Ons pleintje nu:

woensdag, juni 12, 2013

Zomerse dag

Nog een mooie zomerse dag daagt.  Ik eet mijn gepocheerde eieren op het deck en laat Cosmo gauw uit.  Voor hem is het op deze hete dagen zaak vroeg in de ochtend en later in de middag te gaan, want het wordt nu te warm voor een lange wandeling midden op de dag.

 
De hortensia's bloeien nu overal

Vanochtend heb ik weer afgesproken met Sharon en Tom om gewichten te doen.  Het worden vooral oefeningen voor schouders en benen.  Na afloop doe ik nog een uur op de ARC trainer en dan is het sporten weer voorbij voor vandaag.

Saskia is intussen ook weer thuis en samen gaan we naar Whole Foods.  Het is leuk weer eens over wat anders dan schoolwerk te praten met haar.  Gisteravond heeft ze opeens haar hele kamer uitgemest en is daar terecht trots op.  Het is zo'n gezellig simpel supermarkt bezoek met onze jongste en ik probeer er niet teveel aan te denken dat zij nog maar een jaar thuis zal wonen.

Na de lunch maken we ons klaar om naar het zwembad te gaan.  Het is er het perfecte weer voor!  Een hele groep van Saskia's vrienden en vriendinnen is daar, waaronder vriendje Lawrence.  Ik word vriendelijk begroet door iedereen en kies een stoel in de schaduw een eindje van hun vandaan.  Leuk vind ik van Saskia dat ze niet beschaamd is om met mij aan te komen.

Mijn boek heeft me weer helemaal in zijn greep.  Het is maar een simpele roman, dus gewoon lekker lezen.  Ondanks dat ik in de schaduw lig is het wel flink warm en als de fluit voor de kinderpauze gaat, ga ik het water eens proberen.

Dat voelt eerst flink koel aan, maar ook wel erg verfrissend.  Ik besluit wat baantjes te gaan trekken en voor ik het weet zijn dat er twintig, dus een halve kilometer.   Inmiddels zwemt Chris naast mij.  Zij heeft het doel om dit seizoen 200 mijl te zwemmen en heeft er al 25 gedaan.  Dat is serieus veel zwemmen, want een mijl is 64 banen!

Twintig banen is voor mij genoeg en ik ga weer verder lezen.  Dit geeft me zo'n enorm vakantiegevoel en al sinds wij met mijn ouders hierheen verhuisden vind ik het heerlijk dat vrijwel iedere zomerdag warm genoeg is voor het zwembad.  Ik herinner me nog het blauwbekken in het Leusder buitenbad voor zwemlessen als kind in Nederland!

Tegen vijven ga ik huiswaarts.  Na een wandeling met Cosmo bereid ik de groentes voor vanavond.  Rick grilt de burgers, zalm voor mij en bison voor hem en we hebben natuurlijk tomaat en ui op het broodje en daarbij een salade van drie verschillende kleuren paprika.  Buiten op het deck smaakt het allemaal even goed.

Helaas wordt er voor morgen zwaar weer voorspeld.  Vorig jaar juni hadden we zulke zware stormen dat de electriciteit overnacht uitviel.  We hopen op geen herhaling daarvan.  In het midden westen gaat het in ieder geval vanavond weer flink tekeer.

5 reacties:

Anoniem zei

Geniet nog verder van het samenzijn met Saskia, want een jaar is zo voorbij. Met zo'n moderne mama als jij zal Saskia eerder fier zijn op jou dan beschaamd.
Hebben haar vrienden en vriendinnen trouwens ook zulke moderne ouders?
Hopelijk gaat de electriciteit niet te veel uit volgende dagen.
Groeten van Hilde uit B.

Anoniem zei

Heerlijk als het zo warm is,als je verkoeling krijgt in het water...ik word altijd zo loom van dat erg warme weer.
Ja als de kinderen uit huis gaan,dan word het wel heel erg stil in huis,maar ze komen dan nog altijd wel op bezoek als het goed is..ook dat went wel weer,maar het idee he.
-------------
Koning en Koningin bezochten Venlo/Limburg 12 juni 2013
In 3 uurtjes tijd,bezochten ze 7 gemeentes in Brabant en Limburg

http://www.youtube.com/watch?v=-RiGXrvmOxM

Had gisteren een bijzondere dag..heb Koningin Maxima een hand kunnen geven bij haar,
bezoek aan onze stad,toch n heel speciaal gevoel!
Wat een mooie spontane vrouw.
Groetjes Joke

Marion2 zei

Wat heerlijk zo'n zomerse dag! Doet me heel erg naar de vakantie verlangen! Ik moet nog steeds met een jas aan naar buiten :(

Wat gaat de tijd toch snel. Ik weet nog, dat toen ik begon met het lezen van jouw blog, Saskia nog een klein meisje was. En nu nog maar een jaar tot ze gaat studeren...

Ik vond het heel erg toen het laatste kind ging studeren. Vooral ook omdat in die periode mijn man voor lange tijd naar het buitenland vertrok. Maar ik moet zeggen: het went. Ik kan nu echt genieten van de rust en het zelf bepalen van wat ik wil doen. En gelukkig zijn ze de wereld niet uit. Als iedereen er is, vind ik het supergezellig. En daarna ga ik weer lekker mijn gang (en houd ik veel contact met ze). Elke periode heeft gewoon zijn charme.

marianne zei

Haha, zo'n buitenbad begin mei, brr, ik zie mezelf ook nog klappertanden met een grote handdoek om. Toch ging ik bijna elke dag zwemmen, het zwembad was bij ons ongeveer net zo dichtbij als bij jou nu, heerlijk!

Wel een raar idee, he, dat dit Saskia's laatste jaar thuis wordt. Gelukkig is het nog niet zo ver en kun je er nog lekker van genieten.

Petra zei

@Hilde - Een aantal van de ouders van Saskia's vriendinnen zijn ook onze vrienden. Anderen kennen we niet goed.

@Joke - Wat bijzonder om de koningin de hand te schudden. Ik vind het ook een prachtig paar.

@Marion - Ja, ik heb ook gemengde gevoelens over het empty nest. Ik denk ook wel dat ik er snel aan zal wennen, maar dat weet je van tevoren niet.

@Marianne - Oh, ik was helemaal geen waterrat in Nederland en nu nog moet het echt wel maar eventjes doorgaan zijn mocht ik gaan zwemmen!