Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, juni 24, 2005

Vakantie!!!

Waarom de kinderen vandaag nog naar school moeten is me een raadsel. Maar de wekker gaat toch om kwart over zes en Kai en Katja vertrekken voor de paar uurtjes. Om acht uur belt Katja op, ze voelt zich niet lekker en wil opgehaald worden. Heel jammer voor haar, want ze had met een groepje vriendinnen afgesproken bij een heel groot zwembad te gaan zwemmen. Ik denk, dat de hele nacht op voor Relay for Life en daarna de hele week eindexamens haar opbrak.

Zij slaapt verder de rest van de ochtend. Ik breng Saskia voor het laatst naar school, die nu weer eens huppelt (ja, nu kan dat weer, hopelijk blijft dat volgend jaar ook zo).

Peapod komt met de door Rick bestelde boodschappen. Helaas vergat hij mij te vertellen, dat hij een bestelling had geplaatst en vergat hij zelf dat hij dit gedaan had, dus we hadden veel meer nodig, dan gebracht werd.

Christine belt, dat haar beste Nederlandse vriendin min of meer in paniek is, want ze gaan volgende week een rondreis door het Zuidwesten van de VS maken en hebben behalve de vliegtickets en de camperhuur nog niets concreets gepland. Ik stel gauw een route planning op voor ze, hopelijk hebben ze er wat aan. Dit vind ik heel leuk om te doen, de reisagente zit gewoon in mij. Misschien ga ik "later" toch maar weer terug de reiswereld in.

Voor Saskia al om 11 uur weer uit school komt race ik naar Safeway om de rest van de boodschappen te doen. Het is er gelukkig niet druk en ik vind gauw wat ik nodig heb, ook gelukkig nog de twee laatste (!) zakken met marshmallows, want we willen die op de barbecue gaan grillen.

Bij het afrekenen maakt de cashier een opmerking hierover, kennelijk ben ik absoluut niet de enige, die dat idee had! Hij grapt vervolgens over het Weight Watcher's brood, dat ik ook koop. We lachen en noemen voorbeelden, die eigenlijk te gek voor woorden zijn, zoals mensen, die twee donuts en een diet Coke bestellen of een Big Mac en een diet Coke. Of een diet Coke float maken met vanille ijs (wat ik dus wel doe, oeps, maar ik vind gewone Coke niet lekker, tot mijn verdediging). Lachend ga ik naar huis, want inderdaad zijn dat natuurlijk idiote dingen, als je erover nadenkt!

Saskia komt met een prima rapport thuis en Kai belt, dat hij bij een vriendje gaat spelen. Hij heeft zijn cijferlijst op de tafel laten liggen en ook hij heeft een heel goed rapport, fijn, alle drie kunnen met een rustig gevoel aan het volgend jaar beginnen, dat is weleens anders geweest. Om Saskia's goede rapport te vieren neem ik haar mee naar Toys R Us. Zij is nog op de leeftijd, dat ze een cadeautje leuker vindt dan geld. Ze kiest een leuk computerspelletje uit en ik koop een nieuw Gameboy spelletje van Spongebob voor haar om op reis te doen.

Op de terugweg halen we lunch bij KFC. Ze hebben nu honey bbq chicken wings zonder botten erin en Saskia en ik delen een portie. Ze zijn letterlijk om je vingers bij af te likken! Heel ongezond, maar oh zo lekker!! En ja, ik drink er een diet Coke bij.

We zijn net op tijd terug om de ice cream party bij het zwembad bij te wonen. Ik heb allerlei goede voornemens om baantjes te gaan trekken terwijl Saskia ijs eet, maar daar komt de hele middag niets van.

Met een aantal vriendinnen en kennissen zitten we in de schaduw en kletsen over van alles en nog wat, terwijl onze kinderen samen spelen. De uren vliegen voorbij en voor ik het weet is het 5 uur! Ik sta er zo ambitieus bij in mijn bikini, maar mijn teen is zelfs niet nat geweest!

Rick heeft vanmiddag van huis uit gewerkt en hij heeft zin om de zomer te beginnen met een van de "grote" films: Bewitched.

Na lekker op het deck gegeten te hebben, gaan we met zijn allen naar de bioscoop. Bewitched is een leuke film, maar ik ben een beetje teleurgesteld. Ik was vroeger dol op de serie en vind het nog steeds leuk om herhalingen daarvan te kijken. Op de een of andere manier had ik veel meer van de film verwacht, dan een "boy meets girl" verhaaltje.

Nicole Kidman is perfect als Samantha, maar Will Ferrell vind ik niets als Darrin. Verder worden de karakters van de andere spelers, zoals Shirley MacLaine en Michael Caine niet verder uitgediept. Kortom, een onderhoudende film, maar ze hadden er zoveel meer mee kunnen doen!!

0 reacties: