Ons pleintje nu:

woensdag, april 06, 2011

Onderhoudsdagje

Schitterende zonneschijn begroet ons vanochtend. De lucht lijkt wel schoongewassen door de regen van gisteren en is diepblauw. Ook de temperaturen beloven wat aangenamer te worden. In onze achtertuin staat de kersenboom heel mooi in bloei en de dogwoods in de knop. Heerlijk wakker worden vind ik al die kleur!

Vandaag wordt een onderhoudsdagje voor mij en de van. Om kwart voor tien loop ik de wachtkamer van mijn endocrinoloog binnen voor mijn jaarlijkse afspraak. Ik ben altijd een beetje nerveus, al is het een heel aardige man. Ik voel me goed, heb geen schildkliersymptomen, dus ik hoop, dat de dosis medicijnen, die ik slik, zo zal blijven.

Meestal is deze dokter keurig op tijd. Het verbaast me dus, als ik meer dan een half uur moet wachten dit keer. Dan komt de verpleegster me halen en neemt alvast het bloed af. Ze verontschuldigt zich voor de dokter. Het is zijn schuld niet. Ze hebben vandaag drie doktoren aan het werk en daardoor te weinig behandelkamers.

Ook Dr. Ross zelf biedt zijn uitgebreide excuses aan, dat ik zo lang moest wachten. Keurig, want bij andere specialisten wordt er net gedaan, alsof er niets aan de hand is en de tijd van de patienten niet ook kostbaar is.

Alles is goed en ik krijg een nieuw recept mee. Ik moet nog een paar dagen wachten voor ik dat instuur, voor het geval de dosis veranderd moet worden. Dat laatste hoop ik dus niet. Nog even duimen, maar.

Direct na de dokter rijd ik door naar de fitness. Daar doe ik een uur op de stairmaster. Intussen komt mijn buurvrouw ook binnen en ik heb alweer een tijdje niet met haar gesproken. Tot mijn schrik vertelt ze, dat haar man al voor de derde keer melanoma had en daarvoor een paar weken geleden geopereerd werd.

Nu heeft hij net weer een scan gehad en horen ze maandag of die (hopelijk!) schoon is. Ze moeten daarvoor naar Baltimore. Ik bied haar meteen aan op haar zonen te letten, die Saskia's vrienden zijn. Dat neemt ze in dank aan. Ze zijn oud genoeg om alleen te blijven, maar het is toch fijn te weten, dat iemand een oogje in het zeil houdt.

Na de lunch is het tijd voor de volgende onderhoudsbeurt, dit keer het DRAAKJE. Eigenlijk is het nog een beetje vroeg voor de 35000 mijl beurt, maar we gaan over anderhalve week een flink eind rijden, dus ik heb het maar liever gedaan.

Onderweg naar de garage luister ik naar het nieuws. Dat gaat op het moment vrijwel alleen over de mogelijke sluiting van de regering, als de Republikeinen en Democraten niet tot een compromis komen omtrent het budget.

Honderdduizenden in dit gebied zouden daardoor tijdelijk zonder werk komen te zitten. Van alle kanten komen gefrustreerde reacties daarover, want dat zal natuurlijk slecht zijn voor de economie, die net een beetje begint op te krabbelen. Bovendien kost het sluiten van de regering meer, dan als iedereen gewoon doorwerkt.

Zelf knijp ik hem ook een beetje, want twee van mijn geboekte excursies volgende week gaan naar bezienswaardigheden, die onder de National Park Service vallen. Als de regering sluit, zullen die parken ook dicht gaan. Enfin, ik zal nog maar niet op de feiten vooruit lopen.

Er wordt me beloofd, dat de 35000 mijl beurt maar ongeveer een uur zal duren. Ik blijf dus maar wachten. Samen met een heel aantal andere verveelde autoeigenaren ga ik in de grote wachtkamer zitten. Daar gaat de tv echter ook alleen maar over de "shutdown showdown" en ik word daar niet vrolijker van (het andere nieuws maakt me ook niet vrolijk, daar niet van).

