Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, augustus 02, 2022

Over een heerlijke dinsdag

Ricks wekker ging om half zeven af en als ik om half acht opsta is hij net klaar om naar zijn werk te gaan. Voor het eerst in lange tijd heeft Rick vergaderingen met klanten in Washington.

Natuurlijk heb ik helemaal geen haast en maak op mijn gemak mijn ontbijt. Het is fantastisch weer buiten en neem alles mee het deck op. Buiten smaakt het allemaal net iets lekkerder. 


Daarna ga ik meteen door met mijn cardio. Zodoende ben ik al om half tien klaar, heerlijk. Tijd om mijn nitro brew te halen en dan gelijk wat medicijnen van de Walgreens drive thru. 

Omdat het zulk lekker weer is en ik een Pokemon Go opdracht moet volbrengen ga ik een wandeling door de buurt maken. Als ik ons plein weer inloop krijg ik een berichtje van Jenny. Of ik interesse heb in tomaten en komkommer uit hun tuin. 

Toevallig loop ik net langs hun huis, dus ik haal het meteen maar op. Jenny heeft ontzettend veel tomaten en kerstomaatjes. Ze heeft een hele zak voor ons gevuld, maar ik weet dat die niet op gaat komen. Ik wil vanavond wel een superverse komkommer- en tomaatsalade maken. Met twee knalrode tomaten en een Koreaanse komkommer loop ik naar huis. 

Het is zo vochtig dat de paddenstoelen uit de grond schieten

Mijn plan is om de hele middag in het zwembad te gaan liggen. Ik maak me klaar en haal een smakelijke Aziatische salade met kip van Panera. Als ik die opheb loop ik naar het zwembad en spring meteen in het water. 

Net op tijd voor het wekelijkse video bellen met Judith zit ik op mijn ligstoel. We praten weer gezellig anderhalf uur aan elkaar. In het midden daarvan loop ik even naar huis om Ricks nieuwe telefoon in ontvangst te nemen. 

Als Judith weer aan het werk moet haal ik voor het eerst sinds ik coronavirus had mijn zwemvinnen uit mijn tas. Ik neem een van de zwembanen en trek twintig baantjes. Dat voelt heerlijk! Tijdens de twee volgende kinderpauzes zwem ik er telkens tien en net als gisteren heb ik zo een kilometer bijeen. 

Roxanne komt ook zwemmen en haar heb ik al heel lang niet gesproken. Ook zij heeft net Covid gehad en moest daardoor een vakantie met haar kleinkinderen missen. Ik prijs mezelf altijd gelukkig dat het bij mij, behalve de vermoeidheid, zo snel over was. Roxanne was meer dan een week flink ziek. 

Ook Maria komt ons gezelschap houden. Zij en ik ergeren ons weer aan de luide muziek en Maria stuurt een email naar onze buurman, die over dat soort dingen bij het zwembad gaat. Ik weet uit ervaring dat dat niets uithaalt, maar je weet nooit. 

Om kwart over vijf gaat Maria zwemmen en ik loop naar huis. Daar geef ik Orion zijn medicijn, ruim de afwasmachine uit, maak de salade voor vanavond en ga dan mijn haar wassen. Rick is intussen op weg naar huis. 

Hij bood aan om langs Greenheart te gaan om een fles groentesap voor mij te halen. Daar komt Rick na sluitingstijd aan, maar hij kan de winkel gewoon binnenlopen. Een van de deuren is niet op slot. Gelukkig heb ik de eigenaren op Facebook en ik zend ze een berichtje. Ze zijn super dankbaar, want dit is een uitnodiging voor dieven, hoewel er hier weinig inbraken zijn. 

Voor ons avondeten hebben we dus de salade met verse tomaat en komkommer. Verder grilt Rick wat zalmspiesjes en asperge. Ik vind het ook lekker er wat knapperigs bij te hebben en neem een handje van de groente chips van gisteren. Het is opnieuw een heel simpel, zomers en heerlijk maal. 

Nu ben ik op een goede manier moe. Ik ga verder met Below Deck kijken. Het seizoen dat ik aan het kijken ben is aan het begin van de pandemie. Het is interessant om te zien hoe ze zich steeds meer gewaar werden dat het serieus was. En nu zijn we meer dan twee jaar verder.

4 reacties:

Anja L. zei

Ja, het is ongelooflijk hoe snel de corona jaren voorbij zijn gevlogen.
Wat fijn dat je weer energie hebt om te zwemmen.
Fijne woensdag.

Petr@ zei

Dat seizoen van Below Deck kan ik me nog goed herinneren. Ze waren zo bezig met de aantallen besmettingen. Ik weet nog dat ik dat zo herkende van mezelf en iedereen om me heen, hoe bizar die tijd was. Maar goed dat we toen nog niet wisten hoe lang het ging duren!

Anoniem zei

Wat heerlijk toch, zo’n mooi buitenzwembad dichtbij huis! Jammer van de harde muziek… Jammer genoeg hebben wij geen buitenzwembad in de buurt. Wel open water maar daar zwemmen we nooit, bovendien is daar blauwalg nu, dus Nina mijn berner kan er helaas ook niet zwemmen nu. Die zwemt namelijk graag
Fijne woensdag!
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Hier is er toch nog wel veel sprake van Covid. De ene na de andere heeft het.

@Petra - Inderdaad, ik hoop toch wel dat het einde in zicht is nu.

@Carla - We boffen echt met het zwembad, alleen jammer dat het seizoen zo kort is. Van die blauwalg hoorde ik toevallig van Lois, die zat ook in de Finger Lakes in New York.