Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, augustus 03, 2022

Over een warme woensdag

Voor de tweede dag achtereen moet Rick naar Washington voor een dag vergaderen met klanten. Dat betekent vroeg opstaan voor hem en net als gisteren vertrekt hij net nadat ik op ben gestaan. 

Mijn ontbijt smaakt me weer prima op het deck. Daarna doe ik een uur cardio buiten. Dat kan zo vroeg, want de zon is nog niet boven de bomen uit.

Aangezien ik voor een Pokemon Go opdracht nog een aantal Pokemon moet vangen ga ik een wandeling door de buurt maken. Als ik de hoek omga zie ik Lois met haar hond Bonnie. Ze vraagt of zij mee kunnen wandelen, want Bonnie wil niet alleen met Lois lopen.

Natuurlijk vind ik dat juist gezellig en Bonnie loopt keurig mee. Die honden zijn zo grappig soms! Na een half uur scheiden onze wegen zich. We gaan vrijdagavond happy hour doen met Lois en Jim dus het afscheid is niet voor lang. 



Thuis maak ik me klaar om boodschappen te doen. Ik wil alles vanochtend afkrijgen zodat ik vanmiddag weer verkoeling in het zwembad kan zoeken. 

Als eerste haal ik een nitro brew van Starbucks, die lest de dorst goed met dit warme weer. Vervolgens is Whole Foods aan de beurt. Ik koop wat me lekker lijkt voor het avondeten en een nieuw potje probiotica. Wat zijn die toch duur! Gelukkig werken ze goed. 

Dan rijd ik naar het centrum van Vienna. Daar maak ik mijn natuurfoto van vandaag, een vliegend bijtje bij een crape myrtle. Aan de overkant bij Greenheart worden de sappen net afgeleverd. Het Rooster groentesap komt letterlijk vers van de pers.


Het W&OD pad is druk

Alles luistert nauw qua tijd de komende ochtenden. Ik leg de boodschappen weg en verruil mijn sportkleding voor een gewone jurk. Dan haast ik me naar Lofty Salon om mijn haar bij te laten kleuren. Carmen doet dat weer zeer bekwaam. 

Voor de schoonmaakploeg komt wil ik mijn lunch eten. Die bestaat uit een "quesadilla" van een van de eiwit wraps met gesmolten kaas, een bakje cottage cheese, mini paprika's en de overgebleven tomaat en komkommer salade van gisteren. 

Als ik de garage uitloop om naar het zwembad te gaan komen de interieurverzorgers net aan. Het is drukker in het zwembad dan de afgelopen dagen, maar Lorraine heeft een parasol en nodigt me uit in die schaduw te gaan zitten. Hoe zij het in de felle zon uithoudt is me een raadsel.

We kletsen gezellig en bij iedere kinderpauze trek ik mijn baantjes tot ik er veertig heb gedaan. Lorraine gaat halverwege de middag naar huis, maar ik blijf tot net na vijven.

Terwijl ik naar huis loop ga ik schaamteloos aan Jenny vragen of ze nog meer extra tomaten heeft. Die rijpe tomaten zijn zo heerlijk! Jenny is dolblij dat ik kom, want ze heeft letterlijk haar buik vol van komkommers en tomaten. Ze heeft dit jaar een super oogst.

Met vier tomaten en een komkommer ga ik huiswaarts. Daar maak ik mijn gewoonlijke komkommersalade met zout en azijn en snijd de tomaten in stukjes met yuzu saus eroverheen. We zullen er vanavond ook wat van eten. 

Rick bleef nog een drankje drinken met zijn klanten waardoor hij wat later dan gewoonlijk thuiskomt. Gelukkig heb ik weer een supermakkelijk maal: kip- en groentespiesjes, gegrilde paprika en de salade. Het is zo fijn om niet binnen te koken, want we ervaren de zoveelste hittegolf deze zomer.  

10 reacties:

Reny zei

Klinkt als een heerlijke dag en zo fijn dat het zwembad zo dichtbij is.

Maak er een mooie donderdag van !

Anja L. zei

Ik vraag me ook altijd af hoe mensen het uithouden in de volle zon, ikwil altijd in de schaduw zitten. Behalve misschien in maart als de zon nog niet zo veel kracht heeft.
Vind jij het ook zo vreemd om ineens een leeg huis te hebben? Fred gaat nu één keer in de week naar kantoor maar ik moet toch wennen om thuis te komen in een leeg huis.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Lekker hè, verse tomaten zo uit de tuin. Mijn opa en oma hadden een enorme groentetuin en we werden altijd rijkelijk voorzien van allerlei groenten.

Tot een graad of 25 kan ik prima in de volle zon zitten, daarboven toch echt de voorkeur voor schaduw.

Marion2 zei

Wat een heerlijke zomerse dag! Met het zwembad is het gewoonweg vakantie.

Ik hou ook zo van die zoete tomaten. In Californië kregen we eens bij een leuk restaurantje toast met 'heirloom tomatoes'. Geen idee toen wat het betekende,
maar het smaakte goddelijk. Ik kan me dus een beetje voorstellen hoe de tomaten
van je vriendin smaken.

Anoniem zei

Hoewel er diverse soorten tomaten zijn vind ik de Roma soort toch het lekkerste. Cathy had ze in de tuin maar dit jaar is alles door de extreme warmte verbrand. Alleen de pepers doen het goed.
Vroeger kon ik uren in de zon zitten maar tegenwoordig zoek ik de schaduw op. En door het gebruik van diverse medicijnen wordt me juist die zon ontraden. En je ziet het bij mensen die langdurig van de zon genieten die krijgen een tanige huid.
Laatst had je het over inflatie en recessie, Dat je er eigenlijk niet veel van merkt.
Hier het tegenovergestelde. De prijzen rijzen de pan uit. Melk ineens 20 ct. duurder. Dieet-margarine 60 ct. Fruit doen ze tegenwoordig maar 400 gr en geen 500 gr in een doos.
Bij de groenteman is alles nog duurder dus helaas stap ik daar niet zo vaak naar binnen.
Vandaag weer een hele warme dag dus lekker een koude salade caprese.
Fijne dag,
groetjes Wil

Petra zei

@Reny - zonder het zwembad zou ik niet buiten zitten en dat zegt wat voor mij.

Petra zei

@Anja - Het is inderdaad vreemd op de dagen dat Rick er niet is. Terwijl we elkaar niet eens heel vaak zien op een werkdag.

Petra zei

@Petra - Vandaag 37 graden en nog zitten veel mensen in de zon!

Petra zei

@Marion - ik heb inderdaad regelmatig een vakantie gevoel. Hier ook veel heirloom tomatoes, heerlijk.

Petra zei

@Wil - wij hebben gewoonlijk ook Roma tomaten. Het is hier ook duurder, maar ik merk het dus niet aan hoe druk restaurants e.d. zijn.