Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, mei 14, 2019

Over een nieuwe vriendin

Rick is al heel vroeg op en neemt afscheid als ik nog maar net wakker word. De zon schijnt gelukkig weer vrolijk maar het is wel koud voor de tijd van het jaar. Mijn ontbijt bestaat weer uit mini komkommertjes en een meerzaden cracker met brie.

Dan besluit ik mijn stappen bijeen te krijgen door op de plaats hard te lopen. Ik hoop een van de kolibrietjes op onze nieuwe voeder te zien maar dat gebeurt helaas niet. Gelukkig zag ik er zondag wel een dus ze hebben hem wel gevonden.


Na iets meer dan een uur ben ik klaar en zoek meteen de douche op. Ik heb om half twaalf afgesproken bij Whole Foods met Cory, die ik zaterdag leerde kennen. Ik ben er eerder dan zij en ze verontschuldigt zich dat ze vijf minuten "te laat" is. Natuurlijk is dat niets!

Zaterdag bij het Koningsfeest konden we het heel goed met elkaar vinden en we wisselden telefoonnummers uit. Cory woont ook in Vienna en vroeg gisteren of ik zin had om een koffie te gaan drinken bij Whole Foods.

We bestellen onze koffies, voor mij de cold brew, ijskoffie. Jammer genoeg heeft Whole Foods alleen suiker of stevia en geen van beiden vind ik lekker. Ik drink de koffie dus ongezoet. Zo smaakt hij ook prima, daar niet van.

Cory is getrouwd met een Italiaanse militair, vandaar dat ze de Nederlandse militaire families kent. Zijzelf is Amerikaans en niet zo dol op Italie, althans niet waar ze bij Rome wonen. Over iets meer dan een jaar gaan ze daar wel weer terug.

Zo heb ik al een heel aantal vriendschappen gesloten. Anja en Lia bijvoorbeeld zijn alweer een aantal jaren terug naar Nederland. Maar zolang Cory hier is willen we dingen samen ondernemen. Na een gezellig uur koffie drinken besluiten we volgende week een lange wandeling op het W&OD pad te gaan maken. Ik vind het ook heel leuk dat Cory degene is, die het voortouw neemt. Dat gebeurt me niet vaak.

Het is inmiddels allang lunchtijd geweest en ik besluit de Med salade met kip te gaan eten bij Noodles & Company. Die smaakt zoals altijd heerlijk, vooral de dressing. Dan haal ik medicijnen op bij Walgreens en meer bully sticks voor Orion bij Petco.

Als ik thuiskom zie ik Rick Orion uitlaten. Hij is even thuis om zich in zijn plunje te verkleden. Hij is uitgenodigd door klanten om naar de honkbalwedstrijd tussen de Washington Nationals en de New York Mets te gaan. Daar wordt ook eten geserveerd dus Rick zal vanavond niet thuis zijn voor het avondeten.
Dit nijverige spinnetje maakte een prachtig weg op ons deck, ik kan het niet over mijn hart verkrijgen het kapot te maken dus loop telkens om. 

Na hem een fijne avond gewenst te hebben pak ik mijn boek weer op. Het is bij tijden zo intens en spannend dat ik het even weg moet leggen. Hebben jullie dat weleens? Toch lees ik het net voor ik erop uit ga voor mijn avondeten uit. Het was een van de meer bloederige Nora Roberts romans.

Voor mijn diner rijd ik naar Viet Aroma. Daar begroet Lani me als een oude bekende en vraagt hoe mijn Moederdag was. Zijzelf heeft twee zoontjes, vier en acht. Het restaurant zit voor een dinsdagavond best vol en het valt me op dat Lani de meeste klanten kent. Dit is dan ook een heel goed Vietnamees restaurant.

Mijn "Fantastic Four" gerecht is weer voortreffelijk bereid. Ik "zondig" een beetje want het rijstpapier waarin ik de spiesjes rol heeft natuurlijk koolhydraten. Het smaakt weer zo lekker!
Als ik klaar ben brengt Lani me een dessert nog voor Moederdag. Ik wil echter geen voedsel weggooien dus bedank haar heel vriendelijk, maar zeg dat mijn dieet zoveel mogelijk suikervrij is. Om eerlijk te zijn heb ik er ook helemaal geen zin in. Lani vindt me zo sterk, maar ik vind het absoluut geen opoffering zoetigheden te mijden.

Thuis probeer ik de wedstrijd waar Rick is te vinden maar volgens mij wordt die nergens uitgezonden. Jammer want Rick ging proberen op tv te komen. Ik ben benieuwd hoe lang hij er gaat blijven aangezien hij er niemand kent.

Intussen heb ik mijn eigen kookshows opgenomen en vermaak me daarmee. Orion houdt me natuurlijk gezelschap en soms droomt hij hardop. Zo schattig, maar het volgende moment hoort hij weer wat en speelt waakhond. Ik moet erom lachen en ben weer eens blij met mijn viervoetige maatje.

5 reacties:

Petr@ zei

Wat leuk om een nieuwe vriendin te hebben gevonden en zeker leuk dat het iemand is die ook zelf initiatief neemt. Het W&OD pad, die heb ik al lang niet meer voorbij zien komen in jouw blog. 'Vroeger' kwam je daar heel vaak.

Een beetje zondigen mag af en toe toch. Dan geniet je er extra van.

Wat je schrijft over je boek even weg moeten leggen herken ik wel. Als iets echt te heftig binnenkomt doe ik dat ook. Dan heb ik echt even pauze nodig om mijn zinnen te verzetten.

Anja L. zei

Welk boek van Nora Roberts ben je dan aan het lezen?
Leuk om iemand te ontmoeten die jou nou eens uitnodigt in plaats van andersom. Alleen jammer dat ze hier nog maar een jaar is.
Fijne woensdag!

Marion2 zei

Gezellig om een gelijkgestemde te hebben gevonden.

Ik herken het met 'diƫten'. Op een gegeven moment is het een levensstijl geworden en wil je er niet eens meer van afwijken. Wel bewonderenswaardig dat jij dat zo goed kan met suiker. Ik kan het niet helemaal achterwege laten en daarom sta ik mezelf elke dag een kleine hoeveelheid koek of snoep toe. Het kost me dan geen enkele moeite meer om gebak of toetjes voorbij te laten gaan. Zou ik mezelf niets toestaan, dan zou het einde waarschijnlijk zoek zijn.

Tineke zei

Ik heb nog een boek tip voor je: 'Het achtste leven' , speelt in Georgie en Rusland , historische familie roman en behandelt ook de geschiedenis van europa in vanaf 1900. Erg spannend geschreven , ik las bijna 100 blz per dag , boek telt 1279 blz.
Nu lees ik een 'ik vertrek'{tv programma} boek , speelt op schots kasteel, nederlandse die nederlands heeft gestudeerd wordt daar house keeper, leuk om de schotse tradities van de bewoners van kasteel te leren kennen op deze manier.

Petra zei

@Petra - Inderdaad kom ik er niet vaak meer. Het is te druk om met Orion op te gaan wandelen en in mijn eentje heb ik er geen zin in.

@Anja - Het was High Noon.

@Marion - Inderdaad, het is een levensstijl geworden en ik voel me er vele malen beter bij dus het zal zo blijven.

@Tineke - Dank je voor de tips!