Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, juli 04, 2020

Over Onafhankelijkheidsdagweekend

Zaterdag

Als ik op deze Onafhankelijkheidsdag wakker word is Ricks kant van het bed al leeg. Ik heb hem niet horen opstaan. Het is acht uur en Rick blijkt al een uur op. Orion is ook reeds uitgelaten dus we kunnen meteen naar de Starbucks in Vienna. 

Daar halen we onze koffies en rijden dan naar The Virginian. We bestellen hun lekkere omeletten, de mijne met spinazie, tomaat en champignons en Rick heeft de Spaanse omelet met salsa. We smullen ervan. 


Daarna gaan we naar de nieuwe South Block om ontbijt voor Saskia en Justin te halen. Wat een leuke winkel is dit! Het is dat deze acai bowls zoveel suiker bevatten, anders zouden wij ze ook bestellen. Ze hebben nu ook sandwiches en groentesappen. 



De volgende stop is het marktje in Vienna. Daar hebben ze aalbessen en kruisbessn, nostalgisch voor mij. Vroeger haatte ik die, maar misschien koop ik er volgende week wel een bakje van. Vandaag doe ik dat maar niet, even over nadenken


Thuis doe ik mijn 10000 stappen op het deck en Rick werkt aan de tuin. Ik heb hem een speciaal apparaatje om tussen de stenen te wieden gegeven.

 Saskia en Justin eten de acai bowls en gaan zich dan ergens in het huis verder vermaken. Er is genoeg te doen en het is voor hen wel fijn eens ergens anders te zijn. 

Rick en ik bestellen salades van Subway als lunch en eten die op een bankje in het park in het midden van Vienna op. Ons uitzicht is de fontein van Vienna, niet zo interessant als het Washington Monument gisteren, maar toch ook leuk.  
Na het eten rijden we naar de Whole Foods waar we best lang in de rij moeten staan om naar binnen te kunnen. Gelukkig is het in de schaduw, want het is weer tegen de 35 graden. Eenmaal binnen werken we ons lijstje voor het grillen van vanavond af. 

Vanochtend kreeg ik een Facebook berichtje van een kennis dat zij haar baan in het zwembad om half vijf niet ging gebruiken en of ik die dan wilde. Ik probeer al de hele week een baan te krijgen vandaag dus nam haar aanbod gretig aan. 

We durven het niet aan Saskia en Justin mee te nemen want onze buurman is voorzitter en heel oplettend. Hij weet dat Saskia en Justin niet bij ons wonen. Ze zijn heel streng en regelovertreders worden gestraft. Rick en ik gaan dus samen en zoals iedere keer is het halve uur weer zo voorbij.


Voor ons avondeten grillen we vanavond. We hebben verschillende burgers, gewone voor Rick, Beyond Meat voor Saskia en Justin en een zalm- en een kabeljauw burger voor mij. Ik heb er allemaal groentespiesjes bij gemaakt aan de Turkse spiesjes van Dad. 

De helft van ons wil courgette en geen champignons en de andere helft vice versa

Het is vandaag natuurlijk de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag, maar een heel andere dan gewoonlijk. Vienna heeft het officiele vuurwerk afgelast en de meeste plaatsen om ons heen ook. Gevolg is dat mensen zelf vuurwerk kochten en daardoor was het vuurwerkstandje vlakbij compleet uitverkocht.

Rick was er gelukkig op tijd bij en om negen uur beginnen we met ons vuurwerk. De buren doen ook mee, allemaal op gepaste afstand. Om ons heen knalt het ook flink. Het lijkt wel Oud en Nieuw in Nederland! Zoiets heb ik hier  nog nooit meegemaak. 


Het enige verschil is dat er maar weinig de lucht in geschoten wordt. Wij hebben daar wel een paar van, maar de rest is vooral siervuurwerk. Het is een mooi half uurtje vuurwerk.

Gelukkig lijkt Orion geen last van het geknal te hebben, want dat gaat nog tot laat door.

Zondag

We slapen voor ons doen lang uit tot half negen. Het is al 28 graden dus het belooft weer een hete dag te worden. Bij de Starbucks halen we koffies en egg bites en bestellen Saskia's en Justins ontbijt van South Block. Rick maakt een fout en bestelde eerst smoothies in plaats van acai bowls en daarna die laatsten, nu hebben Saskia en Justin in ieder geval meer dan genoeg te eten!

Thuis werk ik aan mijn uur op de plaats hardlopen. Het is heel warm en ik weet dat je in de warmte meer calorieen verbrandt dus ik blijf stug buiten lopen. Rick verklaart me voor gek. Hij is in opruim modus en gaat in de basement verder voor dingen van zijn vader een plaats te vinden en daarvoor moeten dan ook wat spullen weg. Als Rick aan het opruimen is moedig ik dat honderd procent aan!

