Ons pleintje nu:

donderdag, november 21, 2013

Sinterklaas lootjes trekken

Vannacht heb ik werkelijk heerlijk geslapen!  Pas om half zeven word ik voor het eerst wakker, ongekend voor mij.  Rick moet weer vroeg weg, maar Saskia hoeft pas om tien uur naar school.  Er is een of andere vergadering voor de leerkrachten en school begint dus later dan gewoonlijk.

Dat geeft Saskia dan ook tijd om huiswerk te maken, want gisteravond had ze weer flinke hoofdpijn.  Met Mineral Ice heeft ze wel goed geslapen.  We hebben beiden de massage vanmiddag hard nodig!

Na twee gepocheerde eieren met kaas en een aantal koppen koffie begin ik aan mijn sportroutine van vandaag.  Ik heb besloten weer eens een dubbele Max Capacity training te doen en intussen tv te kijken, want dan gaat het lekker snel.  Ik blijf dus thuis sporten vandaag, want bij de sportschool staan saaie sportzenders aan.

De 32 minuten met gewichtenoefeningen zijn inspannend en snel voorbij.  Eigenlijk zou ik nu nog een half uur cardio moeten doen van mezelf, maar daar kan ik de motivatie niet voor vinden.  Ook omdat ik allerlei sms-jes van Rick, Katja en Kai krijg.  Ik besluit vandaag de cardio te laten zijn voor wat het is.

We hebben namelijk een paar dagen geleden besloten om de zaterdag na Thanksgiving, als iedereen toevallig thuis is, toch weer Sinterklaas te gaan vieren.  Eerst dachten we het voor het eerst dit jaar niet te doen, want het was vorig jaar zo'n gedoe met Skype.  Maar nu is iedereen volgend weekend bijeen en kan het dus dit jaar toch nog.

Daarvoor moeten echter lootjes getrokken worden en dat is weer moeilijk als niet iedereen thuis is.  Ik bedacht me weleens van Lootjestrekken.nl gehoord te hebben en inderdaad dat is een heel makkelijke en handige manier om lootjes te trekken. 

De sms-jes zijn omdat vooral Rick het Nederlands niet helemaal begrijpt, maar niet veel later hebben we allemaal de naam van de persoon waarvoor we een cadeautje en gedichtje moeten verzorgen.  Een ideale website is dat Lootjestrekken.nl!

Inmiddels is het lunchtijd en bewolkt en koud.  Tijd voor een bak pho!  Bij Pho Thang Long vraag ik een tafeltje en bestel behalve bak vissoep ook hun verse soda limeade.  Nou, ik heb een nieuw favoriet drankje hier!  Heerlijk verfrissend en duidelijk gemaakt met verse limoenen.


In ditzelfde winkelcentrum bevindt zich ook Michaels.  Vooral met Kerst vind ik deze hobbyzaak erg leuk.  Ik vind er vandaag een paar Kerstvlaggetjes voor voor het huis, extra blauwe lichtjes voor "Santa's" landingsbaan straks, een paar magnetische schrijfblokken voor op de ijskast en vloeibare zeep met Kerstgeur.

Daarna rijd ik naar Target.  Nog altijd vind ik het heerlijk er een zo dichtbij te hebben! Vroeger was het twintig minuten rijden met goed verkeer.  Hier haal ik een paar netten Kerstverlichting, van Philips nog wel.  Ook heb ik een nieuwe sportbroek nodig en Target heeft ze met langere lengtes.  Hun Champion merk is goedkoop en van heel goede kwaliteit.
Dit zag ik ook, welke idioot kleedt zijn kat of hond in een Kerstman hoed en baard?

Mijn laatste stop van vandaag is Rite Aid om mijn medicijnen op te halen.  Inmiddels komt de zon voor het eerst vandaag even tevoorschijn.  Ik lijn Cosmo aan voor zijn wandeling.  Iedere dag zijn de bomen kaler.  Zondag schijnt het heel hard te gaan waaien en dan zal het wel gedaan zijn. 
Nog wat laatste kleuren
 
Saskia en ik hebben beiden met smart op Laura gewacht deze week.  Ik telde letterlijk de dagen, want het voelt al meer dan een week alsof er messen tussen mijn schouderbladen steken.  Laura begint vandaag met Saskia, die ook heel wat knopen heeft.

Daarna ben ik aan de beurt en Laura verzucht dat het inderdaad wel heel erg is nu.  Het ergst dat zij het bij mij mee heeft gemaakt.  Geen wonder dat ik me telkens zo miserabel voelde.  Het is dan ook flink afzien op de massagetafel en nog krijgt Laura de knopen niet helemaal los.  Gelukkig kan ze volgende week woensdag ook komen, want ik heb nu zeker wekelijks een massage nodig.

Rick heeft intussen kabobs besteld van Friends Kabob.  Hun zalmkabob is altijd weer perfect bereid.  De haard gaat aan en de tv ook en het wordt bankhangen.  Hopelijk zorgt de massage ervoor dat de messen morgen minder aanwezig zijn in mijn rug! 

9 reacties:

Anja zei

Wat naar toch die pijnen, hopelijk voelt het morgen een stuk beter voor jullie beide.
Leuk dat jullie sinterklaas vieren, ideaal die site om lootjes te trekken.
De Target vind ik ook een leuke winkel.

Bente zei

Fijn dat Laura jullie beiden nu kan komen masseren.

