Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, januari 12, 2020

Over een wijngaard met vriendinnen en een lenteachtige zondag

Zaterdag

Het is idioot warm als Rick en ik ons zaterdagse Starbucks ontbijt gaan halen. Zeventien graden en het zal vandaag 21 graden worden! Een paar dagen geleden lag er nog sneeuw. Toch is dit niets nieuws voor ons gebied. Toen wij hier nu alweer 37 jaar geleden kwamen wonen was het tijdens onze eerst Kerst maar liefst 23 graden!

Nadat we het ontbijt op hebben gehaald haasten we ons naar huis want Saskia reageert niet op onze sms-en of telefoontjes. Haar katten hebben om tien over half tien een dierenartsenafspraak. Het blijkt dat Saskia een wekker heeft gezet die niet afging of die ze niet hoorden. 

Zij en Justin maken zich in sneltreinvaart presentabel en dan gaan de katten in de van en Rick gaat met hen mee. Ik weet niet of ik er nog zal zijn als ze terugkomen dus neem afscheid. Justin begint maandag weer met school dus ze gaan vanmiddag terug naar Richmond. 

Terwijl de anderen weg zijn doe ik mijn uur cardio en maak me dan klaar om op pad te gaan. Het is even nadenken wat ik aan zal trekken, zelfs korte mouwen passeren de revue. Uiteindelijk wordt het toch lang maar ik hoef geen jas mee. 

Mary zou Jeanne en mij om elf uur op komen halen, maar dat loopt wat uit. Ik zie de kinderen dus toch nog even als ze terugkomen met de katten. Mary belt dat haar auto het niet doet en dus gaan we nu met Jeanne's auto (een mooi Audi, ik ben jaloers met mijn 12-jarige van, ha ha).

Jeanne woont maar twee deuren verderop dus ik loop erheen en gezamenlijk halen we Mary op. Mary nodigde ons uit om naar "haar" wijngaard te gaan. We rijden naar het westen en komen veertig minuten later bij The Barns at Hamilton Station aan. 

Mary is hier lid en komt er vaak. Ik dacht dat Rick en ik al eens geweest waren en vraag haar of het de wijngaard met de oude silo is. Nee, er is geen silo, volgens Mary. Natuurlijk is die er wel en we moeten erg lachen. Ik let altijd op details en in zulke gevallen valt het me op dat veel mensen de details juist ontgaan.

Het is nog rustig en we nemen plaats op de bank in de gezellige schuur. We beginnen met een wijnproeverij. Er is keuze tussen twee, de ene met wat zwaardere wijnen en de andere lichter. Jeanne en ik kiezen voor de laatste en Mary houdt meer van zwaardere wijnen. 

Nadat ik de rose geproefd heb weet ik het al, dat wordt mijn glas wijn. De andere dames nemen witte wijn en we gaan picknicken. Mary heeft allerlei lekkers mee, kaas, dips, noten, groentes om de dips op te doen, lekkere hapjes voor bij de wijn. 
Een trio speelt liedjes uit de jaren zeventig en tachtig en het wordt steeds drukker. De sfeer is superleuk en ik kan me voorstellen dat Mary hier graag komt. Voor mij zou het te beperkend zijn om lid te worden van een wijngaard. We hebben er bijna 300 in Virginia. 

We hebben ook zoveel te bepraten. Ik ken beiden al meer dan twintig jaar en dan heb je wel gesprekstof. Voor we het weten is het half vier en tijd om op te ruimen. Mary en Jeanne gaan nog wat wijnflessen kopen, maar ekster Petra heeft sierraden gezien in de basement.

Het is een branche van Swarovski, goedkoper, maar de kristallen zijn van hen. Ik heb daar al een ketting van die ik heel vaak draag. Eerst denk ik dit keer niets van mijn gading te zien, maar dan vind ik de perfecte ketting, die bij heel veel van mijn oorbellen past en de lengte is die ik graag draag. Die wordt nu opgestuurd en heb ik hopelijk midden volgende week.  
We zeggen gedag tegen de wijngaard en maken plannen om zoiets snel weer te doen. Mary rijdt naar huis en zij en ik praten over van alles en nog wat. Jeanne slaapt intussen op de achterbank. Wat kan ik mensen, die zomaar kunnen slapen, toch benijden. Dat is me nog nooit gelukt.

Rick wacht me thuis op en vertelt dat Saskia haar katten achter heeft gelaten. Ik kan dus nog even genieten van Flapjacks liefkozingen. Het NFL seizoen komt aan zijn einde en we kijken American football om te zien wie er naar de Super Bowl zal gaan. Rick en ik hopen de Seattle Seahawks, die morgen spelen.

Voor het avondeten gaan we dan ook naar City Works waar zeker tien tv schermen de wedstrijd tussen de San Francisco 49ers en Minnesota Vikings laten zien. De 49ers winnen, zoals verwacht. Hun salade met sushi tonijn erop is heel erg lekker en die bestel ik altijd.
Thuis gaat de football weer aan, maar ik kijk maar af en toe. Ik ben moe en voldaan van de gezellige dag. 

Zondag

Het is al 16 graden als we beneden komen en vandaag schijnt de zon ook. Zonder jas gaan we ons ontbijt bij Starbucks halen. Heel Vienna is buiten. Er wordt gejogd, honden worden uitgelaten en de fietsen zijn uit de garages gehaald. 
Rick besluit ook een lange wandeling te gaan maken, maar ik heb betere schoenen nodig voor ik dat doe. Ik krijg mijn stappen dus bijeen op de elliptische machine, maar daarna ga ik in de zon voor het huis zitten. Alle kinderen van het plein spelen buiten en de ouders komen een praatje maken. 

Voor de lunch gaan we naar het Mosaic District. Ook daar geniet iedereen van het ongewoon warme weer. We halen salades met kabobs bij Sheesh en eten die buiten in de zon op. Daarna lopen we even door het wekelijkse marktje hier en kopen een bully stick voor Orion.



De rest van de middag zitten we buiten want het is 20 graden. Mary komt nog even langs om onze handtekening te krijgen voor de kandidaat voor burgemeester van Vienna, die wij allemaal graag de huidige burgemeester Laurie's baan over zien nemen. 

Door vaak bij Open Table te reserveren heb ik een $50 korting coupon bij elkaar gespaard. Die kan ik bij bepaalde restaurants verzilveren, maar gisteren ging het bij City Works mis. We gaan vanavond naar Rango's en ik print de bon nog een keer voor dit restaurant.

Terwijl we naar de Amerikaanse football wedstrijd tussen Houston en Kansas City kijken, smullen we van het eten. Rick heeft fajita's en ik de vissoep en een salade met garnalen. Als het tijd om af te rekenen is werkt de bon weer niet.

Dit keer bel ik het telefoonnummer dat erop staat en het blijkt dat de restaurants het verkeerd deden. De heel vriendelijke manager probeert het nog eens op de juiste manier en jawel, we hebben alleen voor de prijs van de fooi gegeten.

De rest van de avond kijken we de wedstrijd tussen Green Bay en Seattle. Tot nu toe gaat het niet goed met Seattle. Jammer want het zou leuk zijn als ze in de Super Bowl zouden komen. Die kijken wij namelijk in Seattle.

En zo eindigt het tweede weekend van het jaar alweer. Allemaal een heel fijne week gewenst!

7 reacties:

Petr@ zei

Wat een temperaturen bij jullie, heerlijk. Grappig hoe iedereen ineens weer actief wordt en naar buiten gaat.
Hier ook te warm voor de tijd van het jaar, maar daarnaast herfstachtig.

Wat leuk om met een paar vriendinnen een wijngaard te bezoeken en te picknicken.

Tineke zei

Altijd leuk zo'n kortingsbon voor het eten, ik kreeg 50% kortingbon voor mijn verjaardag en heb net gisteren geboekt voor onze trouwdag om hem te verzilveren.
Gezellig om zo met vriendinnen op stap te gaan, zeker met het lekere weer. Vandaag beloven ze hier een droge met af en toe zon dag. Mensen nemen dan inderdaad ook eerder de tijd om even bij te praten.

Anja L. zei

Wat heerlijk dat je zoveel wijngaarden in de buurt hebt, het is zo gezellig om lekker te borrelen met vrienden.
Dat is zeker een leuke ketting die je hebt gekocht, mooie kleuren.
Hier blijft het maar kwakkelen met het weer, de kou wil nog niet komen, het is vooral nat.
Fijne maandag!

Anoniem zei

Wat een heerlijke temperature. Volgens de weerdame hier is het ook zacht, 10 graden, maar door de wind voelt het koud en loop ik met handschoenen aan.
Fijne week, Bea

Hester zei

Hier nog een ekster, haha. Prachtig de ketting die je hebt uitgezocht! Ben heel benieuwd naar een foto als je hem om hebt.

Anoniem zei

Hier ook redelijk weer maar wel koude nachten. Tijdens de lunch kan ik wel een poosje in de tuin zitten. Daarna koelt het snel af. Gezellig zo'n wijnproeverij.En ook nog een leuke ketting gevonden.Ik worstel altijd met de slotjes die dikwijls zo klein zijn dat ik daar moeilijk mee om kan gaan. Afgelopen zaterdag hebben vrienden van ons een Birthdayparty voor me georganiseerd. Een verrukkelijke etentje hoorde daar uiteraard. bij.De meest smakelijke zalm,die ik ooit gegeten heb, stond op het menu.Die vriendin kan " koken ", geweldig. Een 5 ***** kok waardig, en dat is zij ook. Langzaamaan kan ik gaan aftellen en moet ik Las Vegas en Cathy en Cees en mijn vrienden gaan verlaten. Wat zal ik ze weer missen.Er is een tijd van komen en van gaan.
Groetjes Wil

Petra zei

@Petra - Je hoort zo vaak dat Amerikanen niet actief of sportief zouden zijn maar dat geldt dan zeker niet voor onze omgeving!

@Tineke - Veel plezier op je trouwdag!

@Anja - Nu komt er weer een koude periode aan, maar die warmte hebben we kunnen koesteren

@Bea - Wind gaat door merg en been. Zelfs mijn vriendin uit Michigan beaamde dat, 5 graden met harde wind voelt kouder aan dan -10 en geen wind volgens haar

@Hester - Ja, die ekster zal er wel altijd in blijven zitten, hi hi

@Wil - Wat gaat dat dan weer snel zo'n bezoek aan Las Vegas! Sterkte met het afscheid nemen, nooit makkelijk.