Voor we het weten is de ochtend voorbij. Saskia en Justin komen pas tegen twaalven tevoorschijn en hun acai bowls zijn dus meer lunch dan ontbijt. Rick en ik bestellen salades van Subway. De eigenaar daar is zo aardig en weet precies hoe ik mijn salade graag door elkaar gehakt heb. 

Rick vindt het vandaag te warm om op een bankje te eten. Om de een of andere reden is het op ons deck koeler dan in de stad. Het smaakt in ieder geval weer super lekker. Ik zou best iedere dag zo'n salade kunnen eten, want ze hebben heel wat keuze aan vleeswaren en kaas om erbij te doen. 


Na het eten zijg ik neer in mijn hangmatstoel en lees verder in mijn boek, iets wat ik alweer een aantal weken niet heb gedaan. Ik was ervan overtuigd dat ik in Michigan allerlei tijd zou hebben om te lezen en shows te kijken. Gelukkig kon ik mezelf veel nuttiger maken dan ik dacht en dus kwam daar allemaal niets van. 


Vandaag heb ik om drie uur een baan in het zwembad gereserveerd en Rick en ik genieten van een half uur koel water. We hebben baan 4 en moeten aan het diepe gedeelte het water in. Dat is prima, alleen vind ik het aan het einde van de periode moeilijk om het water uit te komen. Ik wil voortaan  echt een baan met trapje of in het ondiepe gedeelte. 


Ricks opruimwoede heeft zich uitgebreid tot de ruimte onder de trap van de basement. Daar ligt van alles dat we niet meer nodig hebben, maar ook een aantal sentimentele herinneringen. Ik dacht dat ik mijn poesie albums kwijt was, maar daar zijn ze opeens! Ik ben vooral blij met de ouste waar onder anderen mijn grootouders en oom en tante nog in geschreven hebben. Mijn oom en tante leven gelukkig nog. 

Sinds een paar dagen kun je de musical Hamilton kijken op Disney Plus. Dat gaan wij dus doen. Het is een boeiende musical, maar je moet je wel heel goed concentreren. Ik vind Alexander Hamilton een van de interessantste "Founding Fathers" dus zijn verhaal fascineert me. Lin Manuel Miranda heeft een super goede musical geproduceerd!


Als de musical klaar is is het etenstijd. De kinderen bestellen van Sunflower en Rick en ik van Istanbul Blue. Rick haalt het allemaal op en terwijl we Avatar, the last Airbender kijken eten we gezellig met zijn allen. 

Dan pakken Justin en Saskia in en nemen afscheid. Het was weer gezellig ze even hier te hebben. Zo'n weekend gaat altijd te snel voorbij!

Allemaal een heel fijne week gewenst!




4 reacties:

Anja L. zei

Inderdaad, wat gaat een weekend toch snel!
Wat lekker dat Rick aan het opruimen is, Fred krijg ik echt niet zo ver.
Die salades zien er lekker uit, dat zou ik ook wel iedere middag lusten. Nu met al die Corona maatregelen op kantoor neem ik braaf mijn lunchtrommeltje mee. Een salade 's ochtends klaarmaken vind ik te veel gedoe.
Fijne maandag!

Petr@ zei

Kruisbessen hadden wij vroeger thuis in onze groentetuin. Inderdaad nostalgie maar ik kan me herinneren ze niet echt lekker te vinden.

Leuk dat er zoveel vuurwerk was. Maakt het toch nog een feestelijke dag.

Heerlijk een salade als lunch, zeker als het zo warm is. Ik neem het meestal ook mee naar het werk, de avond ervoor alles snijden en in mijn speciale salade bak (met aparte vakjes), dressing apart. en dan op het werk door elkaar husselen.

AntoinetteU zei

Ik zie hier zo zelden aalbessen of kruisbessen te koop ! En wat blijkt, daar is een reden voor.

"In 1911, a federal ban made it illegal to grow all Ribes, including currants and gooseberries, because these plants served as an intermediary host of white pine blister rust. (....) Thanks to later development of new disease-resistant plant varietals, the federal ban was lifted in 1966, leaving individual states to decide what types of Ribes plants to allow. A complex patchwork of regulations behind growing currants and gooseberries varies from state to state."

Petra zei

@Anja - Het is een klein wonder dat Rick opruimt, maar hij wil plaats creeren voor de dingen in ons kantoortje.

@Petra - Dat vuurwerk was echt heel veel voor hier, er is een filmpje van L.A. dat er echt uitziet als Nederland met Oud en Nieuw (allemaal illegaal want ook daar mag eigenlijk alleen siervuurwerk).

@Antoinette - Wat interessant! Dank je voor dat feit, ik heb me al vaak afgevraagd waarom we die bessen eigenlijk nooit commercieel zien.