Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juni 21, 2005

Kings Dominion revisited

Al maanden geleden, toen onze beide dochters het verschrikkelijk moeilijk hadden op school, hadden Christine en ik afgesproken vandaag met de kinderen naar Kings Dominion te gaan.

Kai en Katja konden en wilden niet mee, want Katja heeft nog eindexamens en Kai wilde niet, want hij zou dan het vijfde wiel aan de wagen zijn, bovendien was hij er zondag ook al.

De lagere school kinderen doen deze laatste schoolweek niets meer, alleen "assemblies", waarbij de hele school samenkomt in het gymlokaal. Saskia en Mallory missen dus niets.

Saskia wordt opgewonden wakker en voor de verandering heb ik helemaal geen moeite haar de deur uit te krijgen! Het is stralend weer en het weerbericht voorspelt temperaturen van tegen de dertig graden. Prima pretpark weer, dus! We trekken onze zwempakken onder onze kleding aan en nemen een baddoek en zonnebrandcreme mee.

Om klokslag negen uur zijn we bij Christine en Mallory. Christine biedt aan te rijden, wat ik graag aanneem, want zo dol ben ik er niet op om te rijden.

De rit verloopt heel voorspoedig, we zien allerlei files in de tegenovergestelde richting, maar wij rijden een uur en twintig minuten later het parkeerterrein van Kings Dominion op. Het is beduidend minder druk, dan zondag, dus het belooft leuk te worden.

We rennen meteen naar de Volcano roller coaster, want die is duidelijk het populairst. Nu al, bij de opening van het park, moeten we een half uur wachten voor we aan de beurt zijn en de rij achter ons groeit snel.

De "Volcano"

Saskia durft niet in de achtbanen en past op onze spullen bij de uitgang. Omdat ik alleen rijdt komt er een vreemde mevrouw naast mij zitten. Ze begint meteen een praatje, maar ver komen we niet, want we worden keihard de lucht ingeschoten. Achter me hoor ik Christine en Mallory gillen. Dit is dus de tweede keer, dat ik deze coaster doe en ik vind hem leuk! Jammer, dat de rij zo lang is, een tweede keer zit er vandaag niet in.

Nadat Saskia en Mallory in de Scrambler hebben rondgedraaid proberen we Saskia zo ver te krijgen op Avalanche te gaan. Dit is een bobslee attractie, waar ook heel kleine kinderen in gaan. Het is in feite een grote glijbaan. Maar als we aan de beurt zijn begint ze te huilen en wil per se niet en kijkt bij de uitgang hoe wij naar beneden glijden. Als we er weer uitkomen huilt ze nog steeds, want ze is boos op zichzelf, dat ze het niet durft. Ik vertel haar, dat dat wel komt en dat sommige mensen nooit durven en dat dat ook prima is.

Haar tranen zijn gauw gedroogd als ze met het gooien van baseballs in een bak meteen raak gooit en de zebra van Madagascar als prijs krijgt. Als het zo doorgaat hebben we alle "acteurs"! Alsof haar kamer niet al uit zijn voegen barst van de pluche dieren! In ieder geval zijn het niet van die monsterlijke bakbeesten, die je ook kunt winnen bij sommige stands!

Je ziet mensen met zakkenvol van deze enorme, foeilelijke beesten lopen!


Voor de lunch doen we ook nog de Flight of Fear roller coaster, die binnen in het donker is. Terwijl we wachten zien we hoe de karretjes met een enorme vaart wegschieten en ik voel toch wel wat vlinders in mijn buik hierbij, vooral ook omdat er geen schouderharnas is. Ook Christine en Mallory zien wat wit om de neus, maar we laten ons niet kisten en gaan hem proberen.

Terwijl we wachten kunnen twee mannen niet mee, omdat ze te zwaarlijvig zijn. Het veiligheidsharnas past niet eens over hun knieen!

Onze beurt komt eindelijk en ik lach me de hele weg rot! Waarom weet ik niet, maar deze coaster werkte op mijn lachspieren. Het is een grote (hogere) versie van Space Mountain in de Magic Kingdom en je gaat twee keer over de kop.

Na de ernaast gelegen Anaconda, waarbij je ook herhaalde malen over de kop gaat, zijn we genoeg door elkaar gehutseld en besluiten nu dingen te gaan doen, die ook Saskia leuk vindt.

De Anaconda

Eerst eten we een vieze hamburger met koude frieten bij een van de standjes. We hadden zo'n honger, dat zelfs papier nog goed had gesmaakt, maar de kwaliteit van dit eten was erbarmelijk en de prijs idioot hoog.

Kings Dominion heeft Nickelodeon als thema en een van de nieuwste attracties is een 3D film met Spongebob Squarepants. Het blijkt een hilarische film te zijn, waarbij je als kijker mee wordt genomen onder water en je met Spongebob mee op jacht gaat naar een stukje augurk. Je stoel beweegt mee met de bewegingen van Spongebob. We hebben ons rotgelachen!


Het is alweer twee uur en heerlijk warm weer, dus lonkt het waterpark. Daar is zoveel te doen, dat we er met gemak drie en een half uur volmaken! We gaan van glijbanen, zwemmen in het golfslagbad, dobberen in de lazy river en meer.

Al te snel is het half zes en tijd om ons naar de uitgang te begeven. We eten nog een Dippin Dots ijsje en beginnen dan aan de terugreis. Weer hebben we ontzettend geluk met het verkeer. De overkant staat weer vast (spitsuur), maar wij cruisen lekker door. Om kwart voor acht zijn we weer thuis, moe en voldaan na een hele dag lekker spelen!

0 reacties: