Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juni 13, 2005

Hot, hot, hot!

Terwijl het nog narommelt na een gigantisch onweer is het licht buiten zodanig, dat we ons in een Heineken flesje wanen. Alles is felgroen, alsof we door groen glas kijken, heel mooi en vreemd.

Een minuut voor de zondvloed losbrak

Vanochtend bij het opstaan was het al 27 graden en je kon de hitte al helemaal voelen. Gelukkig hadden Christine en ik al besloten vroeg te gaan lopen en in haar buurt is er heel veel bos met schaduw.

Door de warmte op school, maar ook door het grafische van de film over een geboorte is Katja vandaag in "Health" flauwgevallen. Gelukkig was ze al snel weer helemaal bij, maar het was natuurlijk het gesprek van de (school) dag! Zo zorgen ze wel, dat een tiener niet gauw zwanger zal worden, ha ha!

Als het zo warm is, wordt er een "heat index" uitgegeven, dit is hoe warm het voelt als je luchttemperatuur en vochtigheid samen rekent. Vandaag was de heat index 100 graden, dus bijna 38 vochtige graden. Morgen wordt een heat index van over de 40 graden verwacht en dan geeft de National Weather Service een "heat advisory" uit.

Mede dankzij alle tropische lucht, die met tropische storm Arlene binnen is gekomen zal het de komende paar dagen warmer dan 40 graden celsius voelen. Voor ons is dat geen probleem, wij hebben een air conditioned huis en een zwembad om verkoeling in te zoeken. Maar veel mensen hier hebben geen air conditioning en dat is vooral voor ouderen van dagen, babies en mensen met medische problemen ronduit gevaarlijk.

Fairfax County nodigt mensen daarvoor uit om naar bijvoorbeeld de bibliotheken te komen. Die zijn gratis en air conditioned. Ook geven ze gratis fans weg aan ouderen, die geen airconditioning hebben. Ze hebben zelfs een website met suggesties over hoe men koelte kan zoeken.

Zodra Saskia thuis kwam nam ik haar en haar vriendinnetje Laura mee naar het zwembad. Laura's vader, die thuisvader is, vindt het maar wat makkelijk, als ik babysitter speel, de hele middag. Vanmiddag vond ik het prima, ik vind zwemmen erg ontspannend en de kinderen vermaken zich wel. Na een paar uur namen we een ijsje van de Good Humor meneer. Saskia en Laura hadden een ijs taco en ik een waterijsje.

Daar kwamen de musjes op af. Die hadden het ook flink warm! Met bekjes open kwamen ze op onze stoelen zitten. Helaas was er voor de vogeltjes bij ons niets te halen.


Net hebben we genoten van een regenboog en een wel zeer kleurige zonsondergang. Het lukte me niet de regenboog goed op de foto te krijgen, helaas, maar hier een paar foto's.

Rechts kun je de regenboog een beetje zien




Zelfs na het onweer is het nog 24 graden, heerlijk!

0 reacties: