Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, januari 19, 2020

Over Christine's verjaardag

Na een goede nachtrust sta ik om half acht op. Christine is al wakker. Ik wens haar " happy birthday!" en we drinken gezellig samen koffie.

Als ontbijt bakt Christine wat bacon en daarna maken we een lange wandeling door de leuke buurt. Het is duidelijk dat Christine hier veel gelukkiger is dan in Alabama.

Terug thuis maken we ons klaar en gaan dan op weg naar Mallory's, Christine's dochter. Met haar en wat vrienden gaan we lunchen voor Christine's verjaardag. Mallory heeft een leuk appartement dichtbij het centrum van Austin.

We lopen naar het Kearby Lane Cafe en gaan daar op de wachtlijst. De schatting is dat de wachttijd drie kwartier tot een uur zal bedragen. Om de tijd door te komen lopen we door het mooie park vlakbij. Mallory's vrienden zijn erg leuk en het gesprek is levendig.

Na een uur kunnen we inderdaad plaatsnemen in het cafe. Het menu is uitgebreid en iedereen neemt een brunch gerecht. Voornamelijk pancakes met ei, maar ik neem een omelet met groentes en ham. Het is gezellig en het is eten heel smakelijk. Geen wonder dat dit zo'n populair cafe is.
Na het eten nemen we afscheid van de jongelui en Christine en ik gaan naar het historische Georgetown waar Christine lid is van twee wijngaarden, die hier hun winkels hebben. Het is een superleuk plaatsje met bijzondere architectuur.

Onderstaand gebouw schijnt de inspiratie voor het gebouw met de klok in Back to the Future te zijn geweest. Als we ons rondje gemaakt hebben halen we de wijnen, die Christine met haar lidmaatschap krijgt, op. Daarbij hoort ook een glas wijn en we nemen lang de tijd daarvan te genieten.





Naderhand kijken we nog even rond in het leuke winkeltje. Heel veel leuke cadeautjes voor mensen, die van wijn houden, maar wij weten niemand om die aan te geven. Ik kan me voorstellen dat Christine dit een leuk stadje vindt om rond te lopen en te winkelen.
Op de terugweg stoppen we nog even bij een H.E.B. supermarkt en halen salades voor ons avondeten. Het middageten was zo zwaar dat we zin in een lichte maaltijd hebben. Thuis gaan de voeten omhoog en gaan we ontspannen.

Christine facetime-t met Chuck, die nog in Alabama is en pas in mei definitief hierheen verhuist. Rick kijkt in een bar de American football kampioenschappen. Over twee weken kijken we de Super Bowl in Seattle.

We gaan er vanavond een rustige avond van maken, want morgen heeft Christine weer allerlei avonturen voor ons in gedachten.

3 reacties:

Petr@ zei

Gezellige lunch en wat leuk dat er ook vrienden van Mallory bij waren. Heeft Christine al wat mensen leren kennen daar?

Leuk dat je nu kunt zien waar Christine woont. Dan gaat het wat meer leven als ze er over vertelt.

Anja L. zei

Wat gezellig zo'n lunch met z'n allen, en zo te zien een hele mooie plek.
Ik zie de gelijkenis met het gebouw met de klok.
Veel plezier nog!

Petra zei

@Petra - Ja, ze heeft hier in vrij korte tijd al een groter sociaal netwerk opgebouwd dan in 11 jaar Huntsville, Alabama.

@Anja - Dank je, het is weer een heel nieuw gebied voor mij.