Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juni 26, 2005

S'mores

Nog een hete dag met felle zon, jippie!! Ambitieus neem ik Brynna mee op een wandeling, niet eens zo ver, maar halverwege begint ze me toch te hijgen! Ik denk echt, dat ze het niet terug haalt, het schuim staat haar op de bek! Gelukkig loopt ze langzaam mee en met zo af en toe in de schaduw stoppen lukt het om thuis te komen. Ze is duidelijk te oud voor deze hitte! Ik voel me wel schuldig, want het dier was echt helemaal op. We hebben haar maar nat gespoten en veel water gegeven.

Omdat het er gisteren bij in is geschoten gaan Rick en ik zo snel als we kunnen met Saskia zwemmen. Het water is heerlijk en ook de buitenlucht is aangenaam, heerlijk warm en niet te vochtig. Veel te gauw is het kwart voor drie en willen Saskia en haar vriendinnetje naar huis.

Zelf moet ik ook gauw douchen, want om tien over vier komt Annemarieke, een Internet bekende, op Reagan National Airport aan en ik heb beloofd haar op te gaan halen.

Ruim op tijd stap ik in de auto, maar om onverklaarbare redenen zijn alle Virginians vandaag op weg naar Washington en ik kom in een flinke file terecht. Ik zie de tijd wegtikken en hoop, dat Annemarieke's vlucht niet te vroeg was, want dan moet ze in de hitte wachten.

Als ik eenmaal uit de file ben rij ik zo hard als ik kan naar het vliegveld en kom daar om kwart over vier aan. Annemarieke heeft twintig minuten staan wachten, best lang, dus, maar ze zegt het niet erg te vinden.

Via een emaillijst van Nederlanders in het buitenland heb ik haar zo'n zes jaar geleden leren kennen. Toen woonde ze nog in New York en inmiddels is ze via een paar jaar in Kazachstan weer in Nederland beland met haar gezin.

We kunnen het ook in persoon goed met elkaar vinden en kletsen op weg naar ons huis zoveel, dat ik zo af en toe bijna de weg kwijt raak. Hier zetten we de conversatie op het deck voort onder het genot van een wijntje, terwijl Rick de barbecue aanmaakt en de hamburgers en hot dogs begint te grillen.

Het is zo grappig, dat iemand, die je nog nooit in persoon hebt ontmoet, toch zo bekend lijkt. We bedachten, dat we waarschijnlijk meer van elkaars levens afwisten, dan "real life" vriendinnen, die we maar eens in de zoveel weken spreken!

De hamburgers smaken voortreffelijk en toe maken we S'mores (Graham crackers, Hershey chocola en geroosterde marshmallows), een toetje, dat we graag aan buitenlandse gasten voorzetten, omdat het zo heel Amerikaans is.

S'mores pret

Na het eten lopen we nog even door de buurt met een inmiddels gelukkig weer helemaal afgekoelde Brynna. Daarna is het helaas alweer tijd om te gaan, want Annemarieke moet morgenochtend vroeg een presentatie houden bij de Wereldbank over hygiene in de scholen.

Rick en ik rijden haar naar haar hotel, waar we hartelijk afscheid nemen. Hopelijk zal het ons in november lukken hen ook in Nederland weer te gaan zien! Ik vind deze internet vriendschappen iedere keer weer erg bijzonder!

0 reacties: