak vol voor ons avondeten. Morgen gaan we nog verder de "Hill Country" verkennen en maken vast plannen wat we willen gaan bezoeken.

De rest van de avond gaan we gewoon rustig doorbrengen want we willen morgen vroeg op pad.

4 reacties:

Petr@ zei

Gezellig hoor. Wat een leuke omgeving woont Christine. En heerlijk om buiten te kunnen lunchen.

Anja L. zei

Wat een mooie omgeving! En wat fijn dat het weer zo meewerkt.
Fijne dagen nog.

Marion2 zei

Haha, ik krijg spontaan zin om naar Texas te gaan. Wat een mooie natuur en wat een leuke dingen zijn er te doen! Vooral de tentoonstellingen over de president en Motown lijken me interessant. Vreemd eigenlijk dat je er hier relatief weinig over hoort.
Nog veel plezier met je vriendin!

Petra zei

@Petra - Ja, erg mooi hier

@Anja - Vandaag wat minder maar dat kon de pret niet deren

@Marion - Er is zoveel in Texas! Echt een leuke staat om te bezoeken.