Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, januari 10, 2018

Beide meisjes weer weg

Op het moment heb ik de vreemdste dromen net voor ik op moet staan. Dat maakt het opstaan niet makkelijk en vooral niet als het bewolkt en koud is. Rick is ook langzamer dan gewoonlijk. Als ik naar beneden loop zie ik dat Katja Django uit haar kamer heeft gezet maar haarzelf nog niet. Saskia komt net naar beneden.

Rick heeft gisteren een coupon gevonden voor Manhattan Bagel en Katja en ik willen daar ontbijt van. Saskia vraagt of zij dan een PBJ (peanutbutter and jelly) acai bowl kan bestellen van Southblock.

Het verkeer in de stad is enorm druk! Ik kom in een file terecht en het duurt allemaal veel langer dan ik zou willen. Thuis is het wel (eindelijk) smullen van de dunne bagel met gerookte zalm, cream cheese, tomaat en kappertjes. Gezellig ook met de meisjes!

Er zijn hier maar liefst 18 smaken van bagels!

De tijd vliegt echter en ik heb geen tijd om een heel uur te sporten. Ik houd het drie kwartier vol en ga dan douchen. De dames maken zich ook klaar want we gaan voor Katja vertrekt nog even met zijn drieen lunchen.

Dat gaan we bij de Four Sisters doen, het Vietnamese restaurant in het Mosaic District. Het is erg gezellig en we zijn met zijn drieen vooral bezorgd om Kai. Ik vind het heel lief hoe zijn zussen aan hem denken!

Saskia drinkt alleen thee, maar Katja en ik bestellen een gerecht. Zij neemt een paar spiesjes met gegrild varkensvlees en gegrilde garnalen met van alles erbij. Ik vind de gerechten waar je rijstpapier "pannenkoekjes" bij krijgt altijd het lekkerst. Ik bestel er een met vis maar het is me veel te veel! Erg lekker, dat wel.

Saskia vertelt dat haar is aangeraden magnesium en turmeric supplementen te nemen. Katja wil die ook want zij heeft moeite met slapen. We gaan naar MOM's Organic Market waar ze zoveel vitamines en supplementen hebben dat het ons duizelt.
Onderweg zie ik dat er een Poke Bar komt in plaats van de viszaak. Ik kan niet wachten!

De meisjes vinden wat ze willen en dat kost nogal wat. Ik lees dat sommigen van die supplementen ook goed zijn tegen pijn maar besluit te wachten tot later en horen hoe het de meisjes helpt.

Als laatste gaan we nog naar Target. Hier heb ik eigenlijk niets nodig maar vind toch een paar nieuwe EOS lipbalsems en een nieuwe handdoek voor de wc, die hier ietwat groter is dan in de meeste Nederlandse huizen. Ik koop dan ook een volle baddoek.

Bij de self checkout hebben we gauw afgerekend en rijd ik weer huiswaarts. Daar pakt Katja gauw alles in haar auto. Zorro is altijd een uitdaging maar ze heeft hem al gauw te pakken. Vijf minuten later is hij echter weer ontsnapt, denkelijk met behulp van Orion, die eigenlijk Zorro's vijand is.

Gewoonlijk is het dan heel moeilijk Zorro weer te vinden, maar vandaag lijkt hij wel weg te willen en vangt Katja hem weer relatief makkelijk. Ik help mee dingen haar auto in te dragen want iedereen vertrekt hier altijd met meer dan ze zijn gekomen (en Katja vergeet Django's leiband).

Het is dan ook wat chaotisch als zij vertrekt want de schoonmaaksters komen net. Daardoor heb ik Orion niet in zijn bench en dat creeert een nare situatie. Hij blaft bedreigend tegen een van de schoonmaaksters, die duidelijk bang is. Ik spreek niet genoeg Spaans om de situatie uit te leggen maar grijp Orion bij zijn halsband en doe hem gauw in zijn bench.

Daar is hij niet blij mee maar het kan echt niet anders. Boven hoor ik de geschrokken schoonmaakster haar collega's van alles vertellen over "el perro". Die perro vindt het maar niets dat hij vastzit en ik thuis ben.

Zodra ik de garage deur achter me dichttrek is Orion stil. Zo grappig! Saskia is naar de mall en Katja rijdt tegelijkertijd weg. Ik besluit naar Starbucks te gaan en daar een paar uur door te brengen met een lekkere ijsthee. Ik lees wat in mijn nieuwe Kindle Oasis, die ook mee het water in kan. Ik zie ernaar uit er in het zwembad of de hot tub in te lezen!

Tegen vijven zijn de schoonmaaksters klaar (ik kan dat zien via de webcam). Saskia en Kaylee zijn aan het koken en hebben Orion nog in zijn bench gelaat. Saskia zegt dat hij niet klaagde tot hij mijn stem hoorde, zo grappig.

Ook Saskia vertrekt niet veel later naar Richmond. Zij zal vrijdag nog een keer terugkomen om haar katten op te halen en dan is het ook voor haar terug naar school. Langzamerhand wordt het weer steeds rustiger. Gelukkig ben ik er inmiddels wel aan gewend, hoewel ik ze natuurlijk nog altijd het liefst vlakbij heb.

Het is tot kwart over vijf nog licht, heerlijk, steeds lichter tot het weer zomer is. Rick komt thuis en we bestellen van Al Nakheel, een Libanees restaurant. Ik ben dol op halloumi kaas en zij hebben er een heel lekkere pita mee. Dat en wat linzensoep en ik ben een "happy camper" (uitdrukking voor als je heel tevreden bent).

Rick en ik hebben gisteren LA to Las Vegas opgenomen. Het is een comedy over een vlucht van Los Angeles naar Las Vegas en we hebben er als frequente reizigers goede hoop voor. Die vervliegt echter al gauw. Ontzettend slecht geschreven, geacteerd en geen enkel leuk "grapje" en het heeft niets met de realiteit van reizen te maken. Die serie gaat het niet halen denken wij!
(boven mijn hoofd) "Wat doet die rare hond nu weer??

Zo eindigen Rick en ik onze dag weer met zijn tweeen en onze op het moment vier viervoeters. Dit weekend zullen alleen Orion en Snickers overblijven. Snickers is inmiddels bijna zeventien maar lijkt het nog goed te doen. Katja nam afscheid van hem zeggend dat hij gezond moet blijven. Je weet het maar nooit met dieren natuurlijk.

Als Rick Orion voor zijn naar bed gaan uitlaat vertelt hij hoe een paar vossen met Orion wilden spelen. Orion is dan ook uitgeput als hij weer binnenkomt. Ik zou willen dat ik er foto's van zou kunnen maken, die vossen zijn zo mooi!!

7 reacties:

Anja L. zei

Ik blijf het apart vinden om 's ochtends eerst de auto in te gaan om ontbijt te halen. Ik ben blij dat ik dat niet hoef te doen. Ik weet dat jij dat ook niet elke dag doet.
Dat zouden leuke foto's zijn, Orion met de vossen.
Is Kai ziek?

Petr@ zei

Fijn zo'n dagje met de meiden samen!

Slikte Saskia nog geen supplementen? Of heeft ze nu andere of supplementen erbij? Ik hen tenminste wel begrepen dat je het een en ander aan supplementen moet nemen als je veganistisch eet.

Niks ernstigs met Kai hoop ik?

Petr@ zei

Fijn zo'n dagje met de meiden!

Slikte Saskia nog geen supplementen? Of heeft ze nu andere of supplementen erbij? Ik heb begrepen dat je supplementen moet nemen als je veganistisch eet.

Niks ernstigs met Kai hoop ik?

Anoniem zei

Wat bijzonder dat vossen met Orion wilden spelen. Inderdaad jammer dat er geen foto's zijn.
Sterkte voor Kai.
Groetjes, Bea

Nel zei

De grote dag komt nu wel heel dichtbij...spannend hoor al die festiviteiten die daar rondom gedaan worden, zoals de bridalshower.

Let je goed op Saskia, dat ze voldoende extra supplementen inneemt ? Met deze levenswijze kom je nog al eens iets tekort aan stoffen. Ze is nu nog jong, maar de boden voor later wordt nu gelegd.

Ik las op FB dat Bea en Kai uit elkaar zijn, wat jammer voor Kai. Hij leek zo happy daar met alles. Geef hem maar een virtuele knuffel (al kent hij me niet...)

Sterkte met alles en hopenlijk blijven de temperaturen in het redelijke.

Anja zei

Gezellig om samen met de meisjes te lunchen.
Bij de reactie hierboven lees ik dat Kai en Bea uit elkaar zouden zijn??
Wat verdrietig voor beide en wat naar dat hij zo ver weg is.
Dat hebben wij ook meegemaakt met onze jongste toen wij in Amerika woonden.
Sterkte!!

Petra zei

@Anja - Het merendeel van de dagen eten we gewoon ontbijt thuis. Inmiddels zal je gelezen hebben dat Bea Kai verlaten heeft :(

@Petra - Het is verbazingwekkend voor ons maar veganistisch eten geeft de meeste voedingsstoffen die nodig zijn. Deze supplementen zijn voor haar gemoed, niet voor haar veganist zijn.

@Bea - Dank je! Die vossen zijn er soms overdag maar niet zo brutaal dan.

@Nel - Saskia is niet te beinvloeden maar let goed op haar gezondheid. Ze zijn volwassen en gelukkig helemaal op de hoogte. Deze supplementen waren voor mentale gezondheid. We hebben zo met Kai te doen! Proberen zoveel mogelijk steun te geven.

@Anja - Ik weet het nog dat jullie J. er ook doorheen ging. Ik hoop dat Kai er ook snel bovenop komt maar ik heb er een hard hoofd in