Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, september 03, 2007

Labor Day in de auto

He bah, he bah, he bah! In plaats van me beter voelen lig ik de hele nacht wakker met krampen. En vandaag moeten we de ellenlange rit terug rijden. Hopelijk hoef ik niet iedere vijf minuten te stoppen!

Na een ontbijt van, je raadt het al, een getoaste bagel nemen we afscheid van Ayesha en David en hun pukken. Die twee zijn heel moe van het late opblijven en al die leuke speelkameraadjes. Ze zullen vanmiddag vast lekker slapen!

We hebben besloten dezelfde weg terug te rijden als heen, vanwege Labor Day en het laatste weekend van de zomer verwachten we druk verkeer. Op die manier hoeven nauwelijks op tolwegen en ontwijken zo hopelijk files. Het is schitterend weer, dus we schieten lekker op. Arme Rick moet wel rijden, want de beste beschrijving voor mij is "vaatdoek".

Vandaag wil ik me 100% aan het BRATY (banaan, rijst, appelmoes, toast, yoghurt) dieet houden. Als we onderweg een Stop n Shop zien koopt Rick daar bananen, een enorme bak yoghurt (de kleine bakjes kwamen alleen maar met smaakjes) en een pak Melba toast. Dat wordt smullen (niet!)!

Hierna rijden we de heuvels van de Poconos weer in. De natuur ziet er overal droog uit en de herfstkleuren, die we nu al zien, hebben daar volgens mijn zwager mee te maken. Wat een enorm beboste staten zijn New York en Pennsylvania toch! Als we bovenop een heuvel rijden zie je zo ver je kan kijken niets dan bos!

De anderen doen zich tegoed aan een lunch van KFC. Oh, wat ruikt dat lekker! Maar ik beheers me en eet nog een Melba toastje. Gelukkig zijn er tegenwoordig wel tientallen verschillende iced teas te krijgen bij de benzine stations (gewone, groene en witte thee met allerlei smaakjes van Lipton, Arizona, Snapple en SoBe onder anderen). Heerlijk dorstlessend!

In Pennsylvania zijn ze kennelijk een campagne tegen het rijden onder invloed begonnen. Overal staan borden met waarschuwingen, eentje vind ik leuk gevonden: "Drive hammered? Get nailed!"

De hele weg is er geen wolkje aan de lucht en de temperatuur gaat gestaag omhoog. Zonder verder oponthoud komen we na 10 uur rijden weer thuis aan. Katja is dolblij ons weer te zien! Ze heeft het goed gedaan alleen, maar drie dagen is wel lang om alleen thuis te blijven.

10 reacties:

Anoniem zei

Hi Petra,
Hoop dat je je al weer wat beter voelt. We hebben elkaar zowat gekruist vandaag. Wij zijn nu in Gettysburg, zie
http://blogger.xs4all.nl/djb/
Nog bedankt voor je tip over Thousand Islands route. Waar stond jouw verslag over Williamsburg ook al weer? Ik kan het nl. niet vinden, maar weet zeker dat je erover geschreven hebt.
Groetjes,

Anoniem zei

Zo dat is inderdaad een behoorlijk lange rit. Wat zul je gaar zijn geweest zeg.

Inderdaad is New York en Pennsylvania zijn erg mooie staten. Magisch vind ik het als je hier boven over een berg heen rijd en dan de vallei in kijkt.

gr petra

Annemiek zei

Bleh om je zo rot te voelen als je moet reizen. Gelukkig was het bezoekje het toch waard.
Wij zijn ook terug van weggeweest, en ook hier was de oudste alleen thuis.

Anoniem zei

Wat balen zeg, dat je juist dit weekend buikgriep had. Leve de imodium!

Beterschap!

Kristel Holsbeek zei

Goed van je Rick, mooi gereden!!! En Petra verzorg je maar goed, dan ben je weldra weer goed op de been.

Anoniem zei

Wat jammer dat je juist dit weekend ziek moet zijn, maar gelukkig ben je er goed doorheen gekomen en was het toch een geslaagd weekend!

Anoniem zei

Ja sorry hoor, toch moet ik een beetje lachen als ik je in de auto zie zitten met die grote bak yoghurt op schoot.....arme jij!! Vannacht in je eigen bedje met je eigen kussen onder je eigen fan.....moet beter gaan! Beterschap!!! kus, kus, kus

Petra zei

@Sandra -- Blogs over Williamsburg en omgeving vind je hier (ik ga jouw blog vandaag lezen, heb ik nu lekker tijd voor):
http://nederlandseamerikaan.blogspot.com/2005/09/busch-gardens-williamsburg.html

http://nederlandseamerikaan.blogspot.com/2005/01/virginia-beach-en-omgeving.html

Unknown zei

Wat vervelend nou, dat je zo ziek bent.
Ik zal voor je duimen dat je snel weer op de been bent.
Eric

Becs zei

Wat een rit zeg! En wat moet dat verschrikkelijk zijn als je zolang in de auto zit.