Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, juli 10, 2020

Over vrijdag

Rick is er al veel vroeger uit dan ik, nog voor zevenen zelfs. Eigenlijk zou ik ook wel vroeger op willen staan, maar ik voel me dan gewoon nog niet uitgeslapen. Als ik om acht uur beneden kom zijn Rick en Orion er niet, dus ik neem aan dat Rick Orion uitlaat.

Niet veel later komt Rick echter met een Starbucks ontbijt als verrassing voor mij het deck op. Orion blijkt nog in zijn bench te zitten. Die heeft geen kik gegeven wat hij meestal wel doet als hij weet dat ik in de buurt ben.

Na mijn nitro brew en egg bites begin ik vroeger dan gewoonlijk aan mijn hardlopen op de plaats. Ik ga ook even beneden in het gras staan voor de verandering, maar word daar meteen aangevallen door de muggen. Ik heb de "haard" daarvan ontdekt, een laagje water in een bak in de acthertuin van de vervelende achterburen. Ik zie de larven gewoon van waar ik sta! 

Weer boven op het deck is het minder erg en ik maak mijn 10000 stappen af. Dan ga ik op het deck mijn dagelijkse breinspelletjes spelen. De receptioniste van Lofty Salon belt of ik in plaats van om twee uur om half twaalf kan komen. 

Dat komt mij eigenlijk heel goed uit en ik was gauw mijn haar en rijd er naartoe. Dit keer hoeft mijn haar enkel bijgekleurd te worden en Carmen doet dat wederom heel goed. Ook mijn wenkbrauwen krijgen een beurt, door de zon zijn die alweer heel licht geworden. 

Als ik bijna klaar ben bestel mijn salade van Subway. Die staat al klaar als ik binnenkom en de vriendelijke eigenaar vraagt opnieuw waar Rick is. Rick had een conference call om 12 uur en haalde zelf een salade van Cava. 

Na het eten ga ik zitten lezen in mijn hangmatstoel. Het voelt helemaal als vakantie. Vanochtend tijdens mijn sporten las ik Donald Ducks en vanmiddag een van de Suske en Wiske's. Intussen vliegen de kolibrietjes af en aan, ze zijn helemaal niet bang meer voor mij. 


Tegen half vier loop ik naar het zwembad. Ik heb baan 1 nog eens kunnen bemachtigen en trek mijn twintig baantjes. Ik denk erover een paar dagen twee halve uren achter elkaar te reserveren en dan tijdens het eerste baantjes te trekken en gedurende het tweede in het water te lezen. 


Het is hard nodig aan mijn nagels te werken en ik voel me nog niet veilig genoeg om naar de nagelsalon te gaan. Ik lak dus mijn teennagels, dit keer met roze glitternagellak, en daarna met het UV machientje mijn vingernagels met gel nagellak. Ik ben nog lang geen pro, maar ze gaan door de beugel.

Daarna is het Orions beurt. Ook zijn nagels zijn veel te lang. Hij laat ze gelaten door mij knippen. Eindelijk heb ik daar weer een goed apparaatje voor, de vorige was niet scherp genoeg meer.

Rick heeft vorig weekend een fles Prosecco gekocht en ik verlang opeens zo naar een Aperol Spritz, zo'n verfrissend zomers drankje. Ik zoek online op hoeveel suiker daarin zit en dat valt alles mee. Na meer dan een jaar geniet ik dus weer eens van een lekkere Aperol Spritz. 

Ons avondeten halen we van Pazzo Pomodoro. Daar hebben ze ook een leuk terrasje nu en daar zou ik best eens willen eten. Vanavond eten we op het deck. We hebben allebei een gazpacho en een antipasto "plankje". Ook dat is heerlijk zomers en we smullen ervan.

Terwijl ik dit typ zie ik buiten tientallen vuurvliegjes twinkelen. Die blijf ik bijzonder vinden, net kerstlichtjes in de bomen. Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

9 reacties:

AntoinetteU zei

Neem de muggen heel heel serieus !
Dit zijn niet alleen late de middag/vroege avond-bijters Culex, maar meer en meer nu ook de veel agressievere de hele-dag-bijtende Aedes muggen. Deze laatste soorten geven ziektes door die je liever niet hebt. Ik ben zelf een paar jaar geleden bijna twee weken behoorlijk ziek geweest na Aedes muggenbeten: koorts, hoofdpijn, rode ogen, pijnlijke gewrichten en spieren, enorme moeheid, enz. Plus de enorme jeukende plekken die de eerste dagen groter en harder worden en waar soms pus uitkomt.
Ga met je buurman praten of gooi zelf larvae-dodend materiaal in zijn stilstaande water. De bak helemaal omgooien is natuurlijk nog beter. Dat mag je vlgs mij doen omdat jouw gezondheid gevaar loopt door zijn nalatigheid.
Sterkte !


