Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, augustus 09, 2022

Over een zomerse dag

Alexa speelt haar deuntje naar mijn gevoel te vroeg vanochtend, maar het is toch echt half acht. Ik blijf nog even liggen en ga dan Rick en Orion beneden begroeten. 

Het heeft vannacht weer geonweerd en alles op het deck is nat. Dat wordt dus helaas binnen ontbijten. Mijn ei in eiwit wrap, de paddenstoelen en spinazie, het blijft een heerlijk maal. 

Rick is vandaag vroeg en al klaar om te gaan na mijn ontbijt. We halen de koffies van Starbucks en gaan langs Greenheart. Volgens mij is dat Rooster sap heel populair, want ze zijn het minst voorradig. Gelukkig kan ik nog een van de laatste flessen bemachtigen. 

Als Rick aan het werk is doe ik een uur cardio. Dan ga ik op zoek naar een natuurfoto voor vandaag. De vlinders heb ik al een paar keer gedaan, hoe mooi ze ook zijn. Verder zie ik niets wat een mooie foto voor het thema zou zijn. 

Dan maar naar de Safeway voor spinazie en gerookte zalm, die ik als lunch wil. Bij binnenkomst in de winkel is er al weken een heel hoog piepgeluid. Heel ergerlijk, als ik er zou werken zou ik er gillend gek van worden. Ik snap niet dat ze er niet iets aan doen. 

Net voor de lunch gaat Rick zijn benen even strekken en ik loop mee. Ik ben nog steeds op zoek naar die natuurfoto en Rick grapt: "Misschien zie je wel een hert". Hij heeft het nog niet gezegd of er komt een bambi uit de struiken. 

We lopen er stilletjes heen en zien hem dan drinken bij zijn moeder. Dat is altijd zo schattig! En daar is mijn natuurfoto ook meteen. 



Mijn lunch bestaat vandaag uit bloemkool"brood" belegd met gerookte zalm en een tomaat met zout en peper. Gezellig met Judith pratend eet ik het op. Dat bloemkoolbrood is erg lekker. 

Na het eten loop ik al kletsend met Judith naar het zwembad. Daar vind ik een ligstoel onder een parasol waar ik van plan ben de rest van de middag door te brengen. Het water is koel en zeer welkom. Het is 35 graden, maar niet zo vochtig als gisteren. 

Lois komt hallo zeggen en we zwemmen wat baantjes samen tot zij naar huis moet. Om half vijf loopt Rick het zwembad binnen en na samen wat gezwommen te hebben lopen we huiswaarts. 

We willen vanavond barbecuen en gaan kijken wat ze daarvoor hebben bij Whole Foods. We kiezen spiesjes met zwaardvis en groentes, spiesjes met garnalen en Rick ook nog een Marokkaanse kefta kebab. Daarbij maak ik komkommersalade en we hebben groente chips voor iets knapperigs. 

Het is een goede afsluiting van een heerlijke zomerse dag. 

0 reacties: