Ons pleintje nu:

zondag, september 19, 2010

Brookside Gardens en Homecoming jurk

Ondanks, dat we maar een paar dagen weg waren, voelen Rick en ik de drie uur verschil met Seattle wel. Hij staat eerder op, dan ik, en haalt Starbucks ontbijt voor ons. Er staat dus een lekkere koffie en spinaziewrap voor mij te wachten, als ik eindelijk ook uit mijn hol kom.

Half doezelend had ik een tweestrijd met mezelf, zoals wel vaker. Wel of niet sporten is altijd de vraag. Na veel innerlijk beraad besluit ik vandaag vrij te nemen. Morgen is het vroeg genoeg om er weer hard tegenaan te gaan en hopelijk helpt die rustdag mijn lichaam om over de verkoudheid heen te komen.

Het is weer heerlijk nazomers weer, dus buiten op het deck klets ik lekker lang bij met mijn zus. De geraniums staan er, dankzij regelmatig water geven, want het is kurkdroog, mooi bij. Het zal vandaag weer zomers warm worden en dat op 19 september!

Na de lunch heb ik afgesproken met Nanette, Ricks vroegere klasgenote in Denemarken. Wij hebben regelmatig contact nu, omdat fotografie ons beider hobby is en we nog veel meer dingen gemeen blijken te hebben. Nanette komt mij ophalen en we rijden naar Brookside Gardens.

De vlindertuin daar gaat na vandaag dicht. Eigenlijk zouden we vorige week gaan, maar toen was Nanette ziek. Nanette heeft een heel mooie nieuwe Cadillac, die lekker modern is en niet de "oude van dagen" wagen van weleer. We stellen de GPS in en gaan op weg naar Maryland.

De Washington Redskins spelen vandaag thuis, dus we komen in wat langzaamrijdend verkeer terecht, maar het valt mee. Na zo'n drie kwartier komen we bij de tuinen aan, waar het ook een drukte van jewelste is. We kopen kaartjes en wachten dan op een parkeerplek. We hebben geluk, want er gaat net een gezin met kleintjes weg.

Binnen de "Wings of Fancy" tentoonstelling is het weer prachtig. Ik hoor een van de medewerksters vertellen, dat er 800 vlinders rondvliegen. Ik geloof het meteen, want overal fladderen kleurige beestjes. Dit is de grootste vlindertuin in deze omgeving, dat is zeker.

Eigenlijk had ik gedacht me een beetje te vervelen na er maar zo pas geleden al geweest te zijn, maar niets is minder waar. Ik ben toch altijd op zoek naar de perfecte foto, die ik nog nooit heb gemaakt. En al die kleuren inspireren enorm!

Net als ik begin te denken, dat ik alles wel gezien heb, komt Nanette me vertellen, dat ze klaar is om te gaan, als ik dat ben. We nemen nog een paar foto's en beginnen dan aan de terugrit.

De vlinderfoto's staan hier.

We voelden de "klik" al in New York, maar hoe meer ik met haar praat, hoe meer we echt gemeen blijken te hebben. Nanette heeft als kind vaak buiten de VS gewoond en ik merk, dat ik me aangetrokken voel tot mensen, die een wat groter wereldbeeld hebben. Rick is er ook zo een en de meesten van mijn goede vriendinnen ook. Ik ben benieuwd hoe haar foto's eruit zullen zien.

Thuis staat Saskia te popelen om op zoek te gaan naar een Homecoming jurk. Helaas is Homecoming precies tijdens het weekend, dat wij naar Monaco zullen gaan. Dat vind ik wel jammer, maar Saskia is net als Katja en zal aan al deze belangrijke evenementen gaan deelnemen.

Shannon gaat mee om te helpen zoeken naar "de" jurk en we rijden naar Fair Oaks Mall. Ik hoop bij Macy's onze slag te slaan, maar de moed zakt me wat in de schoenen, als ik de ongeorganiseerde rekken zie. Hoe moet je daar nu de leukste jurk en dan vooral de juiste maat uitzoeken?

De eerste twee jurken, die Saskia aanprobeert, zijn dan ook te groot en te klein en superduur. Shannon "to the rescue", ik vraag haar eens te kijken of ze iets kan vinden en ze komt met twee jurken in Saskia's maat terug.

De eerste past als gegoten en staat Sas supergoed, dus die wordt het. We zijn nog geen kwartier in de winkel! Saskia is dan ook wel zo iemand, die meteen beslist en niet nog eerst even vijf andere winkels wil bezoeken om te kijken of daar iets leukers is (gelukkig!). Goed nieuws voor mij is, dat deze jurk is afgeprijsd en ik krijg er nog eens 20% korting op. Zo heeft Saskia een heel feestelijke jurk voor $55!

De volgende stop is de lingerie afdeling. Hier vindt Saskia een geschikte "strapless" bh (hoe noem je zo'n ding in het Nederlands?). Ik begin al te denken, dat we alles hier bij Macy's binnen het halve uur kunnen doen, maar de schoenen lukken niet.

Saskia heeft erg brede voeten en Macy's heeft maar weinig keuze. Ik stel Payless voor, want, al wil Saskia er eigenlijk nooit aan, zij hebben meestal schoenen, die haar goed zitten en, bijkomstig voordeel, heel goedkoop (zeker voor schoenen, die waarschijnlijk een keer zullen worden gedragen).

Na weer van alles geprobeerd te hebben in zilveren en grijze schoenen zonder succes, komt Shannon weer met een idee. Ze laat Saskia een paar zwarte satijnen schoenen met hoge hakken zien en die zijn perfect. Ik denk niet, dat we zo snel waren geslaagd zonder Shannon, want een vriendin heeft op deze leeftijd veel meer invloed, dan een moeder.


De "outfit"

Na vier dagen samen nemen de meisjes afscheid en Rick rijdt Shannon naar huis. Met zijn drietjes gaan we bij Glory Days eten. Daar zien we een prachtige zonsondergang en horen hoe de Redskins helaas in overtijd met drie punten verschil verliezen.


De zonsondergang met mooie stralen, in het echt was het nog mooier

Zo komt er langzaam een einde aan dit lange weekend voor Rick en mij. Ik help Saskia met haar Duitse huiswerk, wat nog niet meevalt. Testje: noem iets in een huishouden, dat met een "A" begint. Ik heb het maar op Ablage gehouden. Best pittig voor Amerikaanse kinderen, die nog met geen andere taal te maken hebben gehad.

Op tv kijk ik naar Undercover Boss. Onverwacht vind ik dat erg interessant. Deze aflevering gaat over 7-Eleven en het is, denk ik, heel goed voor CEO's van zulke bedrijven om "undercover" te gaan. Het is zo gigantisch, je wilt, dat iedereen de regels volgt, maar hoe controleer je dat met zoveel winkels? Heel boeiend.

21 reacties:

Anoniem zei

Hallo Petra,

Ik heb wat problemen met de woordverificatie, die zie ik niet dus kan helaas niet altijd op je verhalen reageren.
Seattle was leuk om te lezen, wij waren dichtbij dit jaar in Vancouver, maar het is er niet van gekomen om er heen te rijden.
Saskia is een prachtig meisje (lees dame) aan het worden.

Groet, Bea

Coralie zei

wat een leuke jurk! en ook nog eens in de uitverkoop, maar dat zie je er echt niet aan af, staat heel beeldig.
strapless bh heet hier ook gewoon zo, sommige woorden zijn nu eenmaal in het engels meteen duidelijk.
Toevallig was bij Oprah laatst een aflevering over die baas van 7-eleven, heb dus wat stukjes van die aflevering van Undercover Boss gezien. Vond het mooi dat hij die mensen hielp, maar het is natuurlijk maar toevallig dat hij deze mensen is tegen gekomen. Hoop dat hij zijn opgedane kennis ook in de rest van het bedrijf toepast. Fijne week weer!
@Bea: als je het eerst een keer zonder woordverificatie probeert te plaatsen, geeft hij een foutmelding met een nieuw woord, dat je wel ziet (bij mij tenminste)

Rita Meyer zei

Mooie jurk. Viel me op dat hij met hoge hakken nog mooier staat :-). Saskia wordt echt al heel volwassen!
Strapless is gewoon strapless en OT is verlenging, geen overtijd :-).

Groetjes,

Rita

marijke zei

Heel mooie outfit voor Saskia!

Nina zei

Mijn Duits is een drama, maar ik dacht in het Nederlands meteen aanrecht en kon me zo voorstellen dat dat in het Duits ook met een A begint en ik had gelijk...(al is het niet ahnrecht hahaha)

Inderdaad een prachtige jurk voor Saskia. Super dat jullie zo snel geslaagd zijn!

Wat leuk dat je het zo goed met Nanette kunt vinden en dat jullie een leuk tripje hadden naar de vlindertuin. Bijzondere beestjes, vind ik.

Nauwelijks bekomen van Seattle ga je straks alweer lekker met Rick naar Monaco, wat een luxe, heerlijk hoor!

@Bea: En als je als je de woordverificatie niet ziet, op F5 (refresh) drukt? Wil wel eens helpen.

Bente zei

Prachtige jurk voor Saskia. EN fijn dat ze zo'n goede vriendin heeft in Shannon.

Annemiek zei

Ze heeft een mooie jurk gekozen. Ja, waarom zou je verder shoppen als de eerste mooi is (zo was het met mijn trouwjurk ook :)
Prachtige foto's weer.

Brigitte zei

Het staat haar heel mooi, de jurk zelf is ook prachtig!

Bij Payless hebben ze ook veel maat 42 schoenen, in Nederland kan ik maar bij heel weinig winkels slagen (het nadeel van brede en grote voeten!). Daar in Amerika kon ik naar hartelust passen, echt leuk :)

Petr@ zei

Saskia ziet er prachtig uit in haar jurk! De schoenen maken het inderdaad meer af.

HennyB. zei

Mooie vlinderfoto's zeg!
Saskia ziet er geweldig leuk uit in haar nieuwe outfit.
Hier in Nederland kijken wij thuis ook naar Undercover Boss, vorige week heb ik de aflevering gezien van 7-Eleven en ook die van Hooters. Heel boeiend om te zien!

Elke zei

Wow, wat een plaatje, die dochter van je. De jurk staat haar heel mooi. Moet ze nog oefenen op op zo'n hielen te lopen? Want zelf bak ik daar niets van, is veel te hoog voor mij.

Becs zei

Saskia heeft een prachtige jurk gevonden. Ze ziet er prachtig uit!

syl zei

wat een mooi jurkje, mooie kleur ook!

Toevallig was van de week hier ook de aflevering van undercover boss bij 7-eleven. Kon het niet helemaal afkijken, zag wel dat hij er een potje van maakte met de koffie ;-)

Hier kan ik de woordverificatie ook niet zien, geeft een kruisje. Als je vervolgens op het rolstoelicoontje klikt wordt het voorgelezen, weet je zeker dat je het goed intikt!
En anders gewoon versturen zonder de woordverificatie, krijg je een foutmelding, maar op de een of andere manier dan wel de code in beeld.

Petra zei

@Bea (en anderen) - Volgens mij was dat een Blogger probleem, want ik had het vandaag ook bij andere Blogspot blogs. Hopelijk is het morgen verholpen en anders hebben sommigen al goede suggesties gegeven, waaronder gewoon antwoorden en dan komt hij vervolgens met de code. Ik zou het weer uitzetten, maar kreeg echt erg veel spam, helaas.

@Coralie - Bij die winkel hebben ze het hele jaar door "uitverkoop", dus het eraan af zien zul jen niet. Ja, zo'n programma laat natuurlijk maar een gedeelte zien van een immens bedrijf, maar hopelijk zien die hoge Pieten dan wel een beetje, waar hun medewerkers, die toch ook heel belangrijk zijn, mee te kampen hebben.

@Rita - Dank je, ik waardeer het altijd, als mensen mijn Nederlands in goede banen leiden.

@Marijke - Het was even slikken, hoe volwassen ze erin uitziet, mijn kleintje :).

@Nina - Mijn Duits (en Nederlands kennelijk, want aanrecht was niet in me opgekomen ;)) is duidelijk slechter, dan dat van jou! Inderdaad, Monaco is ook alweer volgende week, yikes!

@Bente - Shannon is echt een schat, eerlijk gezegd een betere en echtere vriendin, dan Laura, die Saskia als haar beste vriendin ziet. Ach ja, tieners.

@Annemiek - LOL, jij lijkt mij net zo down to earth als Saskia, terwijl Katja dan juist nog gewoon wat andere winkels zou willen zien, want daar zou iets mooiers kunnen zijn.

@Brigitte - Payless is inderdaad prima voor mensen met ongewone maten en goed geprijsd.

@Petra - Ja, ik ben benieuwd, hoe ze op die hakken gaat lopen.

@Henny - Inderdaad een leuke serie, ik heb er vandaag nog een paar gekeken.

@Elke - Ja, dat zal oefenen worden, want die hakken zijn nogal hoog!

@Becs - Jij hebt geluk met twee jochies straks! Kai was zoveel makkelijker met shoppen.

@Syl - Al die bazen maken er een potje van, zeer vermakelijk. Hopelijk houdt dat probleem met de woord verificatie op.

Petra zei

@Bea (en anderen) - Volgens mij was dat een Blogger probleem, want ik had het vandaag ook bij andere Blogspot blogs. Hopelijk is het morgen verholpen en anders hebben sommigen al goede suggesties gegeven, waaronder gewoon antwoorden en dan komt hij vervolgens met de code. Ik zou het weer uitzetten, maar kreeg echt erg veel spam, helaas.

@Coralie - Bij die winkel hebben ze het hele jaar door "uitverkoop", dus het eraan af zien zul jen niet. Ja, zo'n programma laat natuurlijk maar een gedeelte zien van een immens bedrijf, maar hopelijk zien die hoge Pieten dan wel een beetje, waar hun medewerkers, die toch ook heel belangrijk zijn, mee te kampen hebben.

@Rita - Dank je, ik waardeer het altijd, als mensen mijn Nederlands in goede banen leiden.

