Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, mei 31, 2019

Over een gezellig middagje zwembad

Gisteravond heb ik Alexa opgedragen me om zeven uur te wekken, maar ik ben al ver daarvoor wakker en sta al in de badkamer als het deuntje afgaat. Het is weer schitterend weer en dit vroege opstaan (en vroeger naar bed gaan) bevalt me prima. Zo haal ik het meeste uit de dag.

Als eerste, na Orion uitgelaten te hebben, rijd ik naar Starbucks en haal daar een grande nitro brew op. Dan maak ik ontbijt van komkommertjes en een cracker met brie. Ik krijg zo'n vakantiegevoel als ik dat buiten op kan eten!


Het is pas vijf voor acht als ik op de elliptische machine sta en om klokslag negen uur heb ik mijn 10000 stappen bijeen. Tijd om de zomerspullen voor binnen van zolder te halen. Die vrolijke kleuren zijn ieder jaar weer zo leuk. Alleen heeft er een muis in de zak gezeten en vallen er allemaal poepjes uit, bah! Gelukkig zijn de spullen er niet door aangetast.
Orion met zijn spoor van speeltjes terwijl ik sport


Nu is Fairyville aan de beurt. Ik doe de lentespullen in de garage en creeer de feetjescamping. Het ziet er weer vrolijk uit. Morgen wil ik gaan kijken wat Michaels nog aan spulletjes heeft. Voor nu zijn de feetjes ook in vakantiestemming.


Inmiddels is het 27 graden en goed toeven op het deck. Ik ga met Orion zijn snoepjes in het gras zoeken spelletje doen. Dat doet hij altijd zo goed, hij blijft zoeken tot hij ze vindt. Is ook goed breinwerk voor hem.


De lelies komen uit, zo mooi!

Voor mijn lunch ga ik naar Noodles & Company. Daar weet men al precies welke salade met welke aanpassingen ik wil. Op hun terrasje laat ik het me goed smaken.

Thuis maak ik me klaar voor het zwembad. Marielle komt om een uur en samen lopen we naar de overkant. Het is super lekker weer, dertig graden met een briesje. Het water is lekker verfrissend, maar niet te koud. Ik hoop morgen mijn eerste baantjes te gaan trekken.

Marielle heeft wat Nederlandse tijdschriften voor me mee en natuurlijk hebben we allerlei gesprekstof. Chris komt ook nog even, maar gaat al snel haar mijlen bij elkaar zwemmen.

Tegen half vijf wordt het drukker en lopen we huiswaarts. We vinden dit beiden voor herhaling vatbaar want het is natuurlijk veel gezelliger voor mij om met een vriendin te gaan en Marielle heeft geen zwembad in de buurt waar ze heen kan.

Voor mijn avondeten heb ik gereserveerd aan de sushi bar bij Sushi Yoshi. Ik neem er een Uber heen, de man spreekt bijna geen Engels, maar dat hoeft ook niet. Zodra ik het restaurant inloop weet de hostess al dat ik aan de sushi bar wil zitten. Daar ligt ook al een menu klaar voor me.

De aardige ober is er weer en verwelkomt me terug. Ik bestel weer een bord sashimi en krijg daar ook een salade en miso soep bij. Jammer genoeg hebben ze mijn geliefde baby octopus vanavond niet, maar de rest is weer voortreffelijk.
De Uber terug naar huis komt al gauw en daar wacht Orion me weer blij op. Ik laat hem nu steeds vaker los in het huis, maar wil hem tenminste een keer per dag in de bench doen zodat hij het niet verleert.

Rick heeft vanavond de Relay for Life in Muskegon, Michigan. Zijn ooms en nichten zijn daar heel fanatiek mee en halen duizenden dollars op voor de American Cancer Society. Vroeger deden Katja en Saskia ook mee aan de Relay for Life hier in Vienna.

Het was altijd een emotioneel iets, vooral als de "luminaria" kaarsjes brandden in een papieren zakje met de namen van mensen, die kanker hebben of die eraan overleden zijn. Ik ben benieuwd naar Ricks ervaringen met zijn uitgebreide familie daar.

Mijn voeten gaan omhoog en ik ga tv kijken. Ik ben best moe van de dag dus ga weer op tijd mijn bed opzoeken.



3 reacties:

Marion2 zei

Ik herinner me nog dat je over Relay for Life schreef. Supergoede actie. Het lijkt me erg heftig om daarbij te zijn.

Zo heerlijk om zo naar het zwembad te kunnen. Volop zomer bij jullie, heerlijk.

Prachtige foto's van de bloemen. Ik vraag me af hoe je die van de lelie gemaakt hebt.
Ik vind het een kunstwerkje.

Petr@ zei

Inderdaad gezelliger met een vriendin naar het zwembad.

Lijkt me heel indrukwekkend, Relay for Life. Ben ook benieuwd naar Ricks ervaring.

Petra zei

@Marion - Ik heb een glazen bol die bedoeld is om er foto's doorheen te maken.

@Petra - Hij vond het indrukwekkend.