Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, september 09, 2007

Burke meer

Dankzij de honden van de buren, die Cosmo wakker maken, slapen we niet zo lang uit, als we wel zouden willen. Misschien maar goed ook, want er daagt alweer een perfecte zomerse dag! Ik blijf denken, dat dit vast de laatste is. Het is toch vrij ongewoon om zo achter elkaar 30 graden weer te hebben in september.

Rick vindt, dat het mijn verjaardagsweekend is (morgen ben ik officieel jarig, leeftijd wordt niet prijs gegeven) en biedt aan ontbijt te halen bij Starbucks. Met een nonfat, sugarfree caramel, triple shot grande latte en een van hun super lekkere turkey bacon, kaas en ei sandwiches komt hij terug. Dit is de gezonde versie van de Egg McMuffin en hij smaakt voortreffelijk!

Vanwege het prachtige weer willen we Cosmo meenemen de natuur in. Ik ben even heel erg uitgekeken op de straten om ons heen. Al bewegend vind ik het ook fijn mentaal nieuwe indrukken op te doen en ik weet zeker, dat Cosmo ook liever telkens nieuwe luchtjes heeft om aan te snuffelen.

Rick is nog nooit naar Burke meer geweest, een meer van 88 hectare met een trail van 4,5 mijl eromheen. Ik wil graag, dat hij het ziet, want hij wil graag met Kai gaan vissen en dit meer is daar perfect voor!

Na een rit door Old Town Fairfax van ongeveer 20 minuten draaien we het park in. Als Fairfax County ingezetenen hoeven we geen toegang te betalen. Het is vele malen drukker, dan ik het ooit door de week heb gezien, maar we vinden met gemak een parkeerplaats.


Het wordt een prachtige wandeling, vrijwel helemaal in de schaduw, wat belangrijk is, want het is toch weer flink warm, zeker voor Cosmo. We zien, dat je ook roeiboten kunt huren voor $16 per dag. In het water zonnen de schildpadden, ook iets nieuws voor Rick. En een jogger maakt ons attent op een enorme vis, die vlak langs de kant zwemt.


Na een uur en een kwartier hebben we de 4,5 mijl gelopen en heb ik van Rick een fan van dit meer gemaakt. Het enige nadeel ervan is, dat je er niet in kunt zwemmen. Verder is het ronduit prachtig en dichtbij!


Cosmo hield het allemaal goed vol en is thuis heerlijk uitgeteld. Zo moeten we het hebben! Na de lunch vertrekken de anderen om te gaan shoppen (hm, vraag me af voor wie?) en ik heb met Cosmo en de katten het rijk alleen.

Voor mijn fotografie opdracht loop ik rond om close ups te vinden van gewone objekten. Daarvoor kies ik de fire hydrant en het basketbalnet, maar ik ben niet blij met het resultaat. Ik besluit op de website te gaan kijken, wat anderen onder die categorie inzenden, hopend inspiratie op te doen. Ik heb nog tot woensdag de tijd, dus hopelijk gaat het allemaal lukken.

Als de anderen thuiskomen (met uitzondering van Katja, die moet werken) maken we gelijk weer rechtsomkeerts. We gaan de film "Mr. Bean's Holiday" kijken. Saskia's vriendinnetje Laura gaat ook mee, want die is een "Bean fan", maar Kai besluit tot mijn verbazing thuis te blijven.

Naarmate de film vordert begin ik hem gelijk te geven. Dit is meer een dvd film, dan een groot scherm film. Als je van Mr. Bean houdt (wij vinden Rowan Atkinson het einde) is de film onderhoudend. Maar ik moet toegeven, dat ik zo af en toe op mijn horloge kijk. Het is soms ook veel te voorspelbaar, wat er gaat gebeuren. Maar er zijn ook heel grappige momenten en het is zeker geen saaie film.

Halverwege gaat Ricks mobieltje. Het blijkt Katja te zijn en Rick blijft nogal lang weg, ik begin me al zorgen te maken. En terecht, want het blijkt, dat een van Katja's manager het rumoer doet rondgaan, dat zij denkt, dat Katja "high" op het werk verschijnt.

Reden voor dit "vermoeden"? Katja's ogen zijn wat rood! Nou ja! Haar ogen zijn rood, omdat ze contact lenzen draagt en aan het einde van de dag, wanneer ze naar haar werk gaat, zijn haar ogen daardoor vaak geirriteerd (wel iets, waar onze oogarts met Katja aan werkt).

In ieder geval is het allemaal enorm onprofessioneel! Katja krijgt dit te horen van een collega, die het weer van een andere collega heeft!!! Die manager houdt haar mening dus allerminst voor zich!

Aangezien Katja altijd direct van hier naar haar werk gaat zijn wij toch wel goede getuigen van het feit, dat er geen drugs in het spel zijn. Rick en ik zijn razend, want hier is een meisje, dat keihard werkt om een zo goed mogelijk profiel aan toekomstige scholen te overleggen en dan komt er zo'n "manager" dat even allemaal teniet doen! Het hoeft geen uitleg, dat we hier morgen zeker werk van gaan maken! Deze smet op haar naam heeft Katja allerminst verdiend.

Thuis zitten we met zijn vieren op het deck, terwijl Rick de kip en lam spiesjes grillt. We eten ze met gegrilde asperges en stokbrood. Het smaakt allemaal super en ik geniet enorm van het feit, dat we op 9 september nog in de warmte buiten kunnen eten.

25 reacties:

Anoniem zei

Wat belachelijk zeg, dat een manager zo doet. En zeker dat hij het tegen haar collega's zegt. Ik hoop dat ze het meldt bij de baas van de manager. Maar reken er maar op dat hij het zal ontkennen.

Trouwens, ik heb zoiets ook eens meegemaakt op mijn werk. Ik draag dan geen lenzen, maar als ik een lange dag heb gehad raken mijn ogen vermoeid en willen ze weleens wat rood worden. Maar gelukkig werd dit direct tegen me gezegd met een lach.
Ach ik denk altijd maar dat een mens wat te roddelen moet hebben, maar aan de andere kant kan ik toch er behoorlijk pissig om worden. Echt een manager van niks.

Anoniem zei

inmiddels zijn wij er ook achter gekomen hoe vervelend het kan zijn om van dingen beschuldigd te worden die echt belachlijk zijn.
Bovendien is het van de zotte dat een manager dit rond bazuind.

Gr petra

Jasmino zei

Jee wat een idioot die manager van Katja! En dan een verhaal rondkletsen onder anderen, ook nog zonder het rechtstreeks te bespreken met Katja? Waardeloze manager is dat, en ik zou het ook niet licht opnemen!

Mooie foto's van Burke Lake, lijkt me een heel mooie wandelplek, vooraal zo in de schaduw. Al ben ik wel jaloers hoor, dat jullie in september nog de schaduw moeten opzoeken omdat het zo warm is. Ik smacht naar een paar dagen echte zomer, maar het zit er waarschijnlijk niet meer in.....

Anoniem zei

Jeetje, wat is die manager een engerd zeg! Heeft Katja zelf al met hem gesproken? Als ik haar was, zou ik het meteen hoger opzoeken en een klacht indienen. Zoiets kan/mag toch niet.

Anoniem zei

oeps, voor Nederland ben je nu al jarig!!!

Van harte gefeliciteerd, ik wens je nog heel veel gelukkige jaren in goede gezondheid toe, samen met Rick en de kinderen.

Fijne dag!

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! (ben je nu op dezelfde dag als Sylvia jarig?).
We drinken er 1 op!
Groetjes,

Anoniem zei

Happy birthday to you! Hieperdepiep hoeraaaaa. Gefeliciteerd met je verjaardag.

Jeetje, wat een vreselijke manager heeft Katja. Wat achterbaks dat ze dit allemaal via via moet horen. Juist Katja, die er altijd is en altijd zo positief aan het werk is.

Het is je verjaardag...maak er een gezellige dag van. Dikke knuffel van ons!

Anoniem zei

Van harte Petra!!! Laat je dag niet bederven door zo'n belachelijk persoon.
Veel plezier vandaag!!!!!!!!

Anoniem zei

Wat een flut manager is dat zeg. Zulke vermoedens hoor je alleen maar met de betrokken persoon te bespreken en het niet aan collega´s te vertellen. Ik zou er zeker achteraan gaan!

Verder natuurlijk van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Maak er een gezellige dag van (ook al is het maandag)

Groetjes van Anja

kastelke zei

Allereerst: gelukkige verjaardag!!!!!

En wat sullig van die manager om je dochter zo te beschuldigen! Ze kunnen toch een urinestaal vragen als ze werkelijk dat vermoeden hebben?
Mijn moeder heeft me ooit meegesleurd naar de dokter om een bloedtest te laten afnemen omdat ze me verdacht van druggebruik! Dat was helemaal niet waar, maar zij geloofde mij niet, want ze kon het "zien aan mijn ogen". Bleek dat mijn pupillen geregeld veel groter dan normaal waren, volgens haar. En dat klopte ook, zei de dokter, om de heel eenvoudige reden dat ik allergiemedicatie nam die dat effect had. Wel, ik kan je zeggen dat het echt wel een shock geeft als men je van zoiets verdenkt terwijl het niet waar is! Ik hoop dan ook dat die manager een flinke uitbrander gaat krijgen van haar bazen!

Anoniem zei

Wat verschrikkelijk voor Katja!! Als een manager zoiets al vermoed dan moet hij/zij haar hier naar vragen en niet geruchten gaan verspreiden onder het personeel! Arme Katja, ze werkt overal zo hard voor!
Ik heb zelf ook altijd last van rode ogen aan het eind van de werkdag, ook door mijn lenzen, maar van zoiets ben ik gelukkig nooit beschuldigd!
Goed dat jullie hier werk van maken, want dit heeft ze zeker niet verdiend!
Ondanks deze ellende hoop ik dat je een fijne verjaardag zult hebben! Gefeliciteerd en een hele fijne dag vandaag.

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!! Ik wens je een fantastische dag toe.

Wat een vreselijke beschuldiging richting Katja! Dit is echt te gek voor woorden, en bovendien erg onprofessioneel. Ik kan me voorstellen dat jullie laaiend zijn.

gr. Bianca

Anoniem zei

Nou ja zeg! Ik lees nog niet zo lang mee, maar het is belachelijk dat Katja zo maar beschuldigd wordt.

(Alvast) gefeliciteerd met je verjaardag.

Hester

Nel zei

Lieve Petra

van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Nog heel veel gezonde jaartjes in het vooruitzicht. Ik hoop dat je ee fijne dag zult hebben. Laat hem niet vergallen door één of andere manager die geen fatsoenlijke opleiding heeft gehad. Wat onproffesioneel !!

Anoniem zei

Happy birthday Petra!

Een hartelijke groet van Ronald, Edith, Edward en Michelle uit Den Bosch.

Annemiek zei

Enorm onprofessioneel van zo'n manager. Als ze iets van personeel verdenken moeten ze hun er zelf op aanspreken en niet achter hun rug om.

Dat meer is prachtig. Lekker om zoiets dichtbij te hebben he.

Die mr Bean film heb ik nog niet gezien, maar wij zijn ook mr Bean fans.

Anoniem zei

Hoi Petra,

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Geniet van de zon en laat die idiote manager de pip krijgen ...

Groetjes,
Monique

Unknown zei

Hallo jarige job,
Van Harte Gefeliciteerd !! vanuit een zonnig Almere.
Bewaren jullie wat gebak voor me???
En wat die manager betreft, hij zal zelf wel drugsproblemen hebben, dat hij zulke onzin rondbazuint.
Ik weet dat het moeilijk is, maar ik denk dat het beste is om de zaak gewoon te laten doodbloeden, en niet te reageren.
In ieder geval een fijne verjaardag,
Eric

Petra zei

Gefeliciteerd met je verjaardag!!!
Wij zijn vorige week naar de mr. Bean film geweest. Het stukje met de visschotel vond ik erg grappig.

Mooi meer ook om een rondje te doen.

Carola zei

Wat een raar mens zeg, ik zou daar ook zeker werk van maken. Katja sterkte meid.

Petra, heel hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag! Ik wens je nog heel veel gelukkige jaren in goede gezondheid!

heel veel liefs van Carola

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je verjaardag. hoop dat je een fijne dag hebt.
Wat Katje betreft, rechtstreeks aanspreken heeft hij/zij zeker nog nooit van gehoord. Zeker geen managersfunctie waardig likt mij.

Anoniem zei

Happy birthday to you!Proficiat Petra!

Fijne dag en laat die niet bederven door zo'n dom mens!

Anoniem zei

Hoi Petra!

Van harte proficiat met je verjaardag! En wat een idioot is die manager van Katja!

Dikke kus en hartelijke groet!
Wijnand en Annemarie

Anoniem zei

Tjonge wat lopen er toch een rare mensen rond overal, dat ze zo'n manager niet ontslaan, die is toch niet capabel voor zijn functie te noemen ?
Gefeliciteerd met je verjaardag !!

Kristel Holsbeek zei

Een beetje laat maar toch nog een gemeende gelukkige verjaardag!!!!