Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, januari 15, 2020

Over Saskia weer even thuis

Het is mistig bij het opstaan maar ik zie blauwe lucht daar doorheen, hoera! Na mijn op het moment gewoonlijke ontbijt begin ik aan mijn uur cardio. Terwijl ik dat doe heeft Orion een botje om op te kauwen en zo ziet hij de ondeugende eekhoorn op onze horrendeur niet. Die is absoluut niet bang voor mij, zoals op de foto te zien is. 

Na het sporten is het inderdaad helemaal zonnig en weer een aangename temperatuur, Orion en ik gaan de achtertuin in waar we zijn favoriete spelletje spelen: snoepjes zoeken in het gras. Orion doet dat zo geconcentreerd en vindt ze allemaal. Wat een neus heeft zo'n hond! Na een half uurtje heeft hij het echter wel gezien en ga ik de douche opzoeken.

Het is zo lekker buiten dat ik voor in de zon wil lunchen. Eerst haal ik even katteneten voor Saskia, die onderweg hier naartoe is. Dan ga ik naar Subway en stel daar een salade samen. Ik vind die zo lekker! En ze zijn goedkoper dan andere salade restaurants.

Wat een luxe is het toch om half januari zo buiten te eten. Saskia komt thuis en gaat haar kamer opruimen zodat ze haar kerstcadeaus en katten mee terug kan nemen. Ik blijf nog buiten zitten tot ik me klaar moet maken voor mijn massage.

Die is weer om drie uur met Ruth bij Elements Massage. Vroeger vond ik het fijn dat de masseuses bij ons aan huis kwamen, maar dit is maar vijf minuten rijden en ook meer ontspannen. De hot stones blijven heerlijk en ik voel mijn spieren losser worden.
Na een uur ben ik weer thuis en dan is Saskia er niet. Zij is even wat gaan eten met een vriendin. Als ze terug is gaan we naar Target. Saskia is haar appartement aan het opruimen, iets waar ze nu tijd voor heeft. Ze koopt dus een aantal bakken en manden om wat orde aan te brengen.

Verder is Sas opeens snipverkouden en we kopen meteen ook maar Dayquill en Nyquill, de beste anti-verkoudheidsmedicijnen, die we hier hebben. Saskia moet haar rijbewijs ervoor laten zien. Dat vind ik hier soms zo overdreven! Natuurlijk zou je er verslaafd aan kunnen raken, maar intussen kun je op iedere hoek een wapen kopen bij wijze van spreken (hoewel daar nu met de Democraten aan de macht hier in Virginia tenminste verandering in gaat komen).
Terug thuis gaat alles inclusief katten in Saskia's auto. Ze komt misschien dit weekend nog een keer thuis, maar dan ben ik er niet. Ze heeft vandaag Rick niet gezien dus dan hebben zij weer even wat vader-dochter tijd.

Rick heeft vanavond weer een afscheidsborrel. Dit keer voor zijn eerste manager van Microsoft, die met pensioen gaat. Als Saskia niet was gekomen was ik ook gegaan want ik ken de man redelijk goed. Rick vertelt dat het een emotioneel afscheid was. Jason werkte bijna veertig jaar bij Microsoft!

Rick verrast me met een reservering bij Yama, een van onze favoriete Japanse restaurants. We nemen plaats aan de sushi bar en ik bestel eens een keer wat andere vis als sashimi. Rick heeft een paar sushi rolls.

Terwijl we eten zie ik dat United mijn vlucht van zaterdag verzet heeft van 8 uur 's ochtends naar 1 uur 's middags. Echt balen want dat betekent dat ik ook vier uur later bij Christine aankom en de zaterdagmiddag daardoor voorbij zal zijn. Ik bel United ook gauw want ze hebben me geen zitplaats gegeven terwijl ik voor extra beenruimte had betaald. Gelukkig heb ik dat nu en Christine heeft net als ik een "het is wat het is" reactie. Bovendien hoef ik nu niet om 6 uur op, dat is wel een voordeel.

4 reacties:

Petr@ zei

Gezellig om een paar uurtjes met Saskia doorgebracht te hebben. Wat gaat ze doen tussen nu en de volgende studie?

Zo balen als je vlucht een paar uur wordt verzet! Duurt het nog langer voor je Christine weer ziet. Maar inderdaad: het is niet anders.

Marion2 zei

Gezellig dat Saskia regelmatig even aanwipt.

Het lijkt me ook nogal wat als je baan na 40 jaar ineens stopt. Het bedrijf is dan zo'n groot deel van je leven geworden en ineens houdt dat op. Van alles naar niets. Op welke leeftijd kun je in de VS gemiddeld met pensioen? Hier wordt het steeds later. Voor ons wordt het al 67 en voor onze kinderen mogelijk zelfs 72...

Haralson Art zei

In die antidecongestants zit een ingredient die gebruikt wordt bij het maken van meth, vandaar dat ze in de gaten houden wie en hoeveel er verkocht wordt :)

Petra zei

@Petra - Ik denk dat ze bijles gaat geven of een bijbaantje zoeken.

@Marion - Ja, ik denk ook dat Jason helemaal niet een "met pensioen" iemand is, maar hij zal wel andere hobbies hebben. Hier kun je eigenlijk na je 60e met pensioen wanneer je wilt, maar het financiele plaatje is voor iedereen anders. Gemiddeld denk ik 67 of zo.

@Annemiek - Oh, ja, ik verwachtte al dat het iets met drugs te maken zou hebben.