Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, september 08, 2004

Vanochtend, toen Saskia om haar ontbijt vroeg, moest ik even gniffelen. Ik heb net gisteren met iemand in Nederland gecorrespondeerd, die vertelde, dat ze veel Amerikaanse collega's heeft, die klagen over het gebrek aan keuze van cereals in Nederland. Hele dissertaties moet ze aanhoren over de tientallen verschillende Cornflakes, die hier te krijgen zijn.

Grappig, zo'n cultureel verschil. Inderdaad staan hier meerdere schappen vol met tientallen cereals en er komen er telkens meer bij. Het ontbijt hier in de VS bestaat meestal niet (zoals veel toeristen denken) uit eieren, bacon en toast. Het is meestal een bowl met cereal en melk.

Voor volwassenen zijn er gezonde cereals, met veel vezels, rozijnen, allerlei gedroogde vruchten en veel vitamines. Voor de kinderen zijn die vitamines er ook, maar wordt vooral gespeeld op bekende karakters. Mickey Mouse, Scooby Doo en de Flintstones zijn bijvoorbeeld populair.

En nu is er dan waar we met zijn allen op gewacht hebben: Shrek cereal. Briljant, toch? Kinderen zijn dol op de vieze, groene kant van Shrek, dus waarom niet op groene marshmallows in cereal voor het ontbijt?

Bij Saskia werkt het in ieder geval. Gelukkig, want ontbijt eten is een probleem bij haar. Dus investeren wij in een doos met vitamine verrijkte cereal balletjes met groene marshmallows. Maar ach, men vindt hier een boterham met boter en "sprinkles" (hagelslag), die ik als kind 's morgens naar binnen werkte, heel vreemd! Sprinkles worden hier alleen als cake decoratie gebruikt.

Het regende flink vanochtend, maar gewone regen, dus besloot ik naar de sportschool in Centreville te gaan. Terwijl ik mijn lidmaatschapskaart uit mijn tas viste, viel me op hoeveel kaarten ik er wel niet in heb zitten! Voor alles heb je hier tegenwoordig een kaart nodig!

Om te beginnen zijn er natuurlijk de pinpas en 3 verschillende credit cards (heel weinig in vergelijking met veel van onze Amerikaanse medeburgers). Ook ons rijbewijs is het formaat van een credit card.

En dan zijn er de lidmaatschapskaarten: de Nationale Park pas om de parken binnen te komen, de Smithsonian pas om de musea van het Smithsonian Instituut te sponsoren, de AAA kaart, de FONZ (Friends of the National Zoo) kaart om de dierentuin te sponsoren en natuurlijk de sportschool kaart, die ik uit het woud van kaarten viste.

Maar de meeste plaats wordt ingenomen door de eindeloze kortingkaarten. Niet alleen van de supermarkten (Giant, Safeway, CVS), maar ook van kledingzaken, zoals Wet Seal (10% korting op alles), Limited Too ($20 korting na 10 stempels), dierenwinkel (Petco, de enige waar ik het nut nog van moet inzien, want ik heb er nog geen korting mee ontvangen na zeker een jaar!) en bakker (Great Harvest, een gratis brood, na aanschaf van 12 broden). Ik vergeet er vast nog een stel, oh ja, Build a Bear, $10 korting na zoveel stempels. Ik zou ze moeten weigeren, maar ik ben toch te Nederlands, want allemaal beloven ze een zekere korting, eventueel, en je weet maar nooit!

Het gevolg is wel, dat mijn tas dus vol zit met kaarten. Zo vol, dat hij niet meer dichtgaat! Een simpele wens van mij: terug naar de tijd waar er gewoon uitverkopen waren en geen kaarten om bij te houden!

Maar ik ben wel trots op mijn geduld, hoor, want iedere keer als de CVS cassiere vraagt "Do you have your CVS card?", terwijl ik met mijn armen vol boodschappen sta, heb ik toch echt de neiging alles neer te gooien en die kaart voor haar neus te verknippen! En toch geef ik hem iedere keer weer lief glimlachend over, de boodschappen precair balancerend, want ze kan niet beginnen met afrekenen, voor ze die vermaledijde kaart gezien heeft...

En ik verkeerde maar in de waan, dat, nu Frances al dagen over land raast, wij maar weinig hinder van "haar" zouden ondervinden. Dat was wat te simpel gedacht! Vanochtend leek het allemaal nog mee te vallen, maar na de lunch barstte het pas echt los!

Rond 13 uur begon het harder te regenen dan ik het ooit hier heb horen regenen. Ik kon zelfs ons hele deck niet meer zien. Niet lang daarna werd er een tornado waarschuwing uitgezonden voor ons gebied.

Omdat het er buiten wel heel erg dreigend uitzag, ben ik naar de basement vertrokken en heb daar gewacht tot het lichter werd. Dit was precies de periode waarin de scholen van Kai en Katja uitgingen, dus ik was ook bezorgd om hen in de schoolbussen!

Gelukkig bleek er geen tornado in Vienna neer te zijn gekomen. Wel heeft Frances vandaag in Virginia al voor 9 tornado's gezorgd, sommigen hier erg dichtbij. Ik zag net op de Weather Channel, dat de storm nummer 2 staat voor de meeste tornado's tijdens een orkaan ooit, met 90 tornado's tot dusver (wij hebben nog tot middernacht een "tornado watch", wat betekent, dat tornado's in ons gebied mogelijk zijn). Maar liefst 40 van die tornado's waren in South Carolina! Wauw!

Het was dus een spannend weer middagje. Dit was wel weer genoeg, tornado waarschuwingen als het donker is vind ik nog enger!

En orkaan Ivan komt nu op ons favoriete eiland Aruba af! Hopelijk blijft het bij minimale schade daar. Het is een zeer actief orkanenseizoen, dit jaar!

0 reacties: