Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, januari 24, 2020

Over een rustig dagje thuis

Tot mijn verbazing ben ik ondanks het uur tijdsverschil met Austin toch meteen weer in mijn gewone ritme. Ik sta om kwart voor acht op en besef dan dat ik niets in huis heb voor mijn ontbijt. Ik had Rick moeten vragen wat te kopen maar dat ben ik straal vergeten.

Gelukkig is Starbucks om de hoek en ik haal een grote koffie en ham en cheddar egg bites dit keer. Als dat op is ga ik na een week relatief weinig bewegen weer serieus sporten op de elliptische machine. We hebben in Texas wel wat gewandeld, maar ik merkte aan mijn pijn niveaus dat dat niet genoeg was.

Na het uur cardio voel ik me een stuk energieker dan de afgelopen dagen. Saskia is net op en doet haar was. Als die klaar is zal ze terug naar Richmond gaan. Gelukkig zijn haar krampen verdwenen.

Bij Anytime Fitness wacht Sharon me op voor een half uur personal training. Ik ben blij dat ze mij er tussen kon passen vandaag. Alle spiergroepen komen weer aan bod en zo kan ik er weer tot maandag tegen. 

Op de terugweg naar huis speel ik zoals altijd wat Pokemon Go. Ik kom langs de eerste bibliotheek van Vienna en het schattige gratis bibliotheekje dat er voor staat en er precies uitziet zoals het oude gebouwtje. De huidige bibliotheek is vele malen groter en zal binnenkort weer uitgebreid worden.

Nu ben ik ook nieuwsgierig welke boeken in het "huisje" liggen. Dat zijn er best veel, maar niet mijn smaak en ik lees toch veel liever op een e-reader.
Saskia is haar auto aan het inpakken als ik terugkom. Ik geef haar een knuffel als afscheid en dan rijdt ze weer terug naar de hoofdstad van Virginia. Ik neem Orion mee in de door Ricks skireis heel erg vieze van.

Bij Whole Foods koop ik ontbijtbenodigdheden, hun Unicorn shimmer shampoo en conditioner en drie boeketjes tulpen. Die zijn al iets goedkoper dan ze waren. Ik kies rood, paars en roze.

Bij Zoe's Kitchen haal ik mijn geliefde bloemkool rijst bowl op en smul er zoals gewoonlijk van. Dom genoeg vergeet ik mijn verzamelde punten te gebruiken dus nu zal de volgende gratis zijn.
Na nog een stukje met Orion gewandeld te hebben neem ik de rest van de middag "vrij". De voeten gaan omhoog en ik kijk een paar shows. Het is ook wel weer eens lekker om gewoon even alleen te zijn. Christine is een schat, maar ook wel altijd "aan".

Rick komt redelijk vroeg thuis en heeft trek dus we vertrekken vrijwel meteen om te gaan eten. Ik denk nog dat hij vast een restaurant in gedachten heeft met de haast, die hij maakt. Dat blijkt niet het geval te zijn. Ik stel dan Sapphire voor, een Indiaas-Pakistaans restaurant waar we nog maar een keer geweest zijn.

Daar nemen we plaats aan de bar en krijgen de Oekraiense Dimitri als barman. Heel ongewoon tussen de Indiaers, maar wel een heel leuke jongeman. Hij zorgt goed voor ons en vertelt interessant over zijn land wat tegenwoordig zo vaak in het nieuws is hier.

Hij weet ook meer dan gemiddeld over Nederland dus daar gaat het gesprek ook heen. Intussen zijn Rick en ik zeer tevreden over het eten. Ik heb een knapperige spinaziesalade als voorafje, ook flink pittig! De paneer tikka (kaas spiesje) is ook erg goed. Maar eerlijk gezegd maakt Dimitri het zo leuk, want het eten is niet veel anders dan bij de andere Indiase restaurants in de omgeving.

Kennelijk vindt Dimitri ons ook gezellig want hij probeert ons nog allerlei drankjes aan te smeren. We moeten hem heel duidelijk om de rekening vragen want die komt maar niet. Al met al een leuke ervaring met een barman, die je niet in een Indiaas restaurant zou verwachten.

Thuis gaan de kaarsen aan en waardeer ik onze gezellige familiekamer weer des te meer. We gaan een leuk weekend tegemoet en hierbij wens ik jullie ook allemaal een heel fijn weekend toe.

0 reacties: