Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, september 14, 2004

Vandaag ben ik gebombardeerd tot persoonlijke chauffeuse van mijn kinderen en hun vrienden en vriendinnen. Tenminste, zo voelde het wel!

Eerst hebben Christine en ik van het nog droge weer (Ivan moet hier dit weekend verschijnen, maar morgen krijgen we regen van een andere bron) gebruik gemaakt om wandelend boodschappen te doen. Dit is heel wat, want de verpakkingen hier zijn veel groter, dan in Nederland, dus zijn je boodschappen al gauw heel wat om te dragen. Maar van ons huis naar Whole Foods is ongeveer 3 kilometer enkele reis.

Voor Christine en mij stelt dat niets voor, maar met armen vol boodschappen wel natuurlijk. Vooral omdat het ook nog eens warm is, dus bevroren dingen moesten snel opgeborgen. Dit is een van de redenen, dat ik boodschappen meestal toch per auto doe. Vandaag hadden we beiden weinig nodig, dus werkte het prima.

Toen de kinderen uit school kwamen bleken ze in 3 verschillende richtingen te willen gaan, allemaal tegelijkertijd. Katja en Leah wilden naar een "track meet" (hardren wedstrijden) in het park hier dichtbij, maar durfden de hele drukke snelweg niet over te steken. Kai en Michael wilden naar de sportschool en Saskia wilde nergens heen, maar is te jong om alleen thuis te laten.

Daar bovenop had ik nog steeds de leenauto, want de minivan was nog niet klaar. Dus had ik geen plaats voor 5 kinderen.

Gelukkig bracht de buurvrouw uitkomst. Saskia kon bij haar blijven om huiswerk te doen en zo kon ik de 4 anderen afzetten waar ze moesten zijn.

Jeanne, de buurvrouw, moest om half zes haar zoontje naar voetbaltraining brengen, dus daarvoor moest ik terug zijn. Ik racete naar de sportschool en vervolgens naar de dealer, waar ik zonder iets te betalen onze auto weer op kon halen.

Om 5 uur was ik thuis en haalde Saskia op om de jongens bij de sportschool op te halen. Eenmaal weer thuis hadden we minder dan 10 minuten voor Saskia's turnles begon. Pffffff, ik ben blij, dat ik het er allemaal zonder kleerscheuren af heb gebracht! Als ik zo'n haast heb erger ik me dood aan mijn mede-weggebruikers, die alle tijd in de wereld lijken te hebben!

Voorbeelden: een witte van voor me reed 30 mijl per uur, terwijl de snelheidslimiet 35 was, grrr!! Terwijl we voor een heel kort stoplicht wachtten, om linksaf te slaan, hield de auto voor mij 2 autolengtes afstand van de auto voor haar, grrrrr!!! Op de parkeerplaats liet de auto voor mij iedereen erin, die van links aankwam, grrrrr!!!

Gewoonlijk heb ik hier alle geduld voor, maar als ik haast heb is al die tolerantie ver te zoeken bij mij! Dan komt opeens de Europese ongedurige eruit en lachen mijn kinderen zich rot om hoe ik die mensen uitscheld. Ze herinneren me er regelmatig aan, dat ze me niet kunnen verstaan...

0 reacties: