Ons pleintje nu:

vrijdag, mei 15, 2015

Vrijdag alweer

Alweer mooi zonnig weer lacht ons tegemoet en het is lekker genoeg om op het deck te zitten.  Ik klets onder het genot van een kop koffie bij met Christine, want die moest gisteravond naar de EHBO.  Ze kreeg opeens een gevaarlijke allergische reactie op een medicijn.  Gelukkig is vanochtend alles weer goed.


Terwijl ik de krant lees en mijn gepocheerde eieren eet gaat mijn telefoon weer.  Dit keer is de dokterspraktijk.  Nadat ze in januari vrijwel weer in de normale waardes waren zijn ze dit keer weer een stukje te laag. 

De NP wil nu dat ik naar een hematoloog ga.  Natuurlijk stemt me dit best ongerust, al kan ik me niet indenken dat er iets serieus aan de hand is, want ik heb geen symptomen en alle andere waardes zijn normaal.  Maar goed, misschien maar beter als een specialist er nu naar kijkt.

Saskia en ik vertrekken naar Lifetime Fitness.  Ik mag daar acht keer per jaar een gast meenemen dus Saskia kan zo naar binnen.  We doen drie kwartier cardio en vertrekken dan weer.  Zo heb ik dat lidmaatschap deze maand toch nog gebruikt.

Voor Kai en mezelf haal ik lunch bij Manhattan Bagel.  Ik neem mijn favoriete dunne bagel met gerookte zalm en cream cheese.  We lunchen op het deck.  Met dit weer leven we op het deck en in de tuin als we thuis zijn, heerlijk!

Mijn van heeft een beurt nodig en aangezien ik de komende paar weken lange ritten ga maken heb ik die voor vandaag afgesproken.  Saskia brengt me naar Koons Tysons Toyota
 zodat ik daar niet weer saai een uur moet zitten wachten.

Op de terugweg stoppen we bij Whole Foods om wat dingen in te slaan voor Saskia.  Daar ontmoeten we Saskia's vriendin Delaney, die mee naar huis gaat.  De meiden liggen in de hangmat en ik zit met mijn fototoestel klaar voor het geval de kolibri weer langskomt.  Vanochtend zag ik hem nog, maar helaas voor de van klaar is verschijnt hij niet weer.

Kai brengt me dit keer naar de garage om de van op te halen.  Het was alweer de 75000 mijl beurt, maar gelukkig hoefden alleen de banden rechtgezet te worden (of hoe je dat ook in het Nederlands zegt).  De kosten vallen dus alles mee.

Als Rick thuiskomt gaan we gezellig naar de bar van Pazzo Pomodoro voor het avondeten.  Een aperol spritz gaat er goed in en ik bestel mijn favoriete trenette al nero, de inktvisinktpasta met gamba's.  Rick heeft een lekker kipgerecht en we nemen eten mee terug voor Kai.
 


Rick stelt voor als dessert een gelato ijsje te halen van hun Italiaanse ijssalon.  Ik kies mijn favoriete citroen en die smaakt precies zoals ik het uit Italie herinner.  En zo begint het weekend alweer!
4 reacties:

Greet Stroomer zei

Zo kun je het weekend wel beginnen... Wat een prachtige rododendron!

Tineke zei

Banden uitlijnen ; is dat wat je bedoelt.
Ja, wij leven ook in de tuin zodra het kan. Deze week op Texel, veel gewandeld en gefietst en gesocialiest; mijn zus met gezin en schoonzus met dochter en vriendin zijn ook op het eiland.
De asperges van Texel zijn beroemd en we smullen ervan.
Is Rick al weer helemaal opgeknapt? Hoe verloopt Saskia's zoektocht naar een vakantiebaan?

Anoniem zei

Gezellig, sporten met je jongste.
Heeft zij nog zomer plannen?
Ik hoop dat de specialist weet wat er met je waardes aan de hand is.
Groet, Bea

Petra zei

@Greet - Ja, is erg mooi

@Tineke - Rick is aan de beterende hand. Saskia heeft een interview gehad en wacht op antwoord.

@Bea - Ze wil vooral werken. En ik hoop het ook, ik probeer me er niet teveel zorgen om te maken, maar het speelt wel in mijn achterhoofd