Ons pleintje nu:

zaterdag, september 29, 2012

Herfstdecor

Nog een laatste warme dag daagt.  Ik kan nog zonder jas naar de sportschool en dat op 28 september!  Iedere dag lijkt het wel of er feetjes bezig zijn geweest met de bladeren van sommige bomen weer ietsje roder te schilderen.  De kleuren zijn nog lang niet op hun hoogtepunt, maar veel maples beginnen rode blaadjes aan de uiteindes van hun takken te krijgen.

Sharons klas is vandaag heel druk bezocht.  Zo vreemd, vorige week waren we maar met zijn vijven en nu zijn er dertien!  Dat is eigenlijk teveel voor dit vrij kleine lokaal en we moeten uitkijken elkaar niet in de weg te zitten.  Het wordt wel gezellig en het uur gaat snel voorbij.  Een half uur cardio daarbovenop en ik ben weer klaar voor vandaag.

Als ik bij de van kom, schrik ik, want er ligt een wel heel officieel papiertje op mijn voorruit.  Oei, ik zal toch geen boete hebben?  En zo ja, waarom dan?  Gelukkig blijkt het om een waarschuwing te gaan, omdat ik geparkeerd sta waar je tussen 7 en 10 niet mag staan. 

Het blijkt dat de eigenaars van de restaurants onder de sportschool het bordje met die restrictie verplaatst hebben.  Eerst omvatte die maar een van de drie plaatsen, nu is het zo neergezet dat alle drie plaatsen eronder vallen.  Lesje geleerd, daar parkeer ik voor tienen dus niet meer!

 

Toch opgelucht dat ik geen $25 armer ben, rijd ik naar huis.  Daar neem ik Cosmo de tuin in om bal met hem te spelen.  Ik probeer mijn voeten zoveel mogelijk te ontlasten, dus een lange wandeling voor hem zit er even niet in.  Zo krijgt hij echter ook zijn beweging en mijn aandacht.  Hoe ik ook probeer, echt apporteren doet Cosmo niet.  Hij pakt de bal, rent ermee weg en legt hem dan ergens anders neer.  Het zal zijn herdersinstinct zijn of kennen jullie herdershonden, die wel goed apporteren?

Voor de lunch heb ik enorme zin in de avgolemono soep van Plaka Grill.  Deze kippensoep met een citroensmaakje is een van mijn favorieten en ik heb nog geen lekkere ervan in de supermarkt gevonden.  Dit Griekse restaurant is altijd enorm populair en ook nu weer zijn alle tafeltjes bezet en staat er een lange rij voor de kassa.  Terecht, want hun eten is authentiek Grieks en ronduit goedkoop.

Ondanks de 25 graden buiten heb ik toch zin om de herfstspullen van zolder te halen.  Met "behulp" van Snickers, die de zolder fantastisch vindt, sleep ik de spullen naar beneden.  Binnen de kortste keren ziet het er weer heel gezellig uit met veel geel en oranje.  Al mis ik de zomer altijd erg, ik vind de herfstkleuren toch ook altijd weer erg mooi.
 

Ook de voordeuren voorzie ik van nieuwe hangers.  Eerst wilde ik die helemaal nieuw gaan maken, maar op zolder vond ik nog een paar "bezems", versierd met herfstblaadjes en Halloween figuren, die ik een paar jaar geleden maakte.  Een paar dingetjes moeten er opnieuw aan geplakt, maar daarna hangen ze prima aan de deuren.  Nu nog de voortuin versieren voor Halloween en dan zijn we er weer klaar voor.

De rest van de middag geniet ik, al lezend op het bankje voor ons huis, van de lekkere temperaturen.  Op het deck in de schaduw is het me nu net iets te koel, maar voor in de zon is het heerlijk.  Kennelijk vinden anderen dat ook, want iedereen is of buiten aan het tuinieren of met de honden aan het wandelen.  Ik voel me als een koningin, die haar gasten ontvangt, want iedereen komt mijn "troon" bezoeken om even te buurten.

Rick heeft als verrassing een reservering gemaakt bij Bonaroti.  Ik doe snel een jurk aan, want dit is een net Italiaans restaurant.  De eigenaar, Sergio, herkent ons, al zijn we hier al bijna een jaar niet geweest.  We krijgen een tafeltje midden in de gezellige eetzaal en de serveerder ratelt de vele specials van de avond af.

We beginnen beiden met een voorafje.  Voor mij het trio carpaccio, biefstuk, zalm en tonijn, het is mijn favoriete gerecht bij dit restaurant en dat blijft zo.  Het flinterdun gesneden vlees smelt op de tong.  Rick vindt zijn caprese salade ook erg lekker.

Als hoofdgerecht bestel ik de tonijnfilet "special" met een tomatensaus met champignons en aubergine en fusili pasta. Dat blijkt een heel goede keuze te zijn. Ricks kalfsmedallions zien er ook voortreffelijk uit. Dit restaurant is een echt "tafel"restaurant, er wordt ruim de tijd voor alles genomen, zodat je je helemaal niet gehaast voelt.  Echt een ontspannen avondje uit is het voor ons.
Zo begint het weekend dus goed.  Alleen hoort Rick thuis dat Katja's laptop geinfecteerd is met een hardnekkig virus.  Als ze hem opstart, krijgt ze een scherm te zien dat ze gezocht wordt door de FBI!  Dat is weer eens wat anders, maar niet leuk natuurlijk, want ze heeft haar computer hard nodig.  Gelukkig weet Rick er het een en ander van, maar het duurt tot na middernacht voor het is opgelost.

10 reacties:

Elke zei

Petra, wij hebben een Polish Lowland Sheepdog, en zij apporteert heel graag. Zo lang je maar wilt, zij komt vrolijk terug met de bal. En als je hem dan niet oppakt om terug weg te smijten, neemt ze hem in haar bek, en duwt tegen je benen met de bal. Just in case you didn't notice her, hahaha.
Leuke herfstversiering! Al voel ik me nog niet helemaal in stemming, het weer is nog zo lekker!
Hopelijk gaat de pijn in je voeten snel over, zodat je weer lekker lange ontspannende wandelingen met Cosmo kan maken!

Sally zei

Ik heb geen ervaring met herders. Onze boxer apporteert wanneer het haar uit komt. Ze brengt de bal altijd terug het is alleen de vraag of ze deze daarna ook loslaat ;-).

Gezellig al die herfstkleuren en halloweendecoratie.

Marion zei

Katja heeft geluk met Rick dat hij het kon fixen.

Heerlijk zo'n zonnige "extra" dag dat je lekker in de tuin kunt genieten he?

Ik vraag me al dagen het volgende af: je komt regelmatig bij een arts, voor jezelf of voor de kinderen. Waarom ga je niet even met je voet langs een dokter?
Het is al een tijdje dat je er last van hebt, je bent bang dat je je werk niet kunt doen, je vindt het jammer dat je niet kunt rennen.
Denk je niet dat een specialist je kan vertellen wat er aan de hand is en hoe het te verhelpen?
De buurvrouw van mijn ouders (55 jaar) had ook telkens last van haar voet en had zelf zooltjes uitgekozen die ze dagelijks gebruikte. Naderhand bleek dat die zooltjes de zaak alleen maar verergerd hadden ook al brachten ze in eerste instantie verlichting.

Ik zeg niet dat dat bij jou zo is, maar als je er een tijdje last van hebt dan moet je er misschien iemand even naar laten kijken want je voeten zijn (zeker voor jou)
erg belangrijk!

Prettig weekend nog!

jolanda zei

Leuk zoals je je kamer aanpast, ik krijg er ook zin in om dat te doen. Van de week maar eens doen.

Anoniem zei

Fijn dat Rick Katja kon helpen met dat virus.
Eten ziet er heerlijk uit.
Groet, Bea

Petra zei

@Elke - Grappig, dat zou ik willen dat Cosmo ook deed, dus. Ik ben ook nog niet helemaal in herfststemming, maar het begint te komen.

@Sally - Ha ha, wat zijn honden toch allemaal anders.

@Marion - Een dokter doet helaas weinig aan de plantar fasciitis. Overal lees ik dat het vanzelf over moet gaan met speciale zooltjes e.d., die ik nu gebruik. Ik ga het nog even aanzien, want de enige behandeling als niets anders werkt zijn cortisonen injecties en daar zit ik eerlijk gezegd niet op te wachten.

@Jolanda - Ja, het is weer even helemaal "nieuw" met de herfstspulletjes.

@Bea - Ze zijn nog steeds aan die computer bezig!

Ineke zei

Zo, eindelijk weer eens bijgelezen!
Plantar faciitis, praat me er niet van, ik heb er jaren veel last van gehad aan allebei mijn voeten. Uiteindelijk heeft bij mij een combinatie van fysiotherapie, steunzolen en hele goede schoenen geholpen. Verder 's morgens voor je opstaat, de onderkant van je voeten 'masseren' en je voeten over een golfballetje laten rollen. Zorg voor stevige schoenen die een hele goede demping voor je hielen hebben én zeker in het begin, rustig aan met lopen! Verder zou ik naar een goede podotherapeute gaan (weet niet of die er in Amerika ook zijn) om een paar steunzolen aan te laten meten. Die zooltjes die je zo in de winkel koopt, zijn meestal niet goed genoeg. Sterkte!

Marion zei

Ah, het was mij niet duidelijk dat je wist dat het ging om plantar facilitus. Inderdaad, kijk uit met gewone (lees niet op maat voorgeschreven) zooltjes, de buurvrouw van mijn ouders zou willen dat ze meteen naar een podotherapeut was gegaan.
En nee, ik kan me voorstellen dat je zo lang mogelijk wil wachten met cortison injecties, daar zou ik ook ver van willen blijven, dan maar rustig aan met lopen!

Tink zei

Ook mijn Border Collies apporteren de hele dag als je ze de kans geeft.
Door jaren met rescue honden te werken die bv jaren aan een ketting gelegen hebben in de achtertuin en dus niet weten wat spelen is heb ik geleerd dat de truck met apporteren is dat de beloning voor het terug brengen van de bal groot moet zijn. Sommige beloningen hebben in de ogen van een hond een soort monetaire waarde. Een serieus probleem wil je hoger belonen als de training goed gaat dan 'shake hands'. Ik gebruik stukjes gedroogde lever en kip(ik heb een dehydrator machine nadat ik hoorde dat zoveel honden dood gingen en ziek werden van treats uit China), maar een groot succes is bv de mozzarella string cheese van Trader Joe's. Zit niet veel vet en zout in en je kan er makkelijk kleine stukjes aftrekken. Cosmo moet door beginnen te krijgen dat als hij de bal terug brengt hij zo high value treat krijgt. In het begin komt hij misschien aanrennen zonder bal en ik weet niet of hij het commando 'go get your ball' kent maar dat zijn zo de dingen die ik gebruik om retrieve te leren. Je laat de tussen pauze dat ze iets heel lekkers krijgen steeds langer worden.
Ik gebruik het ook voor aan de riem lopen en uit halen naar anderen. Eerst thuis oefenen we het commando 'look at me' en dan als hij naar je kijkt en je z'n aandacht even vast kan houden een lekker stukje kaas. Dan in de tuin aan de riem en op onverwachtte momenten zeg ik de naam van de honden 'look at me' hij moet dan gaan zitten en naar mij kijken. Het lekkere stukje kaas heb ik dan ter hoogte van m'n gezicht.
Dan de test op straat, als ik in de verte een hond of een skate boarder aan zie komen dan geef ik ook dat commando en zorg dat ik met m'n rug naar de offensive subject sta zodra de hond maar weinig afgeleid is en als het goed gaat heeft hij z'n treat verdient. Hij leert hiermee te focussen op mij en niet op dat wat hem irriteert of angst aanjaagt. Door z'n uitzicht te blokkeren is die spanning verbroken. En al snel hoeven we niet meer te stoppen als er een andere hond aankomt maar kunnen we gewoon in het lopen het commando geven. Hoop dat dit iemand en / of jou helpt. Ik vind het altijd naar als ik hoor hoe Cosmo onderweg zo uit kan schieten dat je hem bijna niet meer kunt houden. Heb je wel eens clicker training met Cosmo gedaan? Exercise is belangrijk voor herding breeds maar nog belangrijker is het om hun brain te blijven stimuleren. Omdat ik soms niet naar buiten kan sluit ik Fynn op in de office en verstop door het huis heen treats. We beginnen eerst altijd alleen maar in de kamer en later meer kamesr erbij. Hij heeft een cursus 'nose work' gedaan, weet hoe bepaalde dingen heten die hij moet zoeken. Ik laat hem dan vrij en in het midden van de kamer zeg ik 'zoek je food'. En dan gaat die neus aan het werk! In alle hoekjes en gaatjes wordt gezocht en de beloning is als hij het vindt natuurlijk. Heel leuk spel! Ook voor regenachtig of te warm weer.

Masud Khan zei

Nice and very useful topic that is very necessary for us.

dog Waste bags