Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 03, 2021

Over een volle vrijdag

"You've got a friend in me..." speelt Alexa om half acht. Dat is mijn teken om op te staan. Rick doet hetzelfde. Hij heeft vandaag een wat rustigere werkdag en dan hoeft hij niet om zeven uur zijn bed uit.

Mijn ontbijt is weer zo lekker en ik heb eigenlijk spijt dat ik paddestoelen van de markt heb besteld. Ik vind de enoki en houten oorzwammen heerlijk. Misschien ga ik daar gewoon ook nog een doosje van kopen, dan heb ik een goed vol bord de komende week.

Rick doet wat langer over zijn douche en aankleden en ik heb al meer dan de helft van mijn stappen gedaan als we naar Starbucks gaan. Dat vind ik heel fijn, zo ben ik nog voor tienen klaar met mijn cardio. 

Dan heb ik tijd om wat aan mijn kerstinkopen te doen. Bovendien moet ik zelf een verlanglijstje maken. We doen dat allemaal op Amazon.com en daar kun je tevens dingen opzetten, die niet via Amazon te krijgen zijn. Heel handig is het. 


Dit is zo'n dag waarop er niet heel veel gaande is en toch is het al gauw tijd voor de lunch. Rick heeft nog over van zijn avondeten gisteren en ik ga naar The Boro voor mijn geliefde poke bowl. 

Op weg erheen stop ik voor een stel dat met een klein meisje wil oversteken. Die zien er zo bekend uit en het blijken Riekje en Bob te zijn. Die wonen een half uur hier vandaan, maar ze passen op het dochtertje van een vriendin. Wat stom toevallig dat onze paden zich net op dat moment kruisten!

Poki DC blijft mijn favoriete restaurant voor poke bowls, de anderen hebben niet zoveel keuze aan groentes. Ik hoop dat we ooit een poke restaurant dichterbij krijgen. Hoewel dat misschien juist gevaarlijk is, want dan zou ik er bijna elke dag wel een willen. 


Katja maakt me erop attent dat het Candle Day is bij Bath & Body Works. Ik ga naar hun site en moet dan een half uur in een virtuele rij wachten voor ik kan winkelen. Denkelijk is dat omdat het zo populair is en de site anders overbelast wordt. Ik heb zo'n virtuele rij nog niet eerder meegemaakt. 

Gek hoe zo'n half uur opeens lang duurt, maar eindelijk mag ik dan los. $10,50 voor een kaars, die anders $25,50 kost, is natuurlijk een fantastisch koopje. Er komen er vijf onze kant op, een ervan voor Katja's stocking. Ik heb er al een aantal van de vorige uitverkoop en met deze hoop ik de winter door te komen. 

Het is saai bewolkt weer buiten, maar ik wil niet de hele middag thuis blijven zitten. Ik besluit het Grinch huis in onze buurt te gaan bezoeken. Dat is ieder jaar weer zo leuk en er zijn altijd wat nieuwe dingen te bekijken, zoals een dansende Grinch op hun veranda. 




Het is waterkoud en ik heb zin in warme thee. Ik bestel een masala chai thee van Caffe Amouri. Terwijl ik wacht tot die klaar is maak ik wat foto's van de gezellige kerstversieringen langs Church Street. 



Zodra ik de sms van Caffe Amouri krijg dat mijn thee klaar is, haal ik die op. Er staat een rij om te bestellen en onderstaand bordje wordt zeker niet in acht genomen. Ik ben dus blij dat ik de app heb gebruikt. 

Als ik met mijn thee thuiskom meldt Rick dat hij ook zin heeft in een warm drankje. We gaan naar Starbucks, onderweg wat Pokemon Go spelend. Ricks drankje is een peppermint mocha. Ik neem een slokje, maar het is mij veel te zoet.

Kelly, de fotograaf, emailt dat de foto's klaar zijn. Ze zijn leuk geworden en ik ga er een aantal uitkiezen voor onze kerstkaart. Hieronder enkele leuke:




Al dagen zie ik naar het avondeten van vandaag uit. We gaan naar het Mosaic District en lopen naar Gyu Shige. Ze hebben hier altijd grappige rendieren als kerstversiering en Rick is mijn ster natuurlijk.



Er is nog plaats aan de bar van Gyu Shige en Jen staat er weer achter. Zij herkent ons meteen. We beginnen met een warme sake. Rick bestelt de Koreaanse vispannenkoek en ik als eerste de uni shots, zeeegel in een lekkere bouillon. 

