Ons pleintje nu:

vrijdag, mei 30, 2014

Dierentuin en Prom

Al vrij vroeg hoor ik Saskia bezig.  Niet zo vroeg als ze eigenlijk had moeten opstaan, want ze heeft vandaag maar een vak en vroeg mij haar af te melden.  Ik had dus weer een fijn eenzijdig gesprek met de "attendance lady" (is een antwoordapparaat).  Nog twee weken!

Zelf sta ik voor mijn doen ook bijtijds op, want ik heb een drukke dag voor de boeg.  Het is bewolkt, maar droog en een stuk warmer buiten dan gisterochtend.  De hoop is ook dat de zon snel tevoorschijn komt.

Met mijn oudste (niet in jaren, maar hoe lang we bevriend zijn) vriendin Anika hoop ik in oktober op city trip naar Barcelona te gaan.  Terecht lijkt het haar beter het hotel in ieder geval al te boeken.  Dat kan altijd nog geannuleerd worden.  We speuren Booking.com dus af en ik boek vast een hotel voor een zeer gunstige prijs wat goede recensies krijgt en gunstig gelegen is.

Dan is het tijd voor mijn sporten.  Er staat een dubbele Max Capacity training, of althans mijn eigen interpretatie daarvan op het programma.  Ik vind het altijd een hele inspanning, die gelukkig maar net iets meer dan een half uur duurt.

Daarna spring ik onder de douche, want Anja en ik hebben afgesproken om naar de dierentuin te gaan vanmiddag.  Anja is wat verlaat door het beruchte verkeer hier, maar dan rijden we eerst even naar Whole Foods.  De dierentuin heeft weinig lekkers qua eten te bieden, dus we besluiten een picknick mee te nemen.

Het wordt een "super foods" salade en dan rijden we via een mooie weg naar de stad.  Met mijn dierentuinlidmaatschap hoop ik gratis te kunnen parkeren, maar als we eraan komen blijken alle parkeerplaatsen vol.  Het is nog steeds schoolreistijd, helaas.

Gelukkig vind ik heel snel een gratis parkeerplaats langs de weg.  Het lijkt bijna te goed om waar te zijn, maar ik zie nergens dat er betaald hoeft te worden.  Het is maar voor twee uur, maar een parkeerbon kost $35 en de dierentuin is gratis, dus we besluiten het erop te wagen en desnoods ieder $17,50 te betalen. 

Voor het eerst in lange tijd fileparkeer ik de van en dat gaat wonder boven wonder goed.  We eten de lekkere salades in de auto en steken dan over naar de National Zoo.  Daar is het inderdaad druk, maar ook weer lang niet zo dat we over de hoofden lopen. 

We lopen eerst naar de panda's waar we enorm geluk hebben.  Bao Bao, de baby panda, en haar moeder Mei Xiang zijn buiten en spelen samen.  We maken een aantal schattige foto's en dan gaat het paar naar binnen.


Na ook de olifant gefotografeerd te hebben lopen we verder naar het apenhuis.  Helaas zijn de gorilla's niet buiten, maar binnen zijn ze wel actief.  Weer buiten loopt een orang oetang over de draden hoog boven ons hoofd.  Zo'n leuk gezicht is dat!

De tijgers zijn ook lekker actief.  Het zijn drie jonge tijgers, nog geen jaar oud, en we genieten van hun capriolen.  Ik maak er allerlei leuke foto's van en een paar filmpjes.  Met moeite onttrekken we ons ervan en gaan naar de leeuwen.

Ook die zijn flink actief.  Ma Leeuw is niet gecharmeerd van Pa en jammer genoeg neemt ze haar twee kleintjes ook vrij snel weer mee naar binnen.  Pa Leeuw is er duidelijk niet blij mee en brult erop los.

Daarna gaat hij liggen dus wij proberen de tijgers nog eens, die nog grappiger zijn.  Als zij ook uitgespeeld zijn en gaan liggen bezoeken we de gorilla's nog eens.  Daar is onder anderen Mandara, de oudste moederaap, buiten.  Zij kende mijn zus nog en mijn stem lijkt op die van mijn zus.  Als ik Mandara dan ook roep kijkt ze telkens om, Anja ziet het ook, zo grappig.

Bij de panda's ligt kleine Bao Bao nu in diepe rust, maar haar ouders zijn bamboe aan het eten.  Mei Xiang heeft haar rug naar ons, maar Tian Tian kunnen we goed zien smullen van zijn maaltijd.  Nog even langs de cheetahs en dan eindigt ons bezoek voor vandaag.

Tijd om terug naar de van te lopen.  Daar is geen teken van een bon, gelukkig.  We hebben dus toch nog een gratis bezoek aan de dierentuin gehad.  En wat was het weer leuk!  Volgende keer hoop ik alleen de leeuwenwelpjes beter te kunnen zien.

Door de stad en binnendoor rijd ik ons  terug naar Vienna.  Op een gegeven moment sta ik per ongeluk in een baan, waar iedereen rechtsaf moet slaan, en het licht staat op groen.  Tja, ik wil eigenlijk rechtdoor, maar de mensen achter me zijn daar duidelijk niet blij mee.  Na heel wat getoeter besluit ik dan toch maar rechtsaf te slaan.

Lang leve de GPS, die ons via een prachtige weg keurig terug naar huis leidt.  Zo zie je nog eens wat van de omgeving.  Anja neemt afscheid en ik ben heel benieuwd hoe Saskia er na haar haar en make up afspraken uitziet.

Zij heeft me al een sms met haar haar gestuurd, hartstikke leuk en origineel gedaan door Taylor bij Lofty Salon.  Met haar make up is Saskia eerst niet zo happy, ze vindt dat ze er als Malificent uitziet.  Ik vind het wel mooi gedaan, het is niet teveel, maar je kunt goed zien dat het professioneel is gedaan.  Als ik dat heb gezegd is Saskia er toch ook wel blij mee.

Gauw doet ze haar jurk en schoenen (wat een hakken!!) aan.  Ik maak een foto in de tuin en dan is het wachten op Sam.  Dat is zo'n leuk spontane jongen na "het" vriendje en Saskia kan het goed met hem vinden, maar verder is er niets tussen hen.  Ik heb Saskia op het hart gedrukt gewoon plezier te hebben, niet iedere jongen hoeft meteen een vriendje te worden, tenslotte.

Sam en Saskia vertrekken en ik ga ook op weg naar Meadowlark Gardens waar de prom foto's genomen zullen worden.  Daar is het een drukte van jewelste, want meer prom gangers hadden dit idee.

Het duurt even tot iedereen er is, maar dan betalen we ieder $1 toegang en gaan foto's nemen.  Vanavond is het de grootste groep, die ik van Katja of Saskia heb gezien.   Af en toe gaat het dan ook moeilijk met alle ouders, die willen fotograferen.  Na bijna anderhalf uur zijn we klaar en gaan de promgangers naar hun restaurant.

Het gros van de groep gaat met een bus naar de Melting Pot.  Saskia en Sam wilden geen $100 betalen voor die bus (ook omdat daar sommigen inzitten waar Saskia problemen mee heeft, want Rick en ik zouden ervoor betaald hebben).  Zij gaan in Sam's auto naar het restaurant en onderweg nog wat eten.

Mijn maag rammelt ook.  Kai staat thuis al klaar en we gaan naar Glory Days.  We krijgen het laatste tafeltje op hun terras.  Ik bestel de gegrilde zalm met boontjes en zoete aardappelfrietjes en die wordt precies zoals ik het heb gevraagd bezorgd (niet helemaal doorgekookt).  Het is heerlijk weer en een mooie zonsondergang. 

Tegen negenen komen Saskia en Sam nog even.  Saskia's schoenen doen haar voeten teveel pijn.  Het Hyatt Regency hotel in Reston waar de Prom wordt gehouden laat geen blote voeten toe.  Saskia neemt haar teenslippers mee, zodat ze toch kan dansen.  Waarschijnlijk blijft Saskia vannacht bij een vriendin logeren, al bood Sam heel galant aan haar thuis te brengen.

Niet veel later komt Saskia weer terug, ze heeft haar rijbewijs nodig.  Die Sam is de geduldigste jongen ooit!  Daarna zijn ze dan echt onderweg naar de Prom.  Die duurt tot middernacht, dus ze hebben nog twee uur.

Intussen beleeft Katja een heel andere avond.   Zij heeft morgen om een uur haar zware test voor toelating tot medical school.   Ze zou vanavond iets willen doen met een vriendin of vriend, maar er is niemand voor haar.  Ik maak me soms zorgen over haar eenzaamheid, maar hopelijk is dat maar tijdelijk.

Foto's van de Prom staan hier

Foto's van de dierentuin staan hier

8 reacties:

Anja zei

Het was een heerlijke, gezellige middag in de dierentuin.
Wat ziet Saskia er mooi uit, een hele jonge dame!
Succes voor Katja, met de test!

jolanda zei

Mooie foto's! Hier komt het gala ook steeds meer op voor de eindexamenkandidaten. Mijn neef moet volgende week per quad naar zijn feest. Het heeft wel wat als afsluiting van de middelbare school.

Succes, Katja!

Sally zei

leuke foto's hoor, het blijft toch altijd iets aparts de senior Prom.
Leuk dat je naar Barcelona gaat. Ook oudste en ik gaan daarheen op citytrip nu in juli. Haar verjaardagskadootje. leuk vooral met het oog op haar Spaanse diploma. En wat dat betreft herken ik hetgeen je schrijft over de 'eenzaamheid' van Katja. Een vd redenen dat dochterlief met ons mee teruggaat naar NL.

Anoniem zei

Saskia ziet er prachtig uit maar wat een hakken zeg !! Daar kan je zeker niet op dansen maar of teenslippers te prefereren zijn, lijkt me ook vrij lastig.
Haar kapsel doet me denken aan een tante van me. Die droeg het altijd zo, net zoals mijn moeder, maar dan korter.Echt jaren 50 stijl.
Een avondjurk was altijd mijn grote wens, zeker voor het jaarlijkse kerstbal van de dansschool. Maar helaas er was geen geld voor. Ik moest het met een cocktailjurk doen.
Groetjes Wil

Anoniem zei

Saskia ziet er prachtig uit maar wat een hakken zeg !! Daar kan je zeker niet op dansen maar of teenslippers te prefereren zijn, lijkt me ook vrij lastig.
Haar kapsel doet me denken aan een tante van me. Die droeg het altijd zo, net zoals mijn moeder, maar dan korter.Echt jaren 50 stijl.
Een avondjurk was altijd mijn grote wens, zeker voor het jaarlijkse kerstbal van de dansschool. Maar helaas er was geen geld voor. Ik moest het met een cocktailjurk doen.
Groetjes Wil

Anoniem zei

Saskia zag er prachtig uit.
Leuke foto's van de panda's. Het zijn toch heel bijzondere dieren.
Fijne zondag, Bea

Marion2 zei

Saskia zag er beeldschoon uit. Prachtig! Ze kan zo in een tijdschrift. Betekent dit dat ze definitief klaar is met school? Het gaat nu wel snel allemaal.

Wat spannend voor Katja (en jullie)! Ik hoop dat het lukt. Ze verdient het zeker.

Petra zei

@Anja - Het was zo leuk, ik wil weer terug!

@Jolanda - Grappig, vroeger kenden we dat in Nederland toch niet.

@Sally - Wat toevallig dat jullie ook naar Barcelona gaan!

@Wil - Ja, ik had vroeger ook geen avondjurk en op de universiteit leende ik ze voor gala's. Nu heb ik er wel een heel aantal.

@Bea - Ja, opeens leek ze wel een model inderdaad!

@Marion - Nog bijna twee weken, ik tel de uren, wat een stressvol schooljaar!