Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juli 02, 2020

Over een gezellige "social distancing" koffieklets

Tot mijn verbazing blijft Rick ook tot kwart voor acht liggen. Het blijkt dat hij gisteravond naar muziek ging luisteren en daardoor pas na middernacht ging slapen. We zijn dan ook heel blij want we hebben half augustus nog een huisje vlakbij het strand in de Outer Banks van North Carolina kunnen bemachtigen. Orion kan mee dus helemaal goed.


De meeste van deze bestemmingen zijn nu onbereikbaar, maar de Outer Banks gelukkig niet

We halen ontbijt van Starbucks en spelen wat Pokemon Go. Dan gaat Rick aan het werk en ik doe 3 kwartier cardio. Daarna maak ik me klaar en rijd naar Marielle's huis. Haar adres is ook Vienna, maar het is twintig minuten rijden. 

Op haar gezellige deck is het heerlijk toeven en we praten bij over van alles en nog wat. Wel jammer, dat zij over een jaar of zo ook weer gaat verhuizen. Tot dan zullen we hopelijk nog veel van dit soort gezellige ochtenden of middagen hebben. 
Marielle's mooie (huur)huis

Pas na enen neem ik afscheid en mijn maag knort nu wel flink! Ik bestel een zoodles met kaas, champignons, spinazie en tomaat van Noodles & Company, die keurig naar de auto wordt gebracht. Op het deck eet ik het met veel smaak op. Het is behalve de kaas een en al groente, maar is toch comfort food. 

Na het eten rijd ik naar het centrum van Vienna om wat van de bloemenpracht te gaan bekijken. Het is wel heel erg warm met 32 graden in de zon dus ik neem wat foto's, zit even in de schaduw en ga dan weer huiswaarts. Op ons deck is het in de schaduw goed uit te houden.













Vanmiddag heb ik om half vijf een baan in het zwembad gereserveerd. Tot mijn verrassing gaat Rick mee. Hij moet nog wat werk afmaken en blijft maar een kwartier, maar het is een lekkere afkoeling even. Ik zwem heel rustig een halve kilometer, dat is wel genoeg voor vandaag. 


Ons wekelijkse virtuele happy hour met Chuck en Christine begint om zes uur. Rick en ik gaan weer in de bar zitten. Wat zijn we blij dat we die voor de coronacrisis tenminste een paar keer hebben kunnen gebruiken. We hadden er zoveel plannen voor, maar hopelijk komt dat ooit weer.

Voor mijn avondeten bestel ik van Passion Fin, het restaurant waar ze alle sushi zonder rijst kunnen maken. Het is weer zo lekker! Rick haalt eten van Blackfinn een paar deuren verderop. Ik vind het eten van Blackfinn maar zeer matig, dus dit een goed compromis. 


En nu beginnen we aan vierdaags weekend. Zaterdag is het Onafhankelijkheidsdag en daarvoor krijgt Rick morgen vrij. Verder heeft Rick maandag ook vrijgenomen. We gaan er een fijn lang weekend van maken. 


7 reacties:

Anja L. zei

Jullie hebben een leuke manier gevonden om toch gebruik te kunnen maken van de bar.
Fijn weekend!

Anoniem zei

Wat fijn en makkelijk toch dat jullie bij jullie in de buurt zo veel keuze hebben in restaurants om eten af te halen. Dat is bij ons (redelijk klein dorp in NL) niet het geval helaas....... Geniet van jullie lange weekend! Groetjes, Maria

anoniem zei

Lekker lang weekend met mooi weer in het vooruitzicht, genieten maar. Benieuwd wat Trump van het massale vuurwerk wil maken in DC Washington, op 4 juli, lekker veel mensen bij elkaar. Why? Speciale Trump hugging?
Heeft iedereen in de USA vandaag vrij ivm. 4 juli op een zaterdag?
Als je ouder wordt, krijg je dan van je werkgever ook meer vakantiedagen in de USA en hoeveel vakantiedagen heeft Rick nu jaarlijks?
In Nederland krijg je nu 5 dagen geboorteverlof voor de partner en per 1 juli 2020 kunnen partners 5 weken geboorteverlof opnemen tegen 70 % van het salaris. Je ziet nu in de praktijk al, dat vooral ambtenaren hier gebruik van maken (zijn makkelijker misbaar denk ik en maken sneller gebruik van arbeidsvoordeeltjes, overheid betaalt.)

Petr@ zei

Fijn dat jullie een huisje hebben gevonden in the Outer Banks. Ik heb onlangs een serie op Netflix gezien die zich daar af speelde (en ook zo heet trouwens).

Geniet van het lange vrije weekend!

Anja zei

Fijn dat jullie zoveel keuze hebben om eten af te halen.
Leuk vooruitzicht om naar de Outer Banks te gaan en fijn dat Orion mee kan.
Wij zouden nu eigenlijk in Frankrijk op vakantie zijn maar door Corona hebben we besloten niet te gaan..
Wat zijn we nu blij met onze seizoensplaats op een Nederlandse camping.

Petra zei

@Anja - Ja, het is ook weer eens een andere locatie om tegen aan te kijken.

@Maria - Dat is zeker het geval, veel variatie in cuisines ook.

@Anoniem - Wij blijven in ieder geval ver van dat vuurwerk gedoe. Veel mensen hebben inderdaad vandaag vrij, maar lang niet iedereen. Het blijft een 24 uurs economie. Hoeveel vakantie je krijgt hangt van je werkgever af. Rick heeft 5,5 weken. Vijfentwintig jaar geleden gaf Microsoft de partners 4 weken geboorteverlof met vol salaris.

@Petra - Die serie wil ik ook weleens kijken, maar we kijken op het moment niet veel tv.

@Anja - Kan ik me voorstellen, even verandering van locatie doet goed.

Unknown zei

ik geloofde nooit in het spellen van spreuken of magie totdat ik Dr. Ajayi ontmoette met wie ik contact opnam via zijn nummer: +2347084887094 op WhatsApp, ik maakte moeilijke tijden door in mijn huwelijk omdat mijn man zei dat hij na 9 jaar niets meer met mij te maken wil hebben huwelijk, ik hou echt van mijn man, dus ik zoek hulp om dingen in mijn huwelijk te regelen, terwijl ik aan het bladeren was, zag ik waar een man Dr. Ajayi aanbeveelde omdat hij hem hielp om met een spreuk op zijn werk te worden gepromoot, ik reikte uit naar Dr. Ajayi en legde mezelf aan hem uit, hij vertelde me wat ik moest doen om de vrede in mijn huis te herstellen na het volgen van al zijn instructies, mijn man bedenkt zich en we leven gelukkig en hij heeft nooit meer iets gezegd over echtscheiding. Neem vandaag nog contact op met Dr. Ajayi voor een relatieprobleem of enig aspect van het leven en hij zal oplossingen voor uw probleem vinden. Viber / WhatsApp-nummer: +2347084887094 of e-mail: drajayi1990@gmail.com