Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juli 06, 2020

Over Ricks laatste dag vrij

Voor achten ga ik op mijn telefoon wachten tot de banen in het zwembad voor volgende week vrij komen. Daarna is het zoals we het hier noemen een oefening in geduld om mijn banen te reserveren. De website is heel langzaam en ik kies telkens banen, die anderen tegelijkertijd kiezen. Na een kwartiertje heb ik nu tot en met 19 juli een baan gereserveerd. 


Terwijl Rick Orion uitlaat zit ik even op het deck. Ik hoor allerlei getsjirp in het gras en zie een baby carnidaaltje met zijn of haar vleugeltjes wapperen. Moeder Cardinal is er vlakbij. Ik maak me zorgen dat het diertje misschien uit het nest is gevallen, maar een vriendin stelt me gerust dat het waarschijnlijk vliegschool is.


Wij gaan koffies van Starbucks halen en ontbijt van Anita's. Dat wordt de Spanish scramble met spinazie en champignons voor ons beiden. Ik heb daar met gemak twee ontbijten van. Terwijl we het op het deck opeten zien we het cardinalen paar hun spruit inderdaad leren vliegen. Het fladderen gaat steeds hoger, zo schattig! Nu maar hopen dat de katten van de buren onze tuin vandaag niet opzoeken. 

Dan ga ik weer aan mijn stappen en Rick verder met het opruimen van de spullen onder de trap in de basement. Hij heeft er motivatie voor want dan kan hij spullen uit ons overvolle kantoortje daar kwijt. Als ik klaar ben met mijn stappen zoeken we samen door de baby- en peuterspullen. 

We besluiten alles wat Fisher Price is te bewaren. Dat wordt tegenwoordig niet meer zo degelijk gemaakt. Een doos met speelgoed zetten we voor het huis en ik plaats een berichtje in verscheidene Facebook groepen om gratis op te halen. 

Verder hebben we de ouderwetse kinderwagen van onze kinderen nog. Die is in zeer goede staat, maar de kinderen hebben geen interesse hem te bewaren. Ik zet die dus te koop op Facebook en heb daar al drie geinteresseerden voor. Zo is er alvast heel wat plaats voor Rick om zijn overtollige spullen uit het kantoor kwijt te kunnen.

Voor we het weten is het lunchtijd en ik bestel weer een Subway salade. De eigenaar vraagt of Rick vandaag geen salade wil. Dat wil hij wel, maar niet van Subway. Rick haalt een salade van Cava. 

Het smaakt allemaal weer super. Het is 32 graden en ik ga in mijn hangmatstoel zitten lezen tot het tijd is voor onze zwemreservering. We hebben baan 5 om half vier. Het voelt weer super om even af te koelen. We sloven ons niet uit en Rick gaat wat vroeger naar huis, want Microsofts aandelen doen het super goed en hij wil voor het sluiten van de markt om vier uur wat van onze aandelen verkopen.

Na 400 meter zwemmen zit voor mij het halve uur er ook weer op. Het is wel kort, maar een uur is ook weer te lang, want dan ga ik me vervelen. In ieder geval maken we zo iedere dag gebruik van het zwembad, iets wat we in april vreesden dat niet zou gebeuren deze zomer. 


Thuis maken we toastjes met de heerlijke gerookte zalmpate, die ik bij Whole Foods vond. We zijn het erover eens dat die net zo lekker is als die van Dad, een goede vondst dus. Dan gaan we de Netflix film Eurovision kijken. Een aanrader, iedereen! Zo leuk, af en toe moet ik zelfs een traantje wegpinken. 

Voor ons avondeten haalt Rick van BarTaco. De taco's in slabladeren smaken altijd zo ontzettend lekker! Heel aardig zenden ze ons zelfs twee extra oester taco's. Jammer genoeg hebben we daar beiden geen plaats meer voor. Beter te veel dan te weinig zullen we maar denken.

Vanaf vanochtend staat Dads huis te koop. Jamie, die het "stagede", zond allemaal foto's en het ziet er heel goed uit! Ik zal dat uitzicht vanuit bed voor altijd missen. Nu staat het huis op alle verkoopsites, een vreemd gevoel. Hieronder hoe het er nu van binnen uitziet nadat Jamie haar magie heeft gedaan. Hopelijk verkoopt het snel, het ziet er in ieder geval stukken lichter uit. 












7 reacties:

Anoniem zei

Wat een mooie kinderwagen hadden jullie.
Die ziet er nog pico bello uit..af en toe zie je die hier ook nog
en die waren ook veel ruimer.
Daar konden de babietjes langer inliggen ,als die huidige kinderwagens.
Ook het huis van Dad,hebben ze weer mooi ingericht.
Dat zal gauw verkocht zijn,bij zo,n mooie locatie..
Aardig warm bij jullie,hier is het nu koeler in Nederland..
Maar meestal als het bij jullie warm is,dan een tijdje erna,
is de warmte gauw genoeg ook hier.(niet te hopen)
Fijne dag nog.

groetjes Joke

Marion2 zei

Ik benijd jullie om het mooie weer. Hier lijkt het wel herfst en in combinatie met niet op vakantie gaan, word ik er niet blij van.

Wat goed dat jullie zo aan het opruimen zijn. Vooral kinderspullen vind ik lastig, op een of andere manier hecht ik er nogal wat emotionele waarde aan. Wij hadden ook veel van Fisher Price, mooi speelgoed. En heel veel Lego, dat ga ik echt nooit wegdoen. Hopelijk komen er nog kleinkinderen, die er mee kunnen spelen.

Anja L. zei

Hier zitten onze bomen ook vol met jonge vogeltjes. Het is zo´n leuk gezicht als ze met z´n allen bedelen om voedsel van de ouders.
Wat een mooie kinderwagen, daar zal toch wel vraag naar zijn lijkt mij.
Jamie heeft goed werk verricht in het huis van dad. Het ziet er mooi uit.
Gelukkig schijnt het hier volgende week beter weer te worden, op het moment is het net herfst hier. Gisteren toen ik vanuit het werk naar huis fietste regende het zo hard dat mijn jas vanochtend nog niet helemaal droog was.
Fijne dinsdag!

Hester zei

Heerlijk lang weekend hebben jullie samen gehad!

Prachtig "gestaged", het huis van Dad. Begrijp helemaal waarom hij zo dol was op zijn huis. Ik kan me voorstellen dat het heel vreemd voelt om het te koop te zien staan. Aan de foto's valt te zien dat het huis liefde en warmte uitstraalt. Ik hoop dat het snel verkocht zal worden.

Anoniem zei

Het enige aan speelgoed dat nog in huis lag was een grote box Lego en dat heb ik een aantal jaren geleden aan een kinderdagverblijf gegeven.De kleindochters waren er inmiddels te oud voor.Wat een mooie kinderwagen hadden jullie. Omdat die kinderwagens destijds best duur waren,en de babies er maar zo kort in lagen, kozen we voor een goede wandelwagen.Daar heb ik met die vier lang van genoten.
Het huis van Dad ziet er goed uit ! Daar zal vast wel animo voor zijn.
Groetjes Wil

Anja zei

Wat ziet het huis van Dad er mooi uit. Lijkt me wel vreemd voor jullie dat het te koop staat.
Wat een mooie kinderwagen maar heerlijk om op te ruimen. Wij zijn een aantal keren verhuisd en verhuizen ruimt op zeg ik altijd.
We staan nu weer op het punt om te verhuizen ( ja het gaat toch door) en weer zijn we aan het ruimen.
Speelgoed en vooral duplo en lego bewaren we zeker. Onze kleinkinderen spelen er nu mee.

Petra zei

@Joke - Die warmte hier is elke zomer zo. Ik vind het heerlijk, geeft me een vakantiegevoel.

@Marion - Ik vond het ook even slikken toen de kinderwagen vanmiddag wegging, maar realistisch gezien zullen eventuele kleinkinderen hier niet heel vaak over de vloer komen en als dat wel zo is kunnen we nieuwe dingen kopen.

@Anja - Dat zomerse hier vind ik na al die jaren hier nog steeds heerlijk.

@Hester - Wij ook! En dat het leuke mensen worden zodat de buren ook daarmee goed overweg zullen kunnen.

@Wil - Ik moet ook meer wegdoen. Eventuele kleinkinderen zullen ver weg wonen en zoveel speelgoed zullen die niet nodig hebben.

@Anja - Ik heb je een prive berichtje gestuurd.