Gelukkig staan er ook een aantal heel oncomfortabele stoelen in de gang met uitzicht op de zonnige parkeerplaats. Duidelijk wil men eigenlijk niet, dat klanten hier zitten, want iedere keer als er iemand langsloopt, moet ik mijn voeten intrekken. Echt rustig lezen is het hier dus ook niet, want de "excuse me"'s van voorbijgangers volgen elkaar rap op.

Als mijn mobieltje gaat en mijn "service adviser", nog geen twintig meter verderop, me mededeelt, dat de van klaar is, spring ik op. Het zou verspilling zijn om voor zo'n beurt een auto te huren, maar ik ben blij, dat het weer voor een paar maanden gedaan is!

Thuis heb ik nog een uurtje om voor in het zonnetje te lezen. Rick neemt sushi mee voor het avondeten, mmm! Hij mist nog steeds Sakana, waar we altijd als goede bekenden werden ontvangen. Dat restaurant ging van de ene op de andere dag over op nieuw management, alsof Ken en MJ van de wereldbodem waren verdwenen.

Bij Yama, waar Rick ons eten haalde, werkt hun vroegere serveerster. Die vertelde Rick, dat Ken en MJ gescheiden zijn en daardoor niet door konden met hun restaurant. Wauw, dat hadden we echt niet verwacht. Zo zie je maar, hoe je geen idee hebt, wat er zich achter de schermen afspeelt.

Arme Katja schrijft op MSN, dat ze migraine heeft. Een van de ergste ooit, zegt ze. Ze heeft zware hoofdpijn en geeft de hele dag al over. Wat zou ik dan graag even naar haar toe kunnen! Ze schrijft zelf ook, dat ze me nu enorm mist. Bah, ik maak me bezorgd, hopelijk gaat het gauw over.

15 reacties:

Anja zei

Fijn dat alles bij de endocrinoloog goed was, hopelijk blijft de dosis hetzelfde. Beterschap voor Katja!

Anoniem zei

Jammer dat sommige restaurantjes sluiten. Wij missen nog steeds een heerlijk Surinaams afhaalrestaurant. Die was ook opeens weg.
Marjon

Frans zei

zomaar wwn vraag, maar wat bedoel je met "sluiten van de regering"?

Sally zei

Mmmm lekker sushi. Jammer he als een fijn restaurant opeen sluit of verandert van eigenaar en de service opeens minder is.
Jammer die hoofdpijn van Katja. Ik heb 2 migraine patienten thuis en weet hoe beroerd je je erdoor kunt voelen.

marianne zei

Brrr, migraine, arme Katja. Beterschap!

En succes met je rondleiding vandaag!

Jesse zei

Zorgelijke toestand inderdaad in de regering! Moeilijk hoor die afstand met je kinderen als er wat is!
Wat een prachtige foto's van de week van de eagle. Is het nest nog steeds op die plek waar wij toen met jou waren (als je dat nog weet, lang geleden alweer)?
Gisteren hier beetje Amerikaanse avond gehad, Jeff dunham was in ahoy, Rotterdam (rotterdamn??). Grappig want veel Nederlandse woorden en uitdrukkingen in zijn tekst verwerkt. Knap hoor, was erg leuk.
Hartelijke groet, Ingrid

Petr@ zei

Ik duim voor je, dat je medicijnen voor je schildklier hetzelfde blijven. Een andere dosis kan weer ineens voor problemen zorgen, weet ik van een vriendin.

Hopelijk komt de regering er uit. Zomaar sluiten lijkt me ook geen oplossing. En dan kost het jou misschien twee klanten, dat zou balen zijn.

Arme Katja, hopelijk voelt ze zich inmiddels een stuk beter.

Hilde zei

Heb enorm gelachen met het filmpje dat je enkele dagen geleden postte!! Kan me voorstellen dat Amerikanen hier niets van begrijpen!!!

Hopelijk wordt Katja snel weer beter. Ik prijs me gelukkig, ik heb haast nooit hoofdpijn...

Groetjes,

B. zei

Beterschap voor Katja, dat lijkt me vreselijk zulke migraine aanvallen.

naomi zei

Hallo Petra

Ik maak me wel zorgen om de mogelijke sluiting van de regering en hoop zo dat het niet door gaat en dus wel van alles in Washington doen en zien. Maar Petra ook al is het battlefield gesloten. Ik wil je toch graag ontmoeten en kunnen vast wat anders leuk doen. Komt goed. Het idee dat bv. de Grand Canyon gesloten wordt.

Ik hoop voor je dat de medicatie zo blijft. Wat balen migraine weet hoe het is. En dan zeker de afstand.

Groetjes

Natasja Valentijn zei

Ik hoop dat je dosis medicijnen hetzelfde zal blijven. Het lijkt me niet fijn om meer te moeten gaan slikken. Arme katja, ik hoop dat ze snel opgeknapt is, dan ben jij ook weer wat geruster.

Petra zei

@Anja - Gelukkig is Katja weer beter.

@Marjon - Ja, he? Het gebeurt hier niet vaak, dat goedlopende restaurants sluiten, vandaar, dat we ons afvroegen, wat er met hen was gebeurd.

@Frans - Alle medewerkers van de Federale regering, die niet essentieel zijn voor de veiligheid van het land, zullen tijdelijk ontslagen worden tot er een overeenkomst is over het budget. Dat betekent voor toeristen, dat parken en musea zullen sluiten, maar er zijn 800000 regeringsmedewerkers, die allemaal gedupeerd zouden worden. Nogal niet niks, dus.

@Sally - Katja is de enige met migraine in ons gezin, geen idee, waar het vandaan komt, maar het is miserabel inderdaad.

@Marianne - Dank je, het was erg leuk.

@Ingrid - Ja, dat nest is degene, waar de eagle op mijn foto van opvloog. Of ze dit jaar eieren hebben, weet ik niet, maar ze zijn er wel weer. Jeff Dunham is een van mijn favoriete comedians, ik hoop hem ook een keer live te zien.

@Petra - Zelfs de kleinste schommeling in die medicatie merk ik inderdaad. Nog steeds geen overeenkomst in het Congres, ik begin er weinig hoop in te krijgen.

@Hilde - Inderdaad, het lijkt me heerlijk bijna nooit hoofdpijn te hebben. Dat heb ik wel heel vaak, maar gelukkig geen migraine.

@B. - Ze is er erg beroerd van inderdaad.

@Naomi - Zoals ik je op Facebook al schreef, mocht het gebeuren, dan zijn er inderdaad nog genoeg interessante dingen te doen en zien hier. Hopelijk komt het echter niet zover.

@Natasja - Meer of minder, het luistert allemaal heel nauw, dus ik hoop morgen geen telefoontje te krijgen.

Cisca zei

Ja, die shutdown kan natuurlijk bij jullie in de omgeving eventueel grote gevolgen hebben. En al die werknemers... Pff, ik vind het zo moeilijk, die politieke spelletjes. Laten we maar hopen dat het niet zover gaat komen.

Nicole zei

Ik hoop voor je dat je medicatie hetzelfde kan blijven. En fijn dat Draakje ook weer 'goedgekeurd' is.

Wat een gedoe met die sluiting van de regering. Dat is toch bijna niet te bevatten dat er zomaar zo ontzettend veel mensen tijdelijk ontslagen gaan worden. Dat moet toch enorme gevolgen hebben? Is dat al eens eerder gebeurd?
Ik hoop maar voor alle betrokkenen dat er toch nog een oplossing gevonden wordt...

Petra zei

Het is vijftien jaar geleden voor het laatst gebeurd. Maar dat was in de winter en niet midden in het drukste toeristenseizoen, zoals nu.