Jij merkt op "welke idioot kleedt zijn kat of hond in een Kerstman hoed en baard?". Nou, ik zag gister bij een dierenwinkel een kerstmankostuum voor een hamster! Zou niet weten hoe je dat arme dier daarin zou moeten krijgen zonder z'n botje te breken of hem fijn te knijpen.
Wij hebben tegenwoordig een (dwerg)hamster, maar die trekken we geen kleren aan.

Anoniem zei

Ik wens voor jou en Saskia wat minder pijnen voor het weekend en wens jullie allemaal al een prettigeThanksgiving en daaropvolgende Sinterklaasbijeenkomst met het ganse gezin.
Vandaag 22 november is het 50 jaar geleden dat president Kennedy werd doodgeschoten in Dallas en dat is hier volop in het nieuws de laatste dagen en bij jullie nog veel meer in Washington zou ik zo denken.
Die beelden van de president en Jacqueline in de presidentiële wagen tijdens het schieten zijn hier al dagen te zien op tv, wat triest.
Groeten van Hilde uit B.

Anoniem zei

"Welke idioot kleedt zijn kat of hond in een Kerstman hoed en baard?"

Dezelfde die zijn hond verkleed in een kreeft ?

HAHAHAHA (grapje)

Erwin, ook uit B

Marion2 zei

Een boom met roze bladeren: je zou bijna denken dat het een bewerkte foto is (maar dat is het niet neem ik aan; heel erg mooi).

Wat een narigheid dat Saskia continu hoofdpijn heeft. Je zou verwachten dat het beter gaat nu ze niet meer elke dag zo vroeg op hoeft. Hopelijk helpen de massages. En jou ook natuurlijk, want het is erg akelig als je steeds pijn hebt.

Oooh Michaels: zo'n leuke zaak! Ik zou er graag weer eens rondneuzen.

Marion zei

Wij hebben hier ook Champion als kledingsportmerk.

Wat vervelend van de hoofdpijnen van Saskia en je had nog wel gehoopt dat het beter zou gaan nu ze 's ochtends niet zo vroeg meer op zou moeten en ze de massages wekelijks zou krijgen.
Kan het iets anders zijn? Te weinig bepaalde voeding- of bouwstoffen? Of emotioneel, heeft ze erg veel last misschien van de verkering die uit is geraakt? Spanning op school over de toekomst?

Veel sterkte in ieder geval!!

Ineke zei

Eindelijk weer eens bij gelezen, het was er de afgelopen tijd niet van gekomen.
Wat ontzettend vervelend dat je zoveel last van je spieren (en de knopen) hebt, gelukkig dat je nu iedere week gemasseerd wordt, hopelijk gaat het nu snel beter met je. En natuurlijk ook heel vervelend voor Saskia om zo jong al zoveel last te hebben.
Fijn dat de uitslag van het bloedonderzoek goed was en tot slot, alsnog mijn felicitaties voor Rick met zijn verjaardag.

Tink zei

Wat een ellende Petra met die knopen iedere keer in je schouders en je rug! Ik vroeg me opeens af hoe dat toch kwam, want het is vreemd dat iemand die zoveel sport/fitnessen zoals jij, met zelfs krachtsport training zulke knopen in d'r spieren heeft. Zou het kunnen dat er bepaalde onderdelen zijn die voir jou averechts werken en daarom zulke knopen veroorzaken? Ik weet dat get. minder wordt door sporten maar dat US dus maar heel tijdelijk aks je zonkort daarna weer zo'n pijn hebt.
Heb je Laura al eens gevraagd of zij weet of dit het geval zou kunnen zijn? Lijkt het net dat hoe harde je werkt hoe meer pijn je hebt? Misschien een poosje iets zachtere oefeningen doen? Mijn dochter is masseuse, schoonheids specialiste, visagiste en sportmasseuse.
Zij is na de bevalling van baby Amaury Pilates gaan doen en roemt erover hoe het op een gentleman manier de spieren verstevigd en toch ontspant en stretcht. Heb je dat al eens geprobeert?
Dag in dag uit met zulke pijnen leven is afschuwelijk, ik weet er alles van
Ik wil niet nosy zijn maar je schreef van de week over medicijnen voor je bloeddruk. Zijn die de beroemde statins? Als dat zo is weet je dan ook dat de meest voorkomende bijwerking spierkrampen en pijnen zijn?

Mijn man kreeg ze ook voorgeschreven en kampt nu na elke sport ronde met enorme spier verkrampingen en pijnen. Heel vervelend!

Petra zei

@Anja - Ja, Target moet maar niet te vaak bezocht worden, LOL

@Bente - LOL, een hamster!!!

@Hilde - Ja, hier ook volop aandacht voor Kennedy, hoor, maar ik was 2 toen het gebeurde en het zegt me weinig, hoewel ik een bezoek aan het 6th Floor museum in Dallas wel indrukwekkend vond

@Erwin - LOL, ja, maar met Halloween is het gewoon om je te verkleden, met Kerst niet en zo'n baard vind ik ronduit gemeen!

@Marion - Die blaadjes zijn donkerrood, misschien dat ze roze overkomen op het scherm? Ja, die pijnen, gek word ik ervan!

@Marion - Die hoofdpijnen zijn duidelijk een uiting van stress. Van mij ook, trouwens, ik weet precies waarom het op het moment zo erg is (hoewel de koude temperaturen ook niet helpen)

@Ineke - Dank je wel.

@Tink - Het sporten helpt wel enorm, hoor. Het ontspant me ook en ik voel me uren erna nog goed. Ik weet ook precies de reden waarom het op het moment zo erg is bij mij en dat zijn toch wel spanningen. En nee, mijn medicijnen zijn geen statins, die zijn cholesterolverlagend.