Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, september 15, 2004

Terwijl de familie oude Donald Duck filmpjes op dvd kijkt, werk ik gauw dit blog bij. Vandaag heb ik voor het eerst de kaarsen aangehad, iets wat ik alleen op druilerige herfst- en winterdagen doe.

Het heeft de hele dag gemiezerd en ik weet, dat vooral mensen uit Nederland waarschijnlijk helemaal geen sympathie kunnen opbrengen voor klachten over de enkele druilerige dag, die we hier hebben. Maar we zijn nu wel heel zielig, want, hoewel het morgen iets beter schijnt te worden, krijgen we dit weekend Ivan op bezoek. Hoewel hij dan al erg afgezwakt zal zijn, is de grond hier al compleet verzadigd en zullen zulke zware regens zeker ernstige overstromingen veroorzaken!

En nu is er weer tropische storm Jeanne, waar ik me nog meer zorgen om maak, want die zou hier wel eens dichtbij kunnen komen in volle sterkte. Hopen maar, dat die naar het oosten afbuigt, de zee op!

Het is me dit jaar wel wat, met al die orkanen! En dan te bedenken, dat men 3 jaar geleden nog heel angstig was voor een langdurige droogte hier!

Saskia had vanmiddag zoveel huiswerk (en dat in het equivalent van groep 5!), dat we er meer dan 2 uur voor nodig hadden! Tussendoor had ze pianoles. Vanochtend ben ik met haar mee de klas ingegaan, want ze had vlinders in haar buikje. Deze leerkracht is nogal streng met huiswerk en Saskia was gisteren wat vergeten. Gelukkig reageerde Mrs. Draggon (let op de naam!) heel aardig en begrijpend, wat Saskia gauw geruststelde.

Door de "No Child Left Behind Act", die de regering Bush heeft bewerkstelligd, worden de scholen beoordeeld op de prestaties van hun leerlingen. Hoeveel geld de school krijgt hangt af van de testresultaten in third grade (groep 5) en fifth grade (groep 7) op de basisschool. Dit jaar zit Saskia dus in een testjaar en dat betekent flink aanpoten. Ik heb veel bezwaren tegen deze aanpak, maar aan de andere kant worden slechte scholen zo gedwongen zich te verbeteren.

Het niveau van de scholing hier in Fairfax County is pittig en hoog. Als er een standaard wordt gezet voor het hele land doet Fairfax County er nog een stapje bovenop. Op zich wel goed, vooral voor kinderen, die makkelijk meekomen. Maar voor degenen, die wat meer moeite hebben, of dat nu komt omdat ze leerproblemen hebben of omdat ze thuis een andere taal spreken, is het een probleem.

In ieder geval is die No Child Left Behind Act een onderwerp van politiek debat geworden. Maar, zoals met zoveel zaken, Kerry heeft er geen duidelijk standpunt over.

Heel onbegrijpelijk nieuws vond ik vandaag, dat de op heterdaad betrapte drugs gebruikende vroegere burgemeester van Washington, Marion Barry, alweer is verkozen tot een openbaar ambt! Democratie is goed, maar wanneer leren de burgers van Washington DC het eens?

Ok, tijd om me op Donald te concentreren en de druilerigheid van buiten lekker buiten te sluiten!

0 reacties: