Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juli 07, 2020

Over dinsdag

Mijn hemel wat heeft het vannacht huisgehouden! Donder en bliksem en harde regen leken wel urenlang te duren. Gelukkig is Orion niet bang, Cosmo stond dan hijgend aan mijn bed. We zijn dankbaar dat we stroom hebben als we opstaan, een deel van Vienna heeft dat niet.


Als ontbijt warm ik de andere helft van het Anita's ontbijt van gisteren op en eet het op het redelijk natte deck op. Dan kondigt Rick aan dat hij naar Starbucks gaat en ik ga mee. We spelen wat Pokemon Go en ik neem de kleinste maat nitro brew bij de drive thru.

Rick verdwijnt in zijn kantoor en ik doe eerst mijn stappen op het deck, dit keer is het door de bewolking niet zo warm. Daarna werp ik me op een van Sharons gewichten routines. Ik moet echt weer terug naar twee keer per week! Ik hoop zo dat Sharons mini sportschooltje binnenkort opengaat.

Het keyboard van mijn oude Surface laptop is een stille dood gestorven. Het begon in Michigan met een aantal letters, die het niet meer deden, en nu doet het helemaal niets meer. Ik heb geen garantie meer, dus Rick verrast me vanochtend met een splinternieuwe Surface 3. Dit blog typ ik nog op een van Ricks laptops, maar dat van morgen zal van mijn nieuwe eigen laptop komen. Ik ben er zo blij mee! 


Voor de lunch haal ik Subway salades voor ons allebei. Dan heb ik mijn wekelijkse lunchklets met Judith in Maine. Dat is altijd weer zo gezellig! De tijd vliegt dan ook en voor we het weten is het kwart voor twee en moet Judith er vandoor voor een vergadering.

Mijn zwembad reservering is om drie uur en ik heb mijn favoriete baan, nummer 1. Ik wil het liefst banen met oneven nummers of baan acht. Drie daarvan hebben trapjes en bij de andere twee ga je in het ondiepe gedeelte het zwembad in. Ik voel me zonder trapje altijd een walvis, die uit het water komt, en al helemaal in het diepe gedeelte waar ik me niet kan afzetten. De halve kilometer van vandaag is weer gezwommen.

De kinderwagen, die ik gisteren op Facebook te koop zette, creeerde een ware storm van geinteresseerden. Er werd zelfs tegen elkaar opgeboden! Uiteindelijk won Tony uit Maryland voor dubbel zoveel als ik hem had geadverteerd. Ze komen hem ophalen en ik moet toch wel even slikken, want ik heb zoveel goede herinneringen aan dat ding. Maar ja, het is een ding en hij staat ook vaak op foto's. 

Tijd om naar Whole Foods te gaan om avondeten voor vandaag en morgen in te kopen. Er staat gelukkig geen rij en ik vind alles wat ik nodig heb. Op de terugweg stop ik even om foto's van een prachtige tuin hier vlakbij te nemen. 

Mijn vriendin Mary Ellen komt heel bezweet langs lopen en vraagt of ik water heb. Ze ziet er zo verhit uit dat ik aanbied haar naar huis te brengen. Ik maak me zorgen dat ze misschien overweldigd is door de hitte, want ze klinkt zo verward. Ze staat erop zelf naar huis te lopen, gelukkig is dat niet ver. Het is ook echt niet aan te raden om in deze hitte en hoge vochtigheidsgraad te gaan hardlopen. 




Thuis lees ik de Libelle uit en zend mijn vriendin Serina een berichtje dat ze de vier tijdschriften morgen op kan halen. Ik ga de Donald Ducks nu lezen. Als iemand weet hoe ik Suske en Wiske's naar de VS kan krijgen lees ik dat graag. Ik loop alweer heel wat nummers achter.

Voor ons avondeten grilt Rick biefstuk spiesjes en ik maak mijn komkommer salade. We hebben er bloemkoolrijst met Conimex sate saus bij. Een lekker en eenvoudig zomers maal is het. Alleen jammer van de muggen, die mij ondanks de anti muggenspray toch weten te vinden. Ik denk erover een bedrijf in te huren, dat ecologisch verantwoord de tuin muggenvrij maakt. Ik zag dat onze overburen er zoeen hadden.

Om ons heen dondert het vervaarlijk, maar hier blijft het droog. Hopelijk hebben we vannacht een rustigere nacht wat weer betreft!

5 reacties:

Anoniem zei


Geweldig ,die grote belangstelling voor die kinderwagen.
Maar als die de deur uit gaat,is er ook weemoed,
dat een heel fijne herinnering de deur uitgaat,ook logisch.

Wat muggen aan betreft,jullie hebben een vijver in de tuin,
een ideale kweekvijver voor muggen ook.
Als je eens in dat water kijkt,ik denk dat je er vele muggen larfjes in ziet bewegen.
Heb er wat tips voor gevonden om ze teniet te doen.

https://www.mijntuin.org/activity/1822034

groetjes Joke

Tineke zei

Ik heb zelfs de kinderwagen nog waar ik zelf in gelegen heb en binnenkort krijgen wij er een kleinzoon bij en komt de kinderwagen weer in de huiskamer te staan en gaan we heerlijk met hem wandelen.
Wij krijgen altijd heel veel complimenten voor deze bijzonder oude kinderwagen, zelfs mannen vinden hem leuk. Ik heb ook hetzelfde kinderpoppen wagentje nog, voordeel van grote zolder van mijn ouders en van ons, de kleinkinderen spelen er nog veel mee.
Ook door mijn moeder gemaakt sloopje en lakentje, geborduurd en opengewerkt in wit (vergane techniek:) voor in wieg en kinderwagen is nu bij mijn dochter voor in haar wieg en wagen. Dus doe nog niet al je spullen weg, is mijn tip.

Anja zei

Gelukkig hadden jullie nog stroom, niets zo vervelend als zonder te zitten.
Hier is de zomer ver te zoeken op dit moment, vanaf het weekend wordt het beter.

Marion2 zei

Ik kan me zo goed voorstellen dat het je even aan het hart ging toen de kinderwagen werd opgehaald. Ik heb de mijne ook niet meer. Want ja, waar bewaar je hem voor.
Voor de eerste twee kinderen had ik een nieuwe wagen, maar binnen de kortste keren vond ik hem eigenlijk niet meer zo mooi. Hij was grijs en ik vond hem bij nader inzien wat oubollig en somber. Ik was zo blij toen ik bij de derde alsnog de kinderwagen van mijn dromen als verrassing kreeg. Ik was er enorm trots op en heb er iedere minuut van genoten. Een mooie herinnering.

Petra zei

@Joke - Nee, hoor, niet de vijver, dat is geen stilstaand water. Er zit een sterke fontein in en er leeft een vis, geen mug krijgt daar de kans. We zijn altijd heel voorzichtig met stilstaand water en gooien alles leeg, maar vaak regent het hier zo hard dat dat onmogelijk is. Ik hoop nu een apparaatje te krijgen dat echt helpt. Dank je voor de link, ik ga eens kijken of daar iets bijzit voor ons.

@Tineke - Onze situatie is natuurlijk heel anders. Onze kinderen wonen allemaal ver weg en als er kleinkinderen komen, wat op het moment onzeker en verdrietig is, dan zouden die vier uur rijden van ons vandaan zijn. Het heeft gewoon geen zin heel veel te bewaren. Na het leeghalan van het huis van mijn schoonvader weet ik dat we alleen de allerbelangrijkste aandenkens moeten houden.

@Anja - Hopelijk kunnen jullie weer lekker gaan kamperen.

@Marion - Inderdaad, dat zijn ze, een mooie herinnering. Als we al een kleinkind zullen krijgen, wat ik van harte hoop voor de oudste en haar man, dan nog zouden maar een paar keer iets hebben aan die kinderwagen aangezien ze zo ver weg wonen. Ik wil het onze kinderen niet aandoen door dit enorme huis te moeten gaan graven met allerlei onnodige spulen. Ik wil de komende jaren echt gaan wieden.