Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, januari 17, 2020

Over een middagje bij de open haard

Volgens mijn Fitbit heb ik maar matig geslapen, maar ik ben om tien over zeven al wakker en heb heel ongewoon de hele nacht doorgeslapen. Ik ben er niet zeker van of die slaapfunctie echt goed werkt.

We hebben zin in een Starbucks ontbijt en ik bestel een grote warme koffie en natuurlijk de egg bites. Als dat allemaal op is vertrekt Rick naar zijn werk en ik doe mijn stappen routine. Een uur later ben ik daarmee klaar en dan is het nog lekker vroeg.

Ondanks het gure weer neem ik Orion mee de achtertuin in voor zijn snoepjes zoeken spelletje. Ik merk dat hij een stuk rustiger is nadat hij zijn brein en neus zoveel heeft moeten gebruiken. Daarna neem ik een hete douche.
Voor de lunch wil ik iets warms en haal pho van Roll Play. Hier hebben ze shirataki noedels, die heel weinig koolhydraten hebben. Ik smul er thuis van, wat een heerlijke soep is het met de pittige Vietnamese gehaktballen erin als vlees.
Op de terugweg gooi ik de van vol voor het geval Rick die dit weekend nodig heeft. Er wordt wat winters weer voorspeld, maar hopelijk niet erg genoeg dat het vliegverkeer er last van zal hebben. Mijn vliegtuig komt uit Miami dus het weer zal geen reden zijn om het te vertragen.

Het zal in Austin ook niet zulk mooi of warm weer zijn, maar in ieder geval wel een stuk warmer dan hier. Vorig weekend was het nog twintig graden en nu zijn de temperaturen maar net boven het vriespunt. Ik pak mijn tas in en moet even nadenken welke kleren ik mee zal nemen. Een paraplu gaat ook maar mee, kijkend naar de voorspellingen.

Het is koud op onze slaapkamer en ik kan eigenlijk de hele dag al niet warm worden. Tijd om voor het eerst dit jaar de open haard aan te zetten. Heerlijk even voeten warmen met een kop thee. Dan ga ik verder kijken naar The Crown. Ik ben alweer halverwege het tweede seizoen dus het zal niet lang duren voor ik moet wachten op het vierde seizoen.

Rick komt gezellig vroeg thuis en we gaan ons beraden over restaurants voor Valentijnsdag. Ja, dat moet zo vroeg ondanks dat we meestal expres niet op Valentijnsdag zelf gaan. Dan zijn er altijd prix fixe menu's en we willen niet gedwongen worden tussen maar twee gerechten te kiezen. De beslissing is nog niet gemaakt.

Voor ons eten vanavond gaan we naar BarTaco. Daar is het flink druk en we moeten een tijdje wachten voor er een paar barkrukken vrij komen. De taco's in slabladeren zijn weer erg lekker. Ik houd het dit keer bij de vistaco's en een eentje met portabella paddenstoel.

Gelukkig hoef ik nu morgen niet zo vroeg op, dat is een voordeel van de latere vlucht. Het volgende blog komt uit Austin, Texas.

6 reacties:

Sally zei

Fijne reis morgen. Ik vlieg zondag weer terug en zal dan uitgebreid alle blogs van de afgelopen tijd gaan lezen. Had niet overal even snel internet en WiFi en wilde ook niet teveel op mijn tel/laptop zitten tijdens de vakantie.

Petr@ zei

Heel veel plezier in Texas en geniet van het samenzijn met Christine!

Hester zei

Goede reis en heel veel plezier met Christine! Kijk uit naar de blogs uit Austin. Zo leuk de grote diversiteit tussen de staten van de VS.

Petra zei

@Sally - altijd moeilijk weer afscheid te nemen, sterkte

Petra zei

@Petra - ga ik zeker doen

Petra zei

@Hester - ja, bijna zoals verschillende landen