Ons pleintje nu:

maandag, juni 17, 2013

Kai is weer thuis!

De zomer is hier nu helemaal gearriveerd en iedere ochtend is het warm genoeg om buiten te ontbijten.  Dat doe ik dan ook met koffie, twee bosbessen wafels uit de toaster en mijn email.

De zomervakantie in Nederland en Belgie komt ook duidelijk dichterbij, want ik word overspoeld met aanvragen voor rondleidingen.  Helaas heb ik ook een aantal mensen teleur moeten stellen, omdat wij zelf op de door hun aangevraagde dag op reis zullen zijn.  In de afgelopen paar dagen heb ik maar liefst zes aanvragen voor juli gekregen.  Het loopt dus goed!

Vanochtend wordt alweer mijn laatste personal training sessie voor we op vakantie gaan!  Sharon is weer een strenge trainer en ik druk maar liefst 20 pond dumbbells op.  Ik ben verbaasd dat het me lukt, geen wonder dat ik een krat wijn met een hand kan dragen.

Na afloop van het uur training doe ik nog veertig minuten cardio.  Dan is het wel weer genoeg geweest deze maandag.  Ik neem thuis Cosmo mee voor zijn wandeling, maar die duurt niet lang.  Het is te warm voor hem en vandaag ook erg vochtig.  Af en toe komen er wolken overdrijven waaruit een paar grote druppels regen vallen en daarna is het weer zonnig.

Eigenlijk zou ik gaan lunchen met Karin voor we beiden op vakantie gaan, maar zij had een plotselinge kiespijn en kon rond lunchtijd bij de tandarts terecht.  In plaats van lunchen ga ik later vanmiddag bij haar op bezoek.

Mijn keuze Ik heb alweer zin in de garden pesto saute van Noodles & Company.  Omdat ik die online heb staan hoef ik maar twee keer te klikken en hij wordt voor me klaargemaakt.  Ik hoop dat dit gerecht nog een tijdje op hun menu blijft staan, want het is werkelijk verrukkelijk.

De tijd gaat vandaag ook maar erg langzaam, want ik tel de uren tot we Kai van het vliegveld kunnen gaan halen.  Eerst vouw ik (voor mijn gevoel) wel vijftig handdoeken op, die ik in de wasmand in Saskia's badkamer vond dit weekend.  Dan ga ik op het deck in mijn David Baldacci boek lezen.  Het is zijn eerste boek, trouwens, Absolute Power, en het leest lekker weg. 

Om half vier belt Karin dat ze weer goed en wel thuis is en ik rijd daarheen.  We drinken een wijntje buiten op hun deck en kletsen gezellig bij.  Intussen sms-t Rick dat Kai in Charlotte geland is.  Karin en ik hebben elkaar zoveel te vertellen dat ik pas om kwart over vijf afscheid neem.

Rick is al thuis en Saskia gaat ook mee om Kai op te halen.  Eerst gaan we in het Reston Town Center bij Clyde's avondeten eten.  We parkeren bij Ricks werk en krijgen een tafeltje op hun leuke grote terras en met dit lekker warme weer is het fijn buiten vertoeven in plaats van in de koude airco.

 
We zagen een hele familie konijn bij de parkeerplaats

Clyde's is van dezelfde keten als de Old Ebbitt Grill, maar ieder restaurant van deze keten heeft een paar dezelfde gerechten, maar verder een ander menu.  Ik bestel de gegrilde zalm met asperges en rode quinoa, die voortreffelijk is bereid.  Rick neemt de steak frites.  Saskia heeft thuis al gegeten.

Na het eten rijden we naar Dulles Airport waar we denken precies op tijd aan te komen.  Alleen hebben we niet gecheckt of Kai's vlucht vertraging had en prompt is dat natuurlijk het geval.  Gelukkig maar een half uurtje en dan zien we opeens Kai aan komen lopen.
 
Hij is er weer!
 
 
De befaamde terminal van Dulles ontworpen door Eero Saarinen (die ook de St. Louis Arch ontwierp)

Wat een fijn weerzien is dat!  Ik heb ook nog nooit zo'n knuffel van mijn zoon gehad, geloof ik!  Als de bagage er eenmaal is, gaan we huiswaarts.  Daar pakt Kai zijn cadeautjes uit.  Helaas is een Orval bierglas uit Belgie voor Rick in zijn tas gesneuveld, maar verder is alles heel en erg leuk. 

Voor mij heeft Kai een eendje voor mijn verzameling uit Italie en een doek met "goede wijn maakt goed bloed" in het Italiaans erop.  Heel attent van Kai dat hij zich mijn eendenverzameling herinnert.  Mijn liefde voor wijn is wat algemener bekend, ha ha.

Laat maakt Kai het zeker niet, want voor hem voelt het natuurlijk zes uur later.  Hopelijk komt hij gauw over die jet lag heen, want zaterdag komen er nog eens zes uur bij.

11 reacties:

Margreet zei

Ha, hij is er weer! Fijn voor jullie. DAt wist ik niet van de ontwerper van Dulles. Ruben gaat volgende week de Arch bezoeken, ik zal hem dit feitje vertellen maar betwijfel of het hem interesseert, haha.

Marie zei

Een knuffel van een zoon is gewoon het lekkerste wat er is!

Sally zei

Fijn dat Kai weer gezond en wel thuis is.

Anoniem zei

Wat een blij weerzien met Kai, spijtig van het gebroken Orval glas, zullen we maar zeggen: 'Scherven brengen geluk'.
Kai zal wel eventjes moeten bekomen van zijn jetlag, maar hij is jong en komt daar wel vlug overheen.
Succes met de voorbereiding op jullie Hawaii reis en nu noch wachten op de aankomst van Katja.
Groetjes van Hilde uit B.

Anoniem zei

Ha, fijn dat het sporten er voor zorgt dat je een kratje wijn kunt dragen, doe je het toch ergens voor ;-).
Lekker dat Kai weer thuis is, de dag is zo te zien toch wel vlug gegaan.
Groetjes Anja L.

Anja zei

Fijn dat Kai weer thuis is, nu Katja nog dan is het gezin weer compleet!

jolanda zei

Fijn, Kai is er weer en Hawaii in het vooruitzicht. Je kunt het slechter hebben! Ik ga vandaag beginnen aan Inferno van Dan Brown. Baldacci ga ik ook eens proberen.

Marion zei

Wat heerlijk dat Kai er weer is. Was hij qua uiterlijk veranderd? per slot is hij langer in Europa geweest en de mode is wel wat anders dus ik zou me voor kunnen stellen dat dat na verloop van tijd te zien is. Ik zag het ook aan Charlotte's kleding toen ze langere tijd in Madrid of Londen had gewoond.

Zonde van het glas, woonde je maar wat dichter bij, ik heb meerdere Orval glazen beneden in de kelders staan, samen met andere mooie Belgische bierkelken. Ooit dronk Theo veel van dat bier maar nu nauwelijks meer. Af en toe een koud pilsje en soms in de herfst eens een Trappist maar dan houdt het echt op. De glazen zijn te mooi om zomaar weg te doen maar wij hebben er niets meer aan dus ik zou er Rick heel blij mee kunnen maken denk ik.

soraya zei

Fijn dat hij weer thuis is!

Anoniem zei

Wat heerlijk voor jullie Kai weer thuis te hebben. Nu Katja er nog bij en dan kan jullie vakantie echt beginnen.De mijne hier in Vegas zit er bijna op, nog 1 week .Dan die jetlag van 9 uur zien te overkomen.
Als ik weer terug in Holland ben kan ik je blog weer regelmatig volgen, dan heb ik m'n eigen computer weer.
Een hele fijne vakantie en safe flight to Hawaii.Groeten aan iedereen.Wil

Petra zei

@Margreet - Nee, ik kan me zo helemaal de reactie van zo'n tiener voorstellen ;)

@Marie - Zeker!

@Sally - Ja, nu Katja nog

@Hilde - Kai lijkt inderdaad helemaal geen last van de jet lag te hebben.

@Anja - LOL, ja, daar doe ik het voor ;)

@Anja - Voor het eerst sinds Kerst, wel bijzonder weer!

@Jolanda - Ik ben benieuwd hoe je Inferno vindt. Volgens mij hebben wij wel een beetje dezelfde smaak.

@Marion - Nee, Kai ziet er niet anders uit, alleen zijn schoenen waren Duits, maar die vielen al uit elkaar. Inderdaad jammer, Rick zou die verzameling zo overnemen, maar het is te riskant (en duur) om te verschepen.

@Soraya - Dat is het zeker

@Wil - Nog veel plezier deze laatste week bij Cathy!