Rick heeft verder wat sushi en ik een gerecht met zalm, tonijn, avocado en een gepocheerd ei. Als laatste bestel ik wat zij "steam egg" noemen: een gestoomd ei in bouillon met paddestoelen en garnaal. Allemaal is het weer even lekker!


Na het eten kunnen we het niet laten een portie Poffy's te halen. De gewone met bacon vinden we het lekkerst. Ik vergeet een foto te maken en daardoor staat er nog maar een van de drie op deze foto. Lilian heeft een goed runnende zaak zo te zien, erg leuk voor haar!

Op weg naar huis rijden we wat om om kerstlichtjes te kijken. Er zijn een aantal huizen met alleen witte lichtjes en ik blijf dat erg mooi vinden. Dat komt er bij Rick nooit in, helaas. In het begin van ons huwelijk hadden we zowel gekleurde als witte lichtjes in de kerstboom om geen ruzie te krijgen. 

Om de beurt hadden we toen een avond met witte lichtjes en dan een avond met gekleurde lichtjes. Zo sterk hielden we vast aan onze tradities! Met de jaren is dat minder geworden, hoewel "mijn" boompje voor nog altijd witte lichtjes heeft en de grote boom alleen rood, groen en wit. 

En zo is de werkweek alweer voorbij. Wij gaan Lovehard kijken op Netflix. Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

7 reacties:

Sonja zei

Wat een leuke foto's! Lichtjes gekibbel, herkenbaar, mooi opgelost zo. De foto van Rick is top. Fijn weekend!

Joke zei

Erg leuke foto,s zijn het geworden van jullie gezin.
Met plezier kijk je daar op terug.
Zelf vind ik alleen witte lichtjes,ook altijd het mooiste
en zeker bij die laatste foto te zien,veel rustiger
om naar te kijken,meer een geheel,ook een sjieke uitstraling.
Zo heeft een ieder zijn smaak,daar valt niet over te twisten.
Fijn weekend.

groetjes Joke

Petr@ zei

De familie foto's zijn erg leuk geworden. Een mooie herinnering aan het samenzijn.

Tja, het is geven en nemen in een relatie ;), dus een goede oplossing, de gekleurde en witte lampjes om en om.

Lovehard heb ik onlangs ook gekeken op Netflix.

Marion2 zei

Zo gezellig al die kerstversieringen! Ik ben stiekem, want nog geen Sinterklaas geweest, gisteren al een beetje begonnen met de kerstdecoratie in huis. Ik kon niet langer wachten, haha.

Erg leuk jullie gezinsfoto's!

En wat heerlijk dat jullie naar Aruba gaan. Ik kan er ook zo naar verlangen om naar
een warm land te gaan. Zo lang geleden ook dat ik op vakantie ben geweest.

Anoniem zei

Wat heerlijk Aruba! We zijn tijdens de corona ook al 2 keer weer geweest. In juli 2020 toen we het Hilton en het strand bijna voor onszelf hadden. En afgelopen juli (2021) toen het afgeladen vol was in het Hilton, maar ook heel Aruba. De mensen daar vertelden toen dat normaal juli laagseizoen was, maar alle Amerikanen aan een inhaalslag bezig waren vanwege de pandemie. Het was echt een gekkenhuis, en ongelooflijk duur ook overal. Hopelijk is eind januari de normale rust weer teruggekeerd als jullie gaan. Want wat een fantastisch vooruitzicht!
groet Nikie_28 (van de pokemon ;)

Anja zei

Wauw, hele mooie familie foto's. Daar kijk je met een fijn gevoel en heimwee op terug.
Ook ik vind alleen witte lichtjes het mooiste, veel rustiger. Maar ieder zijn eigen smaak.
Wat een heerlijk vooruitzicht om naar Aruba te gaan.
Wij krijgen in januari de sleutel van ons nieuwe appartement.
Ook leuk om naar uit te kijken.


Petra zei

@Sonja - Ik heb het lichtjes gekibbel opgegeven, Rick zal nooit alleen wit willen, maar ik vind drie kleuren, waarvan het merendeel wit, prima.

@Joke - Ik kijk altijd een beetje jaloers naar de huizen met alleen witte lichtjes. Toch vind ik dat van ons ook erg gezellig, hoor.

@Petra - Een erg leuke film!

@Marion - Ik kan echt niet wachten tot Sinterklaas, maar wij versieren dan ook zo uitbundig.

@Nikie - Ik hoop echt dat het niet zo druk zal zijn, maar het is natuurlijk wel hoofdseizoen.

@Anja - Ik ben benieuwd naar foto's van jullie appartement!