@Marijke - Het was even slikken, hoe volwassen ze erin uitziet, mijn kleintje :).

@Nina - Mijn Duits (en Nederlands kennelijk, want aanrecht was niet in me opgekomen ;)) is duidelijk slechter, dan dat van jou! Inderdaad, Monaco is ook alweer volgende week, yikes!

@Bente - Shannon is echt een schat, eerlijk gezegd een betere en echtere vriendin, dan Laura, die Saskia als haar beste vriendin ziet. Ach ja, tieners.

@Annemiek - LOL, jij lijkt mij net zo down to earth als Saskia, terwijl Katja dan juist nog gewoon wat andere winkels zou willen zien, want daar zou iets mooiers kunnen zijn.

@Brigitte - Payless is inderdaad prima voor mensen met ongewone maten en goed geprijsd.

@Petra - Ja, ik ben benieuwd, hoe ze op die hakken gaat lopen.

@Henny - Inderdaad een leuke serie, ik heb er vandaag nog een paar gekeken.

@Elke - Ja, dat zal oefenen worden, want die hakken zijn nogal hoog!

@Becs - Jij hebt geluk met twee jochies straks! Kai was zoveel makkelijker met shoppen.

@Syl - Al die bazen maken er een potje van, zeer vermakelijk. Hopelijk houdt dat probleem met de woord verificatie op.

Petra zei

@Bea (en anderen) - Volgens mij was dat een Blogger probleem, want ik had het vandaag ook bij andere Blogspot blogs. Hopelijk is het morgen verholpen en anders hebben sommigen al goede suggesties gegeven, waaronder gewoon antwoorden en dan komt hij vervolgens met de code. Ik zou het weer uitzetten, maar kreeg echt erg veel spam, helaas.

@Coralie - Bij die winkel hebben ze het hele jaar door "uitverkoop", dus het eraan af zien zul jen niet. Ja, zo'n programma laat natuurlijk maar een gedeelte zien van een immens bedrijf, maar hopelijk zien die hoge Pieten dan wel een beetje, waar hun medewerkers, die toch ook heel belangrijk zijn, mee te kampen hebben.

@Rita - Dank je, ik waardeer het altijd, als mensen mijn Nederlands in goede banen leiden.

@Marijke - Het was even slikken, hoe volwassen ze erin uitziet, mijn kleintje :).

@Nina - Mijn Duits (en Nederlands kennelijk, want aanrecht was niet in me opgekomen ;)) is duidelijk slechter, dan dat van jou! Inderdaad, Monaco is ook alweer volgende week, yikes!

@Bente - Shannon is echt een schat, eerlijk gezegd een betere en echtere vriendin, dan Laura, die Saskia als haar beste vriendin ziet. Ach ja, tieners.

@Annemiek - LOL, jij lijkt mij net zo down to earth als Saskia, terwijl Katja dan juist nog gewoon wat andere winkels zou willen zien, want daar zou iets mooiers kunnen zijn.

@Brigitte - Payless is inderdaad prima voor mensen met ongewone maten en goed geprijsd.

@Petra - Ja, ik ben benieuwd, hoe ze op die hakken gaat lopen.

@Henny - Inderdaad een leuke serie, ik heb er vandaag nog een paar gekeken.

@Elke - Ja, dat zal oefenen worden, want die hakken zijn nogal hoog!

@Becs - Jij hebt geluk met twee jochies straks! Kai was zoveel makkelijker met shoppen.

@Syl - Al die bazen maken er een potje van, zeer vermakelijk. Hopelijk houdt dat probleem met de woord verificatie op.

Jasmino zei

Wat ziet Saskia er prachtig uit in de jurk! En die schoenen maken het helemaal af, prachtig! Ik ben dol op peeptoes. Een mooie meid, hoor!

Suus zei

Wat een prachtige jurk... Hij staat haar echt heel goed.
Ik had dat ook, ik nam het meer aan van mijn vriendinnen dan van mijn moeder... nu is dat trouwens anders hoor ;)

Fijn dat jullie uitje in Seattle zo fijn was....

Kristel Holsbeek zei

Saskia je staat er knap mee;-)
Wat leuk dat alles zo goed verlopen is in het huis!!

Nicole zei

Jammer dat jouw slideshows op de iPad niet doorkomen. Vandaar nu pas mijn reactie, want ik wilde Saskia's jurk zo graag zien. Mooie meid met een mooie jurk. Ze wordt groooooot!

En mooie vlinderfoto's weer!

Nicole zei

Jammer dat jouw slideshows op de iPad niet doorkomen. Vandaar nu pas mijn reactie, want ik wilde Saskia's jurk zo graag zien. Mooie meid met een mooie jurk. Ze wordt groooooot!

En mooie vlinderfoto's weer!