Reny zei

Leuk, die roze glitter nagellak.
Ik gebruikte eigenlijk alleen glitter nagellak in de Kerst periode. Ben er na het zien van jouw foto's een tijdje geleden ook mee begonnen:). Heb nu bronskleurige nagellak op zowel mijn hand- als teennagels.

Het is hier pas 7.30 uur en ik heb nu al trek gekregen in een Aperol spritz.........toch nog maar een paar uur wachten, ha ha.

Geniet van het weekend

Petr@ zei

Grappig dat je jouw haar wast voordat je naar de kapper gaat. Mijn kapper heeft mij 'verboden' kort voor het kappers bezoek mijn haar te wassen, blijkbaar hecht de verf beter op niet schoon haar. Geen idee of dat inderdaad zo is, maar ik die het dan maar niet.

Vervelend die muggen en vooral omdat de haard bij de vervelende buren is. Die vraag je toch minder makkelijk de bak leeg te gooien.

BiancaMA zei

Wat Petr@ zegt, ook hier geen haren wassen voor het verven.
Ik ben een tijd kappersmodel op de MBO geweest en ook daar wassen ze het niet voor een verfbeurt, wel voor een knipbeurt. Thuis was ik het ook niet als ik mijn haar ga verven.

Leuk je glitternagels.

En nog een reactie op eerder posten.
Ook ik vond het erg leuk om zo door je huis te mogen "wandelen". Dank je wel voor de rondleiding.
Schrikken trouwens dat Orion heeft gehapt en zoals ik het lees ook zo out of the blue. Gelukkig niet ernstig en verder geen gedoe, maar toch heel vervelend.

Marion2 zei

Je nagels zien er keurig uit, ik vind het knap dat je dat zelf zo goed voor elkaar krijgt. Ik ga weer naar de nagelsalon, want ik kan het niet zo netjes en wil toch
graag verzorgde nagels hebben. Maar ik heb het gevoel dat het allesbehalve
veilig is. Ik vind altijd dat je bijzondere kleuren kiest. Vaak neem ik me voor
nu ook eens wat anders te kiezen. Maar als puntje bij paaltje komt, wordt het in
de winter rood met glitters en in de zomer koraal. Mooi, maar laf van mezelf, haha.

Anja zei

Ja die vuurvliegjes zijn zo mooi, ze lijken op kerstboomlampjes. Ik kan me niet herinneren ze in Utah gezien te hebben maar misschien ben ik dat vergeten. In Reston zagen we ze veelvuldig. Hier in Nederland heb ik ze nooit gezien.

Petra zei

@Antoinette - Ik neem ze zeker serieus. Ik heb een apparaatje besteld dat zou moeten helpen. Helaas kan ik gearresteerd worden als ik zoiets in de tuin van de buren zou doen. Zij hebben ook een hond en ik moet er niet aan denken dat die vergif zou drinken.

@Reny - De glitters zijn zo vrolijk. Lijkt me mooi brons kleurig.

@Petra - Ik gebruik een spray om mijn uitgroei te bedekken en die moet er eerst uitgewassen worden. Carmen zegt dat het geen verschil maakt of mijn haar vies of schoon is, maar dat spulletje moet er wel af.

@Bianca - Zie hierboven bij Petra waarom ik mijn haar was. Wat Orion betreft heeft Rick gelukkig zijn lesje geleerd en zal voortaan het harnas gebruiken.

@Marion - Het gaat erom waar je je het best bij voelt. Ik denk ook altijd maar dat je het altijd kunt veranderen als het je niet bevalt.

@Anja - Ik denk dat Nederland te noordelijk is, ik heb ze in Frankrijk en Italie wel gezien.

AntoinetteU zei

Ik stelde niet voor water bij de buren te vergiftigen ! Maar er een Bti pilletje in te gooien.
Bti is a naturally occurring bacterium found in soils. It contains spores that produce toxins that specifically target and ONLY affect the larvae of the mosquito, blackfly and fungus gnat.
Kortom veilig voor mens en huisdier.

Petra zei

Dank je, ik ga er naar op zoek, maar denk dat ik niet zo ver kan gooien om het in dat bad van de buren te krijgen